Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΚΡΥΟΝΕΡΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


Στην μνήμη του Στέφανου Βακιρτζή, διεξάγεται σήμερα Τετάρτη 12/3, ο 11ος τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣΑΝΑ, στον οποίο συναντώνται δύο ομάδες όμορων περιοχών, από τον δήμο Διονύσου. Το Κρυονέρι (πρώην Μπάφι) και ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου (πρώην Μπογιάτι).
Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου, ιδρύθηκε το 1950 και καλλιεργεί από τότε το ποδόσφαιρο στην περιοχή, με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο πρόεδρος Κοσμάς Λεπατατζής, οι αντιπρόεδροι Νίκος Αξιώτης και Δημήτρης Μακρής, ο γραμματέας Γιώργος Αγγελίδης και τα άλλα στελέχη της διοίκησης, επιχειρούν κάθε χρόνο να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή διάκριση της ομάδας. Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκε για πρώτη φορά στην 64ετή ιστορία του. Άλλες δύο φορές η ομάδα του Μπογιατίου έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, επί εποχής ΕΠΣΑ, αλλά δεν προκρίθηκε ποτέ σε τελικό!
Ο Α.Ο. Κρυονερίου, με πρόεδρο τον Γιάννη Νάκα, υπήρχε από το 1967 αλλά επίσημα ιδρύθηκε το 1984 και προκρίθηκε –κι αυτός- για πρώτη φορά στην 30χρονη ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου. Αντιμετωπίζει τον γειτονικό Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου, που πρωτοπορεί στην Α’ κατηγορία, διαθέτει ισχυρότατο σύνολο και είναι έτοιμος για το άλμα στην Γ’ εθνική!
Ο τελικός αυτός αποτελεί γιορτή για τον Δήμο Διονύσου, αφού όπως είπε και ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης: «Το Κύπελλο όποιος κι αν το κατακτήσει, στο γραφείο μου θα καταλήξει»!
Το βράδυ της Τρίτης 11/3, στην ταβέρνα «Πανάγος» του Αγίου Στεφάνου, η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ παρέθεσε δείπνο στις δύο φιναλίστ ομάδες, παρουσία των παικτών, προπονητών, προέδρων και μελών των διοικήσεων, των διαιτητών της συνάντησης, παρατηρητών, ιατρού και λίγων φίλων των ομάδων. Ο Δήμος Διονύσου ανέλαβε την χορηγία του τελικού, δεδομένου ότι και οι δύο φιναλίστ είναι ομάδες του ίδιου Καλλικρατικού δήμου.
Δύο ομάδες με κοινές ρίζες και κοινούς στόχους, οι οποίες προέρχονται από δύο οικισμούς προσφύγων. Το 1923 πενήντα Μικρασιάτες πρόσφυγες ίδρυσαν το Μπάφι που ανήκε αρχικά στον δήμο Αχαρνών και το 1924 πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη και την Μικρασία δημιούργησαν το Νέο Μπογιάτι που αρχικά ανήκε στα Κιούρκα, στην θέση του σιδηροδρομικού σταθμού Οίον (σημερινός Άγιος Στέφανος). Από τότε πέρασαν σχεδόν 90 χρόνια και στον τελικό της διοργάνωσης Κυπέλλου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής βρέθηκαν αντίπαλοι οι δύο σύλλογοι της περιοχής!
Την ωραία εκδήλωση, που οργάνωσε εξαιρετικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Δημήτρης Βελτανιώτης, χαιρέτισαν κατά σειρά ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος, οι αρχηγοί των ομάδων Χριστόδουλος Μπερμπάντης και Ηλίας Χουζούρης, ο 23χρονος διαιτητής του τελικού Ανδρέας Βλάχος, οι πρόεδροι των δύο αντιπάλων Γιάννης Νάκας και Κοσμάς Λεπατατζής, οι προπονητές Δημήτρης Μαντούκας και Γιάννης Μαγγίνας, όπως και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας Ηλίας Ντάφλος (αρχιδιαιτητής) και Σταύρος Σούλος. 
Στην διάρκεια της εκδήλωσης (γύρω στις 9 μ.μ.), εμφανίσθηκαν έξω από την ταβέρνα, νεαροί οπαδοί του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου, οι οποίοι με αναμμένους κόκκινους πυρσούς προσπάθησαν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα …ντέρμπυ, από την παραμονή του τελικού… Σύντομα, όμως, απομακρύνθηκαν. 

* Το δυναμικό του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου: Μπερμπάντης, Τσιούμας, Λέκα, Μανωλόπουλος, Σεβδαλής, Ρακιτζόπουλος, Τσουμάνης, Αθανασόπουλος, Βαζέχα, Γιουβανέλλης, Ιωσήππου, Κατσιγιάννης, Καρποντίνης, Μαυρουδής, Μανουσάκης, Μαρκομιχάλης, Μπαλαφούτης, Σιέρρας, Στέλλας, Στεφανή, Τσίκλος, Παπαδημητρίου, Σιαδήμας, Φώσκολος.
* Το δυναμικό του Κρυονερίου: Αξαρλής, Αστερής, Βλαχάκης, Βλαβιανός, Γιαλαμάς, Δ. Δεσύλλας, Σ. Δεσύλλας, Δαπέρης, Ζεϊμπέκος, Θανασούλης, Κανταρέλλης, Κεφάλας, Κόλμπερ, Κολώτας, Κοντόσταυλος, Μανουσάκης, Οσμανάι, Πίστας, Σκλάβος, Σιατραβάνης, Σονίδης, Χουζούρης, Χρυσικόπουλος.

* Το πρόγραμμα του τελικού (Τετάρτη 12/3):
Γήπ. Ν. Μάκρης, 16.00: Πρωταθλήτρια παίδων 7ης Περιφέρειας (ΕΠΣΑΝΑ) – Νέοι ΑΕΚ
Γήπ. Ν. Μάκρης, 18.00: Τελικός Κυπέλλου ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Διαιτητής: Βλάχος Ανδρέας.
Α’ βοηθός: Δουλγεράκης Μανώλης.
Β’ βοηθός: Ντόστης Κώστας.
4ος διαιτητής: Λάμπρος Γρηγόρης.
Παρατηρητής αγώνα: Δελαγραμμάτικας Αχιλλέας.
Ιατρός αγώνα: Αργυρόπουλος Θεόδωρος.
Γήπ. Ν. Μάκρης, 20.00: Απονομές. 

* Όλες οι φωτογραφίες είναι από την συνεστίαση της ΕΠΣΑΝΑ για τον τελικό, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11/3 στην ταβέρνα "Πανάγος" στον Άγιο Στέφανο.  














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money