Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΕΠΟ: ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ



Η νομιμότητα της επικύρωσης του καταστατικού της ΕΠΟ από την Γενική Συνέλευση του 2014, απασχολεί τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ», το Σάββατο 30/5. Το άρθρο ανέφερε ότι το νέο καταστατικό που εγκρίθηκε, είναι «κάλπικο» για τέσσερις λόγους. Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος επιβεβαίωσε στον εισαγγελέα, ο εκδότης της εφημερίδας και πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρ Μητρόπουλος. Τώρα, ο κ. Σιμιτζόγλου καλείται να εξετάσει κατά πόσο η βασιμότητα των στοιχείων είναι τέτοια που να δικαιολογεί την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας.
Οι λόγοι εγκυρότητας που επικαλείται το δημοσίευμα, είναι οι εξής:
α) Το νέο καταστατικό, ακόμη και από πλευράς ορολογίας, δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αναφέρεται ως Εκτελεστική Επιτροπή και υιοθετούνται όροι όπως «αξιωματούχοι» κ.λ.π.
β) Το νέο καταστατικό έχει 87 άρθρα, αρκετά περισσότερα απ’ ότι οι προηγούμενες εκδόσεις του.
γ) Το καταστατικό με τη νέα του μορφή, ουδέποτε ήλθε ως έντυπο κείμενο του Δ.Σ. προς την Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2014 για να διαβασθεί κατ’ άρθρο και να εγκριθεί ή όχι, εν μέρει ή εν συνόλω. Συζητήθηκαν μόνο κάποια άρθρα, για τις ψήφους των Ενώσεων και το θέμα έμεινε εκεί.
δ) Το κείμενο που ουδέποτε ενεκρίθη από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ουδέποτε κατετέθη και ουδέποτε ψηφίσθηκε από την Γ.Σ. της ΕΠΟ, κατατέθηκε ξαφνικά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με πρακτικό υπογεγραμμένο από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ (κι από άλλα μέλη, τα ονόματά τους είναι σίγουρα στην διάθεση εκείνου που θα κάνει την ανάκριση), ως έγκυρο και με γνήσιο πρακτικό πεπραγμένων του Δ.Σ. Με τις προϋποθέσεις αυτές, το Ειρηνοδικείο το ενέκρινε.
Έλλειψη νομιμότητας στο καταστατικό της ΕΠΟ, επικαλείται και η αίτηση της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, που συζητείται την προσεχή Δευτέρα 8/6 και με την οποία ζητείται η έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για 16 λόγους και ο διορισμός νέας προσωρινής διοίκησης.
Στην αίτηση της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας για το καταστατικό, αναφέρεται ότι η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ έγινε το 2012, οι τροποποιήσεις του 2013 δεν εγκρίθηκαν, ενώ αυτές που έγιναν στην Γ.Σ. του 2014, αρχικά απορρίφθηκαν και εγκρίθηκαν με δεύτερη αίτηση από το Ειρηνοδικείο.
Παρά την περίεργη έγκριση, όμως, όλο αυτό το διάστημα, η διοίκηση και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ παραπλανούσαν την Πολιτεία, τις Ενώσεις, τις λίγκες, τους φιλάθλους και τον Τύπο, ότι δήθεν είχε κατατεθεί αίτηση έγκρισης του νέου καταστατικού αλλά το δικαστήριο καθυστερούσε επί μήνες την απόφασή του…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money