Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Α.Ο. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η «1Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ»




Με μια άρτια διοργάνωση, ο Α.Ο. Κρυονερίου έδειξε ότι με αγάπη και μεράκι μπορεί να γίνουν πολλά! Η πραγματοποίηση της «1ης Αθλητικής Ημερίδας», άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. 
Εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Νάκας, δεν έκρυψε στο τέλος την ικανοποίησή του τόσο για το αποτέλεσμα της προσπάθειας του σωματείου της ΕΠΣΑΝΑ όσο και για την μαζική προσέλευση γονιών, αθλητών και τοπικών παραγόντων του Κρυονερίου, μαζί με αρκετούς παράγοντες ποδοσφαίρου της Ένωσης. Η σωστή επιλογή θεμάτων και ομιλητών ήταν αναμφίβολα το μυστικό της επιτυχίας της ημερίδας.
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αφού τιμήθηκε από τον Α.Ο. Κρυονερίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών από την κατάκτηση του «EURO 2004», μίλησε για τη σημασία της ομαδικότητας, τότε στις μέρες του EURO 2004, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Α.Ο. Κρυονερίου Γιάννης Νάκας, ο οποίος έκανε μια επιμελημένη παρουσίαση, συνθέτοντας τις επιτυχίες των ομάδων του συλλόγου με τους στόχους για το μέλλον. Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα ανδρών του Κρυονερίου, στην συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου, όπως και στην κατάκτηση του τροπαίου του υπερπρωταθλητή της Β’ κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ.
Φυσικά, δεν παρέλειψε να υπερτονίσει τη σημασία που δίνει ο Α.Ο. Κρυονερίου -και ο ίδιος προσωπικά- στις υποδομές του συλλόγου και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του. Αίσθηση προκάλεσε το video που προβλήθηκε, με αποσπάσματα από την συμμετοχή της ομάδας παίδων στο «Gothia Cup» της περασμένης σεζόν. Τέλος, ο κ. Νάκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον στόχο της διοίκησης, για επάνδρωση της ανδρικής ομάδας από παιδιά των ομάδων υποδομής του Κρυονερίου.
Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Δημήτρης Μαντούκας, ο οποίος ανέπτυξε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας στη σεζόν που μόλις τελείωσε. Αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε, τόνισε το μεγάλο ποσοστό της επάνδρωσης της ομάδας από παιδιά των ακαδημιών του Α.Ο. Κρυονερίου, κι έβαλε στόχους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας ήταν η ομιλία του ομοσπονδιακού τεχνικού και εκλέκτορα προεθνικών ομάδων ΕΠΣΑΝΑ Μιχάλη Κατσίμπρα, ο οποίος μίλησε για το «ταλέντο» των νεαρών παικτών και την διαχείρισή του από τις ομάδες, τους προπονητές, τους γονείς, τους παράγοντες. Αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης των ακαδημιών ποδοσφαίρου των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, στα ποσοστά στελέχωσης αυτών από αθλητές των ομάδων υποδομής τους, όπως και στα αντίστοιχα ποσοστά των ελληνικών ομάδων. Με την αναλυτική ομιλία του, ο πολύπειρος ομοσπονδιακός προπονητής κατέδειξε πόσο εύκολο είναι ένας παίκτης ταλέντο, να παραμείνει ανεκμετάλλευτο. Και πόσο πολύ πρέπει να δουλέψουν τα σωματεία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα...
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του ερευνητή και συγγραφέα Γιώργου Καλογεράκου, ο οποίος στάθηκε όρθιος μπροστά στο ακροατήριο και μίλησε για το παιδί και τη χαρά του παιχνιδιού του ποδοσφαίρου. Μίλησε για το «μηδέν», ...το «μη» και το «δεν», που μπορεί να δράσουν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και ευρύτερα στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, ως ομαδικού αθλήματος.
Μόνο θετικά συμπεράσματα υπήρξαν από την «1η Αθλητική Ημερίδα» του Α.Ο. Κρυονερίου. Κι όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νάκας, επρόκειτο για πρωτοβουλία που θα επαναλαμβάνεται ανά 4μηνο... Συγχαρητήρια στον Α.Ο. Κρυονερίου για την εκδήλωση. Μόνο