Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ




Η αναβολή αγώνων λόγω μη αδειοδότησης γηπέδων έγινε πλέον συνήθεια στο πρωτάθλημα Γ' εθνικής. Στην 4η αγωνιστική δύο αγώνες του 5ου ομίλου δεν διεξήχθησαν, επειδή τόσο το δημοτικό γήπεδο Νέας Ιωνίας όσο κι εκείνο της Νίκαιας, κρίθηκαν ακατάλληλα, έστω κι αν προ της έκδοσης της συγκεκριμένης απόφασης φιλοξένησαν στην τρέχουσα σεζόν παιχνίδια πρωταθλήματος. 
Το πρόβλημα είναι τεράστιο για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους και τους δήμους, δεδομένου ότι στην πλειονότητά τους τα γήπεδα είναι δημοτικά, καθώς τα κριτήρια είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.
Προσωρινή λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται ότι δίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα τους κ.κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Ανδριανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη το Σάββατο 19/10 έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών στις Περιφέρειες Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την προτροπή να εκδίδουν προσωρινές άδειες καταλληλότητας των γηπέδων μέχρι τις 31/12/2013 ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Συζήτηση επί του θέματος έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Εκεί συζητήθηκε το θέμα των κριτηρίων που πρέπει να διαφοροποιούνται ανά κατηγορία (Super League, Football League, Γ' Εθνική, Τοπικά πρωταθλήματα) και προκλήθηκε σχετική νομοθετική ρύθμιση, που ετοιμάζεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

* Στην φωτογραφία διακρίνονται ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money