Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ

Μόλις ανακοινώθηκε η σύνθεση της Επιτροπής Διαιτησίας, άρχισαν οι γκρίνιες από τους εκλεκτούς της προηγούμενης διοίκησης. Όχι για την αξιοσύνη των επιλεγέντων αλλά για την μη συμμετοχή των ιδίων -των απελθόντων- στα νέα σχήματα διοίκησης. Επίσης, «αντιδρούν» επειδή η Ένωση αποφάσισε να επαναφέρει την χαμένη ψυχολογική διάσταση και επαφή των διαιτητών με τον φυσικό τους χώρο, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ανατ. Αττικής!
          Ειδικά ο προηγούμενος υπεύθυνος της Ε.Δ. Πέτρος Κόνιαρης, αποφάσισε να πιέσει τα πράγματα μέχρι εκεί που δεν παίρνει, προκειμένου να παραμείνει στον χώρο. Όμως, ο πρόεδρος της Ε.Δ. και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Παπαμακάριος, στη σύντομη εισήγηση που έκανε για τα μέλη της Επιτροπής του, τόνισε: «Θέλουμε να απομακρυνθούμε από την λογική της προηγούμενης διοίκησης και ο κ. Κόνιαρης, ήταν επιλογή εκείνης όχι δική μας». Το μήνυμα φαίνεται ότι δεν το έλαβε ο κ. Κόνιαρης, ο οποίος με τηλεφωνικές και άλλες παρεμβάσεις, επιδίωξε να αλλάξει την απόφαση του προέδρου και των μελών της επιτροπής!
          Ύστερα από όσα συνέβησαν, γράφηκαν και ειπώθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο, ο κ. Παπαμακάριος έκανε στα «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ» την ακόλουθη δήλωση: «Η Επιτροπή Διαιτησίας είναι νομιμότατη. Τους ορισμούς, φυσικά, θα κάνει ο αρχιδιαιτητής. Ο πρόεδρος της Ε.Δ. γνωρίζει πολύ καλά τι πράττει. Ας γνωρίζουν και οι ενδιαφερόμενοι, ότι οι εποχές των πιέσεων πέρασαν ανεπιστρεπτί. Δεν καταλαβαίνω από τέτοια, κι ας σταματήσουν επιτέλους τα γλειψίματα»…  
          Έβαλε τέλος με αυτό τον τρόπο στις όποιες βλέψεις συμμετοχής είχαν κάποιοι, μη αρεστοί στην σημερινή πραγματικότητα, στην καινούργια προσπάθεια που αρχίζει άμεσα να επιχειρείται από τη νέα διοίκηση στο χώρο της διαιτησίας.

Υπερβολικά σχόλια!
          Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Δουκάκος, έγραψε στην ιστοσελίδα του την Τρίτη 31/7, ρεπορτάζ με υπερβολικά σχόλια για την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΑΝΑ. Με τίτλο «Υπάρχει μέγα θέμα» και υπότιτλο «η ΕΠΣΑΝΑ μοίρασε ρόλους στην Ε.Δ. και σε πρόσωπα μη πιστοποιημένα από την ΚΕΔ», αφήνει υπονοούμενα που δεν εκφράζουν την πραγματικότητα. Σχετικά γράφει: «Φαίνεται ότι τα μέλη που έβαλε η νέα διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ στην Επιτροπή Διαιτησίας, αγνοούν, όπως και οι διοικούντες της Ένωσης τον Κανονισμό Διαιτησίας. Γιατί αν τον γνώριζαν, έστω στο ελάχιστο, δεν θα έκαναν τέτοια λάθη! Μάλιστα, η διοίκηση μιλάει από ...μόνη της για τα κακώς κείμενα, αφού οι της ΕΠΣΑΝΑ δεν ξέρουν ότι στην Ε.Δ. μετέχουν μόνο πιστοποιημένα μέλη. Δηλαδή όσοι έχουν περάσει από εξετάσεις της ΚΕΔ.
          Έτσι, ενώ ορίσθηκαν ο Ηλίας Ντάφλος αρχιδιαιτητής και ο Σταύρος Σούλος, με πρόεδρο της επιτροπής τον σύμβουλο Γιώργο Παπαμακάριο, εντελώς αυθαίρετα ορίσθηκαν ο Ηλίας Μικρόπουλος ως σύμβουλος του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, για να κάνει -όπως λένε- τους ορισμούς (αυτό κι αν είναι παράδοξο και συνάμα παράνομο) και ο Αριστείδης Σπανέας ως αναπληρωτής αρχιδιαιτητής, θέση που κι αυτή δεν προβλέπεται από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ, κι είναι σαν να μην υφίσταται.
          Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ή τα μέλη της, δεν πρόκειται να συνομιλήσουν με μέλη που δεν έχουν πιστοποιηθεί και δεν αναγνωρίζουν τέτοιους ρόλους, αφού για την Επιτροπη Διαιτησιας υπάρχουν μόνο οι πιστοποιημένοι και ουδείς άλλος. Μάλιστα, αν αρχίσει και ορίζει ο Μικρόπουλος, που είναι από τα πιο καθαρά στελέχη του διαιτητικού χώρου, αυτόματα θα γεννηθούν και ζητήματα κακού ορισμού, που θα χωρούν ενστάσεις και γενικότερα ...περιπέτειες, για την ΕΠΣΑΝΑ, που το προεδρείο της είναι με οριακή πλειοψηφία. Αυτό που προξενεί κατάπληξη, είναι γιατί η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ, άφησε να μεταφερθεί ο Σύνδεσμος στην Ένωση και δεν τους φρέναρε, αφού υπάρχουν τάσεις ρεβανσισμού, κι ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτής, δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν να είναι ο Πέτρος Κόνιαρης στη δύναμη της Ένωσης.
          Αγνοούν, δηλαδή, ότι πλέον οι Ενώσεις έχουν στην Ε.Δ. και φυσικά πρόσωπα και δεν υπάρχει κανένας Σύνδεσμος! Προφανώς έχουν μείνει πίσω, και βασικά πράγματα δεν τα ξέρουν… Αντί να προσαρμοσθούν, τραβούν …κόκκινες γραμμές, που μόνο σε καλό δεν πρόκειται να τους βγουν. Εκείνο, όμως, που αγνοούν διοικούντες και Ε.Δ. είναι σε ποια κατεύθυνση βαδίζουν, καθώς είναι εκτός γεγονότων, και στο τέλος το προεδρείο θα αναπολεί ότι έκανε το τραπέζι στον Πιλάβιο με προβατίνα, κι έκτοτε αναζητεί πυξίδα, σε μια εποχή που όλοι τρέχουν αλλά για την Ένωση Ανατολικής Αττικής, αυτά είναι ψιλά γράμματα και οι επιλογές έπονται. Όταν θα αναρωτιούνται «τι κάναμε», θα είναι αργά. Καλό σας βράδυ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money