Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑΜΑΤΑ – ΚΟΡΩΠΙ 0-3

Το πέναλτυ του Παπαδόπουλου στη συμβολή των δοκών στο 72' του αγώνα.
Η τύχη είναι με τους πρωτοπόρους! Ένα παιχνίδι που στο πρώτο πεντάλεπτο έπρεπε να είχε αποτέλεσμα 2-0 υπέρ της Σταμάτας, τελείωσε με άνετη επικράτηση 3-0 του Κορωπίου, που βασίσθηκε φυσικά στην καλύτερη ποιότητα των παικτών του αλλά και την εξαιρετική «ψυχολογία του νικητή» που τους διέκρινε.
Το σενάριο του αγώνα ήταν χιτσκοκικό! Μόλις στο 3’ ο Πριονίδης υπέπεσε σε πέναλτυ (εμφανές φάουλ επί του Κ. Τσεβά εντός περιοχής). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κ. Τσεβάς (αρνήθηκε την ευθύνη ο Οσμανάι), ο τερματοφύλακας Παπαθεοδώρου απέκρουσε εντυπωσιακά και στη συνέχεια της φάσης, νέο σουτ του Καλογήρου, απέκρουσε πάλι ο Παπαθεοδώρου, σώζοντας την εστία του!
Δεν πέρασαν δύο λεπτά παιχνιδιού (5’) και ο Καλογήρου από καλή θέση -εκτός περιοχής- εξαπέλυσε φαρμακερό σουτ, που έστειλε την μπάλλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο πανέτοιμος Παπαθεοδώρου την έδιωξε κόρνερ…
Στο 7’ σειρά είχε το Κορωπί να βγει στην επίθεση.
Ο Χοντάι βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά στον τερματοφύλακα Πετράκη, που έπεσε έγκαιρα στα πόδια του και παραχώρησε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ (8’), οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με συρτό σουτ από 20 μέτρα του Ντούνη (0-1).
Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω! Στο 14’ είχαν νέα ανεπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρουν με τον Κ. Τσεβά, αλλά στο πλασέ που έγινε, πάλι ο Παπαθεοδώρου έκανε εντυπωσιακή έξοδο και με πλονζόν έσωσε άλλη μια φορά την εστία του!
Επιμένοντας η Σταμάτα, είχε κι άλλη ευκαιρία να σημειώσει ένα τέρμα με τον Οσμανάι στο 20’, όταν πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια από πλάγια, συνέκλινε προς το τέρμα του Παπαθεοδώρου και έκανε σουτ που απέκρουσε -έστω δύσκολα- ο τερματοφύλακας!
Το Κορωπί «έψαχνε» κενά στην αντίπαλη άμυνα και στο 29’ ο Παπαδόπουλος μπήκε μόνος του στην περιοχή αλλά ο Πετράκης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε, κόβοντας την προσπάθεια.











Οι δυναμικές διεκδικήσεις στο χώρο του κέντρου ήταν συνεχείς αλλά στο 40’ ήλθε το 0-2 με σουτ του Χοντάι, ύστερα από αλλεπάλληλα σουτ που αποκρούσθηκαν από αμυντικούς. Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Κορωπίου ήταν έξαλλοι! Αντίθετα, οι παίκτες της Σταμάτας άρχισαν να διαμαρτύρονται ο ένας στον άλλο για το εις βάρος τους αποτέλεσμα…
Η ψυχολογική ανάταση των φιλοξενουμένων, τους έφερε στην επίτευξη και τρίτου τέρματος στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου (47’). Η αναστάτωση στο κέντρο και την άμυνα των γηπεδούχων –σε βαθμό διάλυσης- βρήκε τον Τόλια αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή και το άνετο πλασέ του έστειλε την μπάλλα στα δίκτυα του Πετράκη, που κοίταζε σχεδόν απορημένος (0-3)!
Με την λήξη του ημιχρόνου υπήρξαν μικρές εστίες έντασης αλλά γρήγορα επήλθε ηρεμία και οι ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.
Εκεί, όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα, έγινε χαμός μεταξύ των παικτών της Σταμάτας, αλλά όλα ξεπεράστηκαν (οι συνέπειες θα φανούν τις επόμενες ημέρες) και το β’ ημίχρονο εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερη διάθεση κι από τις δύο πλευρές.
Στις πιο σημαντικές φάσεις –όλες για λογαριασμό του Κορωπίου- είχαμε την απόκρουση του Κριεμάδη επί της γραμμής της εστίας του σε κεφαλιά του Ντούνη (48’), πέναλτυ που κέρδισε ο Παπαδόπουλος από τον Πετράκη (72’) κι εκτέλεσε ο ίδιος στην συμβολή των δοκών (!), όπως κι ένα ακόμη δοκάρι του Σπηλιόπουλου στο 75’.
Άψογη η διαιτησία των Α. Γαλάνη, Ρούντου και Παπαδιώτη.
ΣΤΑΜΑΤΑ: Πετράκης, Κριεμάδης, Ζινχίρια, Μπόρας (70' Οικονομόπουλος), Πέππας, Δεσύλλας, Καλογήρου, Κόστα (46' Ντιουφ), Οσμανάι (80' Δημητρίου), Χ. Τσεβάς, Κ. Τσεβάς.
ΚΟΡΩΠΙ: Παπαθεοδώρου, Φύτρος, Μινάι, Πριονίδης, Ντεντόπουλος (70' Μανασσής), Ντούνης, Τόλιας, Σπηλιόπουλος, Χοντάι (50' Ανδρεάδης), Γαλάνης (60' Θεοφάνους), Παπαδόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money