Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…







Στιγμιὀτυπα από τα επεισόδια της 12/12/2009

Μνήμες ξύπνησε ο ορισμός του διαιτητή Ι. Παπάζογλου σε αγώνα του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου, ύστερα από τρία σχεδόν χρόνια… Ήταν η βροχερή Κυριακή της 12ης Δεκεμβρίου 2009, όταν έγινε το επεισόδιο ξυλοδαρμού του συγκεκριμένου διαιτητή από τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, στο γήπεδο Αγ. Στεφάνου. Ελπίζουμε στον σημερινό αγώνα Σταμάτας-Ολυμπιακού, να μην υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, αν και πιστεύουμε ότι αποτελεί σφάλμα της Επιτροπής Διαιτησίας ο ορισμός του στο ματς αυτό.

Ο Παπάζογλου είχε βοηθούς τον Μπόρση και τον Μήταρη, στον αγώνα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΑΝΑ, Ολυμπιακού-Τριγλίας. Το παιχνίδι εξελισσόταν ισόπαλο 0-0 μέχρι το 80’ όταν ο εκτελών χρέη προπονητού Ελ. Λάττας επιτέθηκε στον Παπάζογλου. Είχαν προηγηθεί αποβολές 2 παικτών (ενός από κάθε ομάδα) και στο 78’ λεπτό, ο διαιτητής έδωσε πέναλτυ υπέρ της Τριγλίας και αποβολή του τερματοφύλακα Ιορδάνογλου του Ολυμπιακού. Ύστερα από πολλές συζητήσεις, το πέναλτυ κτυπήθηκε και …απέκρουσε ο Χρ. Μπερμπάντης, που κάθισε κάτω από τα δοκάρια ελλείψει δεύτερου τερματοφύλακα. Όμως ο Παπάζογλου, έκανε το μεγάλο λάθος να δείξει επανάληψη του κτυπήματος! Τότε εξεμάνη ο Λάττας και όρμησε στον διαιτητή. Το ματς διεκόπη, ο Ολυμπιακός μηδενίσθηκε και τιμωρήθηκε, με ποινή που ορισμένοι από τους τότε διοικούντες την Ένωση δεν ήθελαν να επιβληθεί…

Η παραίτηση Καλαμάρα…
Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς της διοίκησης, ήταν η παραίτηση του μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Καλαμάρα, ο οποίος –κατά τύχη- αποτελεί και σήμερα μέλος της ίδιας Επιτροπής.
Με την παραίτησή του τότε, ο παραιτηθείς πρώην πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σωτήρης Καλαμάρας, έβαλε ουσιαστικά το θεμέλιο που χρειαζόταν η Ένωση να πατήσει, ώστε να επέλθει κάποιου είδους κάθαρση στα διοικητικά, που δεν επετεύχθη τελικά, την περίοδο εκείνη! Ελπίζουμε να υπάρξει με την νεοεκλεγείσα διοίκηση υπό τον κ. Παπαμακάριο.

Πάντως, στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στις 29/12/2009, ο κ. Καλαμάρας σημείωνε ότι δεν μπορούσε να παραμείνει πλέον στη θέση αυτή, λόγω αμβλύνουσας φιλοσοφίας με ορισμένους παράγοντες της διοίκησης της Ένωσης, σεβόμενος την κοινωνική και αθλητική του υπόσταση!
Τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον αγώνα Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου – Τριγλίας, αποτέλεσαν την θρυαλλίδα για την απόφαση παραίτησης του κ. Καλαμάρα. Υπήρξε τουλάχιστον ένας σημαντικός παράγοντας του Δ.Σ. της Ένωσης, που ζήτησε από τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής, να εκδώσει αθωωτική απόφαση για τον Ολυμπιακό ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν αδύνατο! Φυσικά, επεβλήθη η δίκαιη ποινή αποκλεισμού 30 ημερολογιακών ημερών –βάσει του ΚΑΠ- που αποτελούσε την μικρότερη δυνατή επίπτωση για τα συγκεκριμένα συμβάντα.

Ανάστατοι οι διαιτητές
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αν. Αττικής, ύστερα από τα επεισόδια ζήτησε προστασία από την ΕΠΣΑΝΑ με επιστολή του προς το Δ.Σ. της Ένωσης. Αποφάσισαν μάλιστα –σε ένδειξη διαμαρτυρίας- να καθυστερήσουν για 10’ λεπτά την έναρξη των αγώνων της επόμενης αγωνιστικής.
Το επεισόδιο επέφερε την απομάκρυνση του Λευτέρη Λάττα από τον πάγκο του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου, που «καταδίκασε απερίφραστα την αντιδεοντολογική, αντιεπαγγελματική, αποτρόπαια και έξω από τις αρχές και αξίες του συλλόγου ενέργειά του»!
Από την πλευρά της, η διοίκηση του Α.Ο. Άνοιξης (βλέπε Δ. Γιαρένης) εξαπέλυσε βολές κατά του τότε Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της η Άνοιξη διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών και ζήτησε την επανάληψη ολόκληρης της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επειδή ο διαιτητής που κληρώθηκε, ορίσθηκε παράνομα από την Επιτροπή! «Όποιο σωματείο θίγεται από την άκυρη και αντικανονική διαδικασία, ας συστρατευθεί μαζί μας, υποστηρίζοντας την ένστασή μας. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη της Επιτροπής, είναι φυσικό να οδηγούν σε εντάσεις στον αγωνιστικό χώρο, όπως έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο», τόνισε τότε καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Άνοιξης…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money