Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ!


Χρυσίνας, Δελαγραμμάτικας, Παπαμακάριος, Ρουγγέρης


Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣΑΝΑ στήριξε με μεγάλη πλειοψηφία (40 υπέρ, 15 παρόν, 4 κατά και 1 απουσία επί συνόλου 60 σωματείων) την διοίκηση του Γιώργου Παπαμακάριου, η οποία σύμφωνα με δήλωση του προέδρου στο κλείσιμο της συνέλευσης «συνεχίζει να αγκαλιάζει τα σωματεία, χωρίς να τα χωρίζει σε δικά τους και δικά μας»!
Έτσι, η φάρσα έλαβε τέλος, μαζί και η διοικητική αντιπαράθεση στην ΕΠΣΑΝΑ για την επόμενη χρονική περίοδο, με προσωπικό θρίαμβο του Γιώργου Παπαμακάριου αλλά και των συνεργατών του.
Η αντιπολίτευση, μαζί με τα σωματεία που είχαν ζητήσει την έκτακτη Γ.Σ., προσπάθησε να αναβάλλει την διαδικασία της συζήτησης, με παρέμβαση επί της διαδικασίας του εκπροσώπου του Άρη Βούλας Μανώλη Βαρδαβά, ο οποίος προέβαλε αίτημα αναβολής της συνέλευσης (σ.σ. που τα ίδια σωματεία είχαν ζητήσει!) με πρόσχημα την αυθημερόν (το πρωί της Πέμπτης 20/3) κατάθεση προσφυγής στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας την ακύρωση της ημερήσιας διάταξης με τον τρόπο που ήλθε προς συζήτηση, δηλαδή με την μομφή προς το Δ.Σ. Μάλιστα, ο κ. Βαρδαβάς ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το αίτημά του για να δοθεί αναβολή!
Ο πρόεδρος της συνέλευσης και πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παπαμακάριος, απάντησε: «Τα σωματεία εκλήθησαν στην έκτακτη Γ.Σ. με ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε συνελεύσεις κατά το δοκούν… Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου προχωρήσαμε στην πρόσκληση και τώρα προχωρούμε στην διαδικασία. Αν στο μεταξύ προσέφυγαν κάποια σωματεία στα δικαιοδοτικά όργανα, είναι δικό τους πρόβλημα. Ας έκαναν ασφαλιστικά μέτρα για ακύρωση της διαδικασίας…
Βαρδαβάς: Το αίτημα των 30 σωματείων δεν έλεγε για πρόταση μομφής. Η πρόσκληση της έκτακτης Γ.Σ. έγραφε άλλα αντ’ άλλων. Είναι παράνομο αυτό που κάνετε...
Πρόεδρος: Η σύγκληση έγινε με εισήγηση δική μου, δηλαδή του προέδρου, και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με όσα λέει το καταστατικό μας, στο άρθρο 36 παράγραφος ε’, ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης. Άρα τα 30 σωματεία βάλλουν ευθέως εναντίον μου, ως προέδρου! Γι’ αυτό ετέθη έτσι το θέμα της Γ.Σ.
Ακολούθησε μικρή ανταλλαγή απόψεων με τις σχετικές φωνές και παρεμβάσεις από το ακροατήριο και ο Β’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βελτανιώτης ζήτησε να ομιλούν μόνο οι εκπρόσωποι των σωματείων (επειδή προσπάθησε να παρέμβει από το ακροατήριο ένας δικηγόρος) ενώ ο πρόεδρος της Αρτέμιδος κ. Ραφτόπουλος απείλησε με αποχώρηση, επειδή δεν προχωρούσε η διαδικασία…
Τελικά, ο πρόεδρος προχώρησε στην διαδικασία εκλογής 3 γραμματέων της συνέλευσης και πρότεινε τους κ.κ. Ρουγγέρη (Εθνικός), Δελαγραμμάτικα (Νίκη) και Χρυσίνα (Ραμνούς). Από την πλευρά της αντιπολίτευσης προτάθηκαν οι κ.κ. Διαμάντης (Άρτεμις), Μπαλτίδης (Προφ. Ηλίας) και Αρβανίτης (Π. Ράφτη). Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, 32 σωματεία ψήφισαν την πρόταση του προέδρου και 26 την πρόταση της αντιπολίτευσης, η Μαρκό ψήφισε λευκό και ο Αυλώνας ήταν απών.
