Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΟ 2ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Πολύ καλή ενημερωτκή ημερίδα προσέφερε η ΕΠΣΑΝΑ σε παράγοντες, προπονητές  και διαιτητές, που παρακολούθησαν το 2ο ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, το Σάββατο 7/9 στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» της Αττικής Οδού. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και στο τέλος του σεμιναρίου απονεμήθηκαν διπλώματα σε όσους συμμετείχαν.
- Ο Θανάσης Μπελιγράτης έκανε αίσθηση στην ομιλία του, με θέμα «η βία στον αθλητισμό και τρόποι πρόληψης».  Ο κ. Μπελιγράτης ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από πολλές θέσεις (στην ΕΟΕ, το ΟΑΚΑ και άλλες κυβερνητικές θέσεις) και σήμερα είναι μέλος της διοίκησης του Απόλλωνα Αναβύσσου.
- Ο έξοχος επιστήμονας Δημήτρης Τσούκας, εξειδικευμένος ορθοπεδικός ιατρός και διευθυντής του τμήματος αθλητικών κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μίλησε ουσιαστικά και με πολλά στοιχεία για τις μεθόδους πρόληψης τραυματισμών στο ποδόσφαιρο. Η ομιλία του ήταν μεστή σε πληροφορίες και κατανοητή σε όλους.
- Ο διατροφολόγος Ιωσήφ Νικολαΐδης, μίλησε αναλυτικά με θέμα «η σωστή διατροφή στο ποδόσφαιρο».
- Για το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο, μίλησε ο ειδικός αθλητίατρος Σταύρος Χάντζος, επί σειρά ετών γιατρός της ΕΠΟ, της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στην δύσκολη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, με απίστευτες εμπειρίες και ιστορικά αθλητών που δεν έχουν προηγούμενο!
- Ο διδάκτωρ του Αθλητικού Δικαίου Ανδρέας Μαλάτος, ανέλυσε ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ), το θέμα «αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην ελληνική πραγματικότητα».
- Ο συντονιστής της εκδήλωσης, αθλητικός συντάκτης Νίκος  Δελαγραμμάτικας, μίλησε με θέμα «Μ.Μ.Ε. η σχέση με τον αθλητισμό». Έκανε αναφορά στις σχέσεις μεταξύ δημοσιογράφων, προπονητών, ποδοσφαιριστών και παραγόντων, έχοντας κοινό παρονομαστή την προβολή του ποδοσφαίρου.
- Πλήρη ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της ΕΠΣΑΝΑ στον τομέα των υποδομών, έκανε στην εισήγησή του 
ο προπονητής προεθνικών ομάδων της Ένωσης 
Μιχάλης Κατσίμπρας.  
Το θέμα του ήταν «αναπτυξιακό πλάνο προεθνικών ομάδων Ανατολικής Αττικής, ρόλος προπονητών, γονέων, πολιτείας».
- Ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Φλαμπούρης, μίλησε για τις τροποποιήσεις στο άρθρο 11 των κανονισμών, που αφορούν το οφ-σάιντ, με την βοήθεια σχετικού οπτικού υλικού. Προσπάθησε να εξηγήσει σε προπονητές, παράγοντες και διαιτητές, την δυσκολία των αλλαγών στο νέο κανονισμό, που μπλέκει περισσότερο παρά ξεκαθαρίζει τον ισχύοντα κανονισμό.
- Την εκδήλωση έκλεισε η ενδιαφέρουσα ομιλία του προπονητή Βασίλη Βούζα, ο οποίος μίλησε για τις «τάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο», με αναφορές σε επιστημονικά δεδομένα και αποτελέσματα ερευνών της τελευταίας διετίας.
Όλοι οι παρευρεθέντες –παράγοντες, προπονητές, διαιτητές- έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για το ποδόσφαιρο της εποχής μας και της περιοχής Ανατολικής Αττικής και χειροκρότησαν τους ομιλητές για την επάρκειά τους.
Από πλευράς Ένωσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Παπαμακάριος, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Τσεβάς, Χρυσάφης και οι σύμβουλοι κ.κ. Φλαμπούρης, Μπέτσης. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money