Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ



ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 
Στη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την περασμένη Παρασκευή 6/6, εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός. Επίσης, εγκρίθηκαν ομόφωνα το σχέδιο καταστατικού της ΕΠΟ, μαζί με τα πέντε παραρτήματα του κανονισμού εφαρμογής του καταστατικού, κι επικυρώθηκαν οι τροποποιήσεις των κανονισμών που είχε εγκρίνει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Οι περισσότεροι σύνεδροι στάθηκαν στις αλλαγές του καταστατικού που αφορούσαν τις ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του καταστατικού, όλες οι Ενώσεις που διοργανώνουν πρωταθλήματα θα έχουν τρεις ψήφους. Η FIFA δέχθηκε, μετά από παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, ότι η Super League θα έχει 16 ψήφους. Θα ψηφίζουν 16 εκπρόσωποί της. Το σύνολο των ψήφων για την εκλογή νέου Δ.Σ. θα είναι 181 και η Super League θα έχει τις 16 ψήφους. Η FIFA απέκλεισε την ιδιότητα του μέλους στις ΠΑΕ. Μέλη της ΕΠΟ δεν θα είναι οι ΠΑΕ μέλη της Super League, αλλά η ίδια η Super League με 16 (ξεχωριστές) ψήφους. Όπως είπε ο κ. Σαρρής, «η FIFΑ κάνει ειδικό διαχωρισμό μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, και λέει ότι δύναται η Super League να διαθέτει 16 ψήφους ως επαγγελματική Ένωση».
Πέρα όμως απ’ αυτή την βασική αλλαγή, ο τρόπος διοίκησης της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων θ’ αλλάξει εντελώς με τις ψηφισθείσες αλλαγές του καταστατικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταργούνται οι Εξελεγκτικές Επιτροπές, οι οποίες αντικαθίστανται από μόνιμες εκλεγμένες (από την Γ.Σ.) Επιτροπές, εν είδει Εφορευτικών, που θα έχουν την ευθύνη κάθε εκλογικής διαδικασίας κατά την περίοδο της 4ετούς θητείας κάθε διοίκησης. Επίσης, εκλεγμένες από την Γενική Συνέλευση θα είναι η Πειθαρχική και σειρά άλλων νέων Επιτροπών στην ΕΠΟ και σε κάθε Ένωση.
Επίσης, έγινε δεκτό αίτημα πολλών ετών, για εξομοίωση μεταγραφών των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών (άρθρο 5), επιτρέπεται στους ερασιτέχνες να μεταγράφονται και κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κάθε έτους. Έτσι, μπορούν από εφέτος και οι ερασιτέχνες να αγωνίζονται -χωρίς περιορισμούς- σε δύο ομάδες μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο.
Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, που έγινε ομόφωνα δεκτό. Θα κωδικοποιηθεί και θα δοθεί στις Ενώσεις ώστε εντός 3μήνου να το «περάσουν» από Γενικές Συνελεύσεις και να το εγκρίνουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money