Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ!



Η γελοιότητα του καρεκλοκενταυρισμού στο έπακρό της! Αυτό είναι το άπραγο Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, το οποίο χωρίς την παραμικρή αιδώ, αποφάσισε στην σημερινή (Τετάρτης 11/11) συνεδρίασή του (εδέησε μετά από 3 εβδομάδες να συνεδριάσει) να καταστρατηγήσει το καταστατικό και να γράψει στα παλιά της παπούτσια την βούληση των σωματείων-μελών της!
Με την χαρακτηριστική έκφραση «δεν υπάρχει δημοκρατία στο ποδόσφαιρο», το μέλος Γιώργος Νικολάου άφησε άναυδους όσους αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε όριο! Μάλιστα, ο ίδιος παράγοντας, δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «δεν θα κάνουν τα σωματεία ό,τι θέλουν, αλλά εμείς που διοικούμε την Ένωση»! Τι λες ρε μεγάλε, κι εσένα ποιος σε εξέλεξε, η Μαρία η Πενταγιώτισσα;
Τέτοια ντροπιαστική συμπεριφορά για τα σωματεία; Ακόμη κι αν διαμαρτύρονται, γιατί ας πούμε «οι μπάλλες είναι τετράγωνες», οι όποιοι διοικούντες την Ένωση, έχουν την ιερή υποχρέωση να ακολουθήσουν κατά γράμμα το καταστατικό και να συγκαλέσουν Έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Διαβάστε τι γράφει το άρθρο 26 του καταστατικού της ΕΠΣΑΝΑ, για να βγάλετε συμπέρασμα:
Άρθρο 26: Έκτακτη Γενική Συνέλευση
1. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. δύναται να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. εάν κρίνει αυτό απαραίτητο.
2. Έκτακτη Γ.Σ. υποχρεωτικά συγκαλείται εφόσον υποβληθεί αίτημα από τα 2/5 των μελών, δεόντως αιτιολογημένο και σε έγγραφη μορφή. Το Δ.Σ. συγκαλεί την Γ.Σ. μετά την υποβολή του αιτήματος, το αργότερο σε τριάντα (30) ημέρες.
3. Ειδοποίηση για τη συνέλευση πρέπει να αποσταλεί τουλάχιστον οκτώ (8) ημέρες πριν τη συνέλευση.
4. Οποιαδήποτε σχετικά έγγραφα θα πρέπει να αποστέλλονται στα μέλη τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από τη συνέλευση.
5. Στην περίπτωση που η έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται με πρωτοβουλία του Δ.Σ. αυτό καθορίζει και την ημερήσια διάταξη. Στην περίπτωση που συγκαλείται μετά από αίτημα μελών, η ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνει τα θέματα που ετέθησαν απ’ αυτά τα μέλη.
6. Η ημερήσια διάταξη της έκτακτης Γ.Σ. δεν μπορεί να αλλάξει για οποιοδήποτε λόγο.

* Δεν έχει καμία σημασία το αίτημα, αρκεί να είναι δεόντως αιτιολογημένο. Δηλαδή, τα 2/5 των σωματείων-μελών μπορεί να ζητήσουν έκτακτη γενική συνέλευση επειδή οι μπάλλες στους αγώνες δεν είναι κατάλληλα φουσκωμένες ή επειδή τα γήπεδα δεν έχουν δίχτυα στα τέρματα! Δεν έχει καμία σημασία το αίτημα, το οποίο μπορεί να είναι απίθανο! Όμως, αν είναι αιτιολογημένο, η έκτακτη γενική συνέλευση πρέπει να συγκληθεί και να συζητηθεί το αίτημα! Αυτή είναι η βούληση των σωματείων και πρέπει να την σεβαστεί η όποια διοίκηση. Τα υπόλοιπα είναι τρίχες κατσαρές!
Τα γράφουμε έτσι «χοντρά», για να καταλάβουν όσοι κάνουν τους ανήξερους, πως δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται ότι «το διοικητικό συμβούλιο λειτουργεί εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, προς όφελος των πρωταθλημάτων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των Επιτροπών της Ένωσης»!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστρέβλωση της αλήθειας από την άποψη αυτή. Διότι δεκάδες ορισμοί διαιτητών που αντικαταστάθηκαν, αποδεικνύει την ασχετοσύνη και την έλλειψη γνώσης των ισχυόντων κανονισμών, μια σειρά πρόχειρων αποφάσεων παρμένων στο πόδι από την Πειθαρχική Επιτροπή (από μέλη προφανώς εκτός αντικειμένου) δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, ούτε οι ελλιπείς συγκεντρώσεις των παικτών και τα παρατράγουδα με τους προπονητές των Μικτών μπορεί να θεωρηθούν ως απρόσκοπτη λειτουργία της Τεχνικής Επιτροπής!
Επιτέλους, σεβαστείτε την προσωπικότητα κάποιων ανθρώπων που έχουν την γνώση και την διάθεση να ασχολούνται με την ταλαίπωρη αυτή Ένωση. Έλεος πια με τις φανφάρες σας περί σωστής λειτουργίας της Ένωσης. Εδώ σας φτύνουν, κι εσείς νομίζετε ότι βρέχει και δεν τιμωρείτε ούτε αυτούς που σας έφτυσαν!
Αν αυτή, εσείς την λέτε διοίκηση, τότε να πάτε να την εξασκήσετε εκεί που μπορείτε. Πάντως, όχι στην ΕΠΣΑΝΑ.
Να φύγετε άμεσα απ’ αυτήν διότι την έχετε χαντακώσει όλο αυτόν τον καιρό, καταστρέφοντας και διαλύοντας ό,τι προσπαθεί να σταθεί όρθιο… Δυστυχώς, ζείτε σε άλλο κόσμο και μάλλον δεν το έχετε αντιληφθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money