Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΡΡΗΣ: «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ»




Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, σε δηλώσεις του στην συνδρομητική τηλεόραση της NOVA, μετά τον φιλικό αγώνα Ελλάδας–Σερβίας 0-2 στην Κρήτη, ξεκαθάρισε αρκετά τα πράγματα, σχετικά με την εθνική ομάδα, την διακοπή των πρωταθλημάτων, την πιθανότητα παραίτησής του και τις εκλογές στην ΕΠΟ.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Σαρρή:
Για την εθνική ομάδα στον αγώνα με την Σερβία: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Κρήτης που συμπαραστάθηκε στην εθνική, σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Τα παιδιά έκαναν προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από τα προηγούμενα ματς. Οπωσδήποτε η εθνική περνάει μια κρίση και θα πρέπει -επειδή μεσολαβεί μεγάλο διάστημα μέχρι το επόμενο παιχνίδι- να σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να βοηθήσουμε όλοι να επανέλθει η εθνική ομάδα στον δρόμο που της αξίζει.
Εγώ και όταν προσλάβαμε τον κ. Ρανιέρι, που όλοι θριαμβολογούσαν, έλεγα ότι στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα ήλθαν έτσι, που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η σωστότερη επιλογή. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Εξακολουθώ να θεωρώ τον κ. Ρανιέρι πάρα πολύ μεγάλο προπονητή, με σπουδαίο βιογραφικό. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν εγκλιματίσθηκε στην ελληνική πραγματικότητα ή εμείς δεν εγκλιματισθήκαμε στην δική του φιλοσοφία. Να μας προβληματίσει αυτό και να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις μας».
Για το αν ο επόμενος προπονητής της Εθνικής θα είναι Έλληνας ή ξένος με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας: «Με ρωτάτε για κάτι που δεν έχει ασχοληθεί κανείς στην Ομοσπονδία. Με δεδομένο ότι έχουμε πάρα πολύ καιρό μπροστά μας, πρέπει να το ψάξουμε πάρα πολύ».
Για το αν θα αλλάξει η απόφαση για αναβολή των πρωταθλημάτων: «Με αυτά θα ασχοληθούμε από αύριο. Αύριο έχει η Σούπερ Λήγκ συνεδρίαση, θα δούμε ποιες είναι οι αποφάσεις τους και μετά θα αποφασίσουμε».
Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο παραίτησης του Δ.Σ. και του ιδίου, με παράδοση της διοίκησης σε άλλο σχήμα: «Νομίζω ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Αυτό τεχνηέντως κάποιοι το ανέδειξαν σε πρώτο θέμα. Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων με συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής τέτοιου είδους μηνύματα ή ενδείξεις ότι χρειάζεται να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις. Επιπλέον, οποιεσδήποτε αποφάσεις παρθούν, πρέπει να μη ληφθούν εν θερμώ».
Για το αν γίνει συνεδρίαση Δ.Σ. μετά από καιρό, θα αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες του, όπως δήλωσε: «Να ξεκαθαρίσω ότι όταν είπα ότι αναλαμβάνω την ευθύνη, εννοούσα την ευθύνη επιλογής Ρανιέρι και τίποτα περισσότερο».
Για το ότι έφυγε ο Σάντος, το επιτελείο και αρκετοί γύρω από την Εθνική: «Αυτά όλα θα εξηγηθούν στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ».
Για το αν η ΕΠΟ θα πάρει πίσω την απόφαση μη ορισμού διαιτητών: «Με μια απόφαση της Σούπερ Λήγκ, ομόφωνη, θα το ξαναδούμε αυτό. Αύριο, μετά την συνεδρίαση της Σούπερ Λήγκ».
Για το αν ήταν λύση ένα μικτό διοικητικό σχήμα στην ΕΠΟ, με παίκτες του 2004, κάποιους παράγοντες της Ομοσπονδίας και αν ετίθετο τέτοιο σχήμα στις Ενώσεις: «Νομίζω ότι η ερώτηση είναι άτοπη. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών στην Ομοσπονδία. Οι εκλογές είναι το 2016, με ένα καταστατικό που έχει εγκριθεί από FIFA και UEFA και περιμένουμε την έγκρισή του από το Πρωτοδικείο. Αυτά όλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
Για το αν είναι καιρός να βάλουμε παλιούς παίκτες στη διοίκηση της ΕΠΟ: «Βεβαίως, αλλά αυτό είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πούμε τώρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money