Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΟΙ «ΝΙΚΗΤΕΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΑΜΥΝΑΣ»;



Επειδή εδώ στα «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ», μας έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση η αλλαγή του ονόματος της Άμυνας Ανθούσας σε Νικητές Ανθούσας, παρακαλούμε όσους γνωρίζουν την αιτία της αλλαγής να μας πληροφορήσουν σχετικά.
Κατ’ αρχήν πρέπει να δηλώσουμε ότι δεν έχουμε δει τα σχετικά έγγραφα, ούτε γνωρίζουμε αν έχει γίνει κάποια Γενική Συνέλευση, που να αποφάσισε την αλλαγή του ονόματος, μιας εκ των πλέον ιστορικών ομάδων της ΕΠΣΑΝΑ, δεδομένου ότι το καταστατικό ίδρυσης της Άμυνας χρονολογείται από το 1925!
Ο σύλλογος ήταν γνωστός παλαιότερα ως Άμυνα Αμπελοκήπων, κι αν δεν μας απατά η μνήμη μας, απ’ εκεί ξεκίνησαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα μεγάλες φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Μίμης Δομάζος!
Η έδρα της Άμυνας βρισκόταν στα γηπεδάκια του συνοικισμού Κουντουριώτη (τα Κουντουριώτικα), πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου αργότερα κτίσθηκαν σχολεία. Το 1934 αναφέρεται και ως «Άμυνα Μπιζανίου», από την οδό Μπιζανίου Αμπελοκήπων όπου είχε την έδρα της για κάποιο χρονικό διάστημα. Τότε είχε κιτρινόμαυρες ριγέ εμφανίσεις. Μεταπολεμικά εντάχθηκε στην ΕΠΣΑ.
Το 2004 το καταστατικό της «αγοράσθηκε» από παράγοντες της Ανθούσας, κι έτσι η «Άμυνα Αμπελοκήπων» έγινε «Άμυνα Ανθούσας». Αναγνωρίσθηκε και μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ.
Ξαφνικά το «βαρύ» όνομα της Άμυνας χάθηκε (αν κι έτσι είχε αναγνωρισθεί από την ΕΠΣΑΝΑ) και από το 2012 φέρεται να «συνενώθηκε» με ιδιωτικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες υπό την επωνυμία «Νικητές», σε ενιαίο σωματείο υπό την επωνυμία «Ακαδημία Ποδοσφαίρου "Νικητές" Ανθούσας – Μεσογείων».
Θα θέλαμε πολύ να γνωρίζαμε αν το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ ή οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση, είτε του σωματείου είτε της Ένωσης, έχουν αποδεχθεί την νέα ονομασία του συγκεκριμένου συλλόγου. Πώς έγινε αποδεκτή η απάλειψη της ιστορικής ονομασίας «ΑΜΥΝΑ» και αναφέρεται ο σύλλογος στις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΠΣΑΝΑ ως «Νικητές Ανθούσας»; Υπάρχει σχετική απόφαση Πρωτοδικείου που να εγκρίνει την αλλαγή του ονόματος; Και κάτω από ποιες συνθήκες το Πρωτοδικείο αποδέχθηκε τις σχετικές αιτήσεις; Η ΕΠΣΑΝΑ δέχεται την απάλειψη ενός τόσο ιστορικού ονόματος από την δύναμη των σωματείων της;
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι εφ’ όσον δεν λάβουμε πειστικές και κυρίως νόμιμες απαντήσεις στα ερωτήματά μας, θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου σωματείου με την ιστορική του ονομασία, δηλαδή Άμυνα Ανθούσας… 



3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ Η ΑΜΥΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΟΜΑΖΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΣΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΑΝ ΛΕΓΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΑΜΥΝΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ .ΕΙΣΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ.

Γιάννης Μπαβέλας είπε...

Αξιότιμε κύριε,

Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμά σας διότι είναι απορίας άξιον πως ένας έγκριτος δημοσιογράφος ασχολείται με μια ομάδα που μόλις πριν λίγα χρόνια "αναγεννήθηκε" και δραστηριοποιείται έκτοτε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ. Ασφαλώς και θα γνωρίζετε ότι πέρυσι της απονεμήθηκε το κύπελλο ήθους ΕΠΣΑΝΑ και αναμένεται αυτή η επιτυχία της να επαναληφθεί και φέτος. Φίλοι και "αντίπαλοι" τη συγχαίρουν για την παρουσία της στα γήπεδα, η οποία είναι υποδειγματική, φέρνει νέα ήθη, τόσο ως γηπεδούχοι όσο και ως φιλοξενούμενοι. Δύναμή της είναι οι γονείς της Ακαδημίας της αλλά και πολλοί φίλοι.
Όσον αφορά το δημοσίευμά σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάνατε ρεπορτάζ πριν το δημοσιεύσετε.
1. Ρωτήσατε την ΕΠΣΑΝΑ;
2. Ερευνήσατε στο αρμόδιο Πρωτοδικείο;
3. Αμφισβητείτε τις αποφάσεις της Διακιοσύνης; Για ποιο λόγο; Τι εννοείτε συνθήκες απόφασης Πρωτοδικείου;
Τι εννοείτε πειστικές απαντήσεις; Τι εννοείτε νόμιμες απαντήσεις;
Δεν θέλω να πιστεύω ότι το δημοσίευμά σας κρύβει εμπάθεια προς την ομάδα των Νικητών. Για ποιο λόγο άλλωστε;
Προφανώς το διατυπώσατε με λάθος τρόπο ίσως εννοώντας την αγάπη σας προς την ομάδα των Νικητών. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλέσετε.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπαβέλας
Αγνός φίλαθλος του ποδοσφαίρου και της ομάδας των Νικητών Ανθούσας.

Μάριος Πυκνής είπε...

τρια ρου κουτουρου

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money