Η επικράτηση της υπόδειξης του προέδρου δημιούργησε αυτομάτως ψυχολογικό κενό στην αντιπολίτευση αφού 4 τουλάχιστον σωματεία (από τα 30) που είχαν ζητήσει την έκτακτη Γ.Σ., ψήφισαν αντίθετα! Τότε, παρενέβη ο εκπρόσωπος της Άνοιξης Δ. Γιαρένης και ρώτησε διαδικαστικά, αν τα 30 σωματεία ήταν ενήμερα (από τους διαφωνούντες με την διοίκηση) για την προσφυγή στην ΕΠΟ…
Όταν κλήθηκε να μιλήσει ως εκπρόσωπος των 30 σωματείων ο κ. Βαβάσης, δεν δέχθηκε να μιλήσει εκ μέρους των 30, λέγοντας ότι δεν τους εκπροσωπεί! Τον λόγο πήρε πάλι ο κ. Βαρδαβάς, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα που τέθηκε, είπε: «Δεν γνωρίζω αν είναι ενήμερα τα σωματεία. Πάντως, ξαναϋποβάλλω το αίτημα της αναβολής της έκτακτης Γ.Σ. Κάνω έκκληση νομιμότητας»...
Πρόεδρος: Αυτή είναι η άποψή σας και μπορείτε να την εκφράζετε ελεύθερα. Όμως, η άποψη του προεδρείου είναι άλλη. Δεν έχετε το δικαίωμα να ταλαιπωρείτε 60 σωματεία με τα πήγαινε-έλα και τις γενικές συνελεύσεις…
Βαρδαβάς: Δεν είμαι εκπρόσωπος των 30 σωματείων. Μόνο τον Άρη Βούλας εκπροσωπώ. Θεωρώ ότι το κύρος της Ένωσης έχει τρωθεί. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία των σωματείων από την ετήσια εκδήλωση της Ένωσης, στο Μενίδι. Δεν προκύπτει, όμως, από πουθενά μομφή! Αυτό που επιχειρείτε, το βλέπω ως πανελλήνια πρωτοτυπία. Να θέλετε να βάλετε θέμα μομφής στον ίδιο σας τον εαυτό.
Πρόεδρος: Φαίνεται ότι τα σωματεία δεν έχουν άποψη! Μόνο δικηγόρο διαθέτουν… Ήθελα να κάνω ένα ξεκίνημα γνωριμίας αλλά καλύτερα να ανοίξουμε τον κατάλογο των ομιλητών, για να τελειώνουμε πιο γρήγορα.

Οι ομιλητές
Στις σύντομες ομιλίες τους, αυτοί που πήραν τον λόγο, μεταξύ άλλων είπαν:
Ραφτόπουλος (πρόεδρος Αρτέμιδος): Δεν είναι σωστό να μαλώνουμε για το ποδόσφαιρο. Τα λεφτά μας βάζουμε και θέλουμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά της περιοχής μας. Παρακαλώ να βρείτε τρόπο συνεννόησης.
Γκρουστιώτης (εκπρόσωπος Φοίβου): Ο κ. Παπαμακάριος αποδέσμευσε παίκτες του Φοίβου… Έπρεπε να προσφύγουμε στα δικαστήρια (σ.σ. ακούστηκαν αντιδράσεις από το ακροατήριο προς τον ομιλούντα και σχόλια, όπως «μάθετε να διοικείτε ένα σωματείο»).
Τσίκλος (εκπρόσωπος Ολυμπιακού Λαυρίου): Είναι λυπηρό αυτό που γίνεται. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Τόσα χρόνια, τα ίδια και τα ίδια. Συνεχώς δημιουργούνται ανίερες συμμαχίες, που πολύ σύντομα αλλάζουν σύνθεση! Δεν πάμε έτσι μπροστά…
Βελτανιώτης (β’ αντιπρόεδρος): Ό.τι ήθελαν τα σωματεία έπρεπε να το συζητήσουν στην τακτική συνέλευση του Ιουνίου. Διακρίνω ότι το πρόβλημα είναι βασικά η διαιτησία. Εμείς προεκλογικά είχαμε ανακοινώσει επίσημα ότι την ευθύνη της διαιτησίας θα την έχουν οι διαιτητές. Αυτό ακριβώς κάνουμε και συνεργαζόμαστε με τον Σύνδεσμο διαιτητών.
Αποστολίδης (μέλος Δ.Σ.): Το αίτημα των σωματείων δεν είναι των 4 μελών που διαφωνούν αλλά των ίδιων των σωματείων. Η στήριξη του αιτήματος προσφέρθηκε από τους 4. Οι ανατροπές δεν γίνονται σε τακτικές Γ.Σ. αλλά σε έκτακτες. Το θέμα είναι πώς έκρινε το αίτημα η διοίκηση. Η διοίκηση δεν έβαλε την μη εύρυθμη λειτουργία, ούτε τις αρχαιρεσίες ως θέμα της έκτακτης Γ.Σ. Η νοοτροπία των διοικούντων έναντι των σωματείων πρέπει να αλλάξει… Να δέχεστε (οι διοικούντες) τις απόψεις των σωματείων και να μην φοβάστε τις ψηφοφορίες. Δυστυχώς οι αποφάσεις και οι συνθέσεις των Επιτροπών μας (στην ΕΠΣΑΝΑ) αλλάζουν συνεχώς και δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.
Τριανταφυλλόπουλος (εκπρόσωπος Καλυβίων): Είμαι καινούργιος ως παράγων και σέβομαι τους παλαιότερους αλλά περίμενα από τον κ. Παπαμακάριο να έχει συστηθεί νωρίτερα στα σωματεία–μέλη της Ένωσης.
Ρουγγέρης (εκπρόσωπος Εθνικού): Αναφέρομαι στο καταστατικό και θέλω διευκρινίσεις επί ορισμένων λεπτομερειών.
Πολύζος (εκπρόσωπος Κεραυνού): Γιατί χωριστήκατε μέσα στην διοίκηση; Τι άλλαξε και γίνατε δύο κόμματα; Είμαστε στη μέση και δεν γνωρίζουμε που πάει η Ένωση.
Βαβάσης (εκπρόσωπος Δόξας Αγ. Άννας): Διχάσατε τα σωματεία. Πείτε μας τι έγινε στις εκλογές της ΕΠΟ; Γιατί παραδώσατε την διαιτησία στον Σύνδεσμο; Που υπάρχει ισονομία; (σ.σ ακούσθηκαν σχόλια από το ακροατήριο, όπως «όλα αυτά δεν είναι μομφή»;)
Κορωνιάς (εκπρόσωπος Μαρκό): Τον Ιούνιο γίνονται εκλογές και εκλέγονται νέες διοικήσεις στα περισσότερα σωματεία. Τώρα δεν είναι κατάλληλη εποχή για μομφές και εκλογές…

Ο Παπαμακάριος
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρακολουθώ όλα τα πρωταθλήματά μας, σε όλα τα γήπεδα. Έχω κάνει του κόσμου τα χιλιόμετρα και είμαι σχεδόν παντού. Μιλάω συνεχώς για θέματα της Ένωσης από το κινητό που πληρώνω εγώ, κι ας έχω και κινητό από την Ένωση! Παρακολουθώ από κοντά τις μικτές, που έκαναν εφέτος τρομερές επιτυχίες και συνεχίζουν να προπονούνται βάσει προγράμματος, για την ανάδειξη των καλυτέρων ομάδων και του χρόνου.
Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου όλες οι αποφάσεις μας ήταν ομόφωνες για όλα σχεδόν τα θέματα των Επιτροπών. Ως προς την δυσλειτουργία της Ένωσης, στον 1½ χρόνο που είμαστε διοίκηση, κάναμε με μεγάλη επιτυχία 2 επιμορφωτικά σεμινάρια και 2 σχολές διαιτησίας, οι μικτές συνεχίζουν με κανονικό πρόγραμμα και όλα τα πρωταθλήματα (ανδρών και υποδομών) διεξάγονται κανονικά.
Στο θέμα της ΕΠΟ έγιναν λάθη. Όμως, προσπαθήσαμε πολύ και ξεπεράσαμε αρκετά προβλήματα. Επίσης, αξιολογήθηκαν από την Ένωσή μας τόσοι διαιτητές όσοι ποτέ και τους ορίζουν στου κόσμου τα ντέρμπυ!
Κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία της απουσίας μου λόγω μιας εγχείρησης που έκανα, κι όταν οργανώσαμε το περιφερειακό πρωτάθλημα νήσων που μας εμπιστεύθηκε η ΕΠΟ, έτρεξαν ως καλοθελητές να κακολογήσουν την Ένωση στον αναπληρωτή πρόεδρο και κάποια ακόμη στελέχη της Ομοσπονδίας! Όλοι αυτοί που λειτουργούν έτσι, δεν αγαπούν την Ένωση. Αγαπούν μόνο τον εαυτό τους!
Εγώ θα βγάλω την 4ετία και θα αναδείξω την ΕΠΣΑΝΑ μεταξύ των 5 καλυτέρων Ενώσεων της χώρας. Πιστεύω ότι μέσα σ’ όλα θα αποκτήσουμε και Ενωσιακό γήπεδο!
Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τα σωματεία. Πολλοί μου είπαν ότι οι διαιτησίες ήταν οι καλύτερες που μπορεί να είχαμε… Προέχει το συμφέρον της Ένωσης και μόνο αυτό».
* Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, στην οποία 40 σωματεία προσέφεραν την υποστήριξή τους στο έργο της διοίκησης και την επάρκεια της λειτουργίας της. Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα δεν προβλέπεται η συζήτηση επί της προσφυγής στην ΕΠΟ να έχει καμία τύχη και με την τροπή των πραγμάτων, η απόρριψή της είναι το πλέον πιθανό αποτέλεσμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money