Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

250.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις 5/9, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών, ύψους 250.000 ευρώ, που προορίζεται για την αποκατάσταση του δημοτικού γυμναστηρίου του δήμου Αχαρνών, δηλαδή το γήπεδο του Αχαρναϊκού, χωρητικότητας 4.450 καθημένων θεατών. 
Η άνοδος της ομάδας του Αχαρναϊκού στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας είχε σαν επακόλουθο να απαιτείται άμεσα η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χώρου ώστε να μπορεί η ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδό της στους αγώνες της συγκεκριμένης αναβαθμισμένης κατηγορίας.


Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες του Δήμου Αχαρνών, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την χρηματοδότηση του έργου, που θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση ζημιών του αγωνιστικού χώρου και την ενίσχυση του υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού του δημοτικού γυμναστηρίου (γήπεδο Αχαρναϊκού), λόγω μακροχρόνιας χρήσης. 
Σκοπός του έργου, εκτός από την προφανή αναβάθμιση του γηπέδου ώστε να πληρεί τις προδιαγραφές της κατηγορίας, είναι να προκαλέσει θετικά οφέλη στη μικροοικονομία της περιοχής αλλά και να εξοικονομηθούν πόροι, που θα προκύψουν μέσα από την χρήση υλικών σύγχρονης τεχνολογίας, για την αποτροπή διαρροών, κάτι που αποτελεί συχνό φαινόμενο λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου.
Ο Δήμος επιφορτίζεται με την εκτέλεση του έργου, που θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του, ενώ μετά την οριστική παραλαβή του χώρου, ο Δήμος είναι υπεύθυνος να αναλάβει την συντήρησή του.
Ο χρόνος για την αποπεράτωση του έργου προσδιορίζεται στους 4 μήνες από την έναρξη κατασκευής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money