Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ Κ.Κ. ΧΡΥΣΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΣΤΟΥΝΗ

ΣΤ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ
Δ. ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ
Από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΑΝΑ κ.κ. Σταύρο Χρυσάφη και Δημήτρη Δεστούνη, ελάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
«Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας στα σωματεία τα οποία μας τίμησαν με την ψήφο τους, να διευκρινίσουμε τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στο τελευταίο συμβούλιο της Πέμπτης 3/10/13. Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας κ. Τσεβάς εισηγήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης η παρακράτηση των ποσοστών των διαιτητών να παραχωρηθεί στο σύνδεσμο και να αποδίδεται στην ένωση το 50% αφαιρώντας τα έξοδα από το πόσο αυτό.
Σας γνωρίζουμε ότι η εισήγηση της επιτροπής διαιτησίας αντιτίθεται με την απόφαση της προϊστάμενης μας αρχής, της ΕΠΟ, που αναφέρει ότι οι διαιτητές είναι μέλη της ένωσης και η καταβολή των ποσοστών τους θα γίνεται στην ένωση και θα καλύπτουν έξοδα για την εκπαίδευσή τους και λοιπά.
Πιστεύουμε ότι η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, αδιάβλητη, μη καθοδηγούμενη και να μην χρησιμοποιείται ως μέσο ελέγχου και άσκησης πίεσης από κάθε είδους εξωθεσμικούς παράγοντες. Όπως κάθε επιτροπή της ένωσης, έτσι και η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να ελέγχεται διοικητικά και οικονομικά από το Δ.Σ. της ένωσης.
Η επιτροπή έχει εισηγητικό χαρακτήρα σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Βάσει των οδηγιών και κανονισμών της ΕΠΟ, είναι ο ορισμός διαιτητών στα τοπικά πρωταθλήματα, η εκπαίδευσή τους και ο σχεδιασμός και προγραμματισμός σχολών διαιτησίας για την ανάδειξη νέων διαιτητών.
Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και ο γενικός γραμματέας της ένωσης, δήλωσαν ενώπιον των μελών του ΔΣ την αδυναμία τους για την είσπραξη των ποσοστών και για το λόγο αυτό ζήτησαν η παρακράτηση των ποσοστών να γίνεται από το σύνδεσμο, θεωρώντας τα μέλη του συνδέσμου ικανότερα για το σκοπό αυτό.
Συμπέρασμα: Αν θεωρείτε κύριοι ότι είστε ανίκανοι τότε παραιτηθείτε και να παραχωρήσετε την θέση σας σε ικανότερα στελέχη. Κάτι που εάν θα γίνει, θα αποφέρει στην ένωση περίπου 10.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα μπορούσαν αν αποδοθούν υπό την μορφή της οικονομικής ενίσχυσης, στα σωματεία-μέλη και να επιδοτηθούν με δύο ομάδες υποδομών αντί μίας στην Α και Β κατηγορία, όπως γινότανε επί προεδρίας Μαγουλά. Το ερώτημα που θέτουμε είναι γιατί να συντηρούμε καταστάσεις παρελθόντων χρόνων που δεν συνάδουν με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και τις εξελίξεις του χώρου του ποδοσφαίρου; Ποια είναι η σκοπιμότητα; Και ποιος είναι ο στόχος;
Κύριοι της επιτροπής διαιτησίας και του συνδέσμου, θεωρείτε πρόοδο την κατάργηση του επί χρόνια γυμναστή των διαιτητών της ένωσης, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ, κάτι που πρόσφατα με απόφασή της η ΕΠΟ το επιβάλει πλέον σε όλες τις ενώσεις; Γιατί κύριοι εμμένετε να υλοποιήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις προς τον σύνδεσμο σε βάρος σωματείων-μελών και διαιτητών;
Με τα ως άνω καταθέτουμε τα πραγματικά γεγονότα και απαντούμε σε όσους προσπάθησαν να αποκρύψουν την αλήθεια, πιστεύοντας ότι αυτή είναι η υποχρέωσή μας προς τα σωματεία-μέλη της ένωσής μας.
Σταύρος Χρυσάφης  
Δημήτρης Δεστούνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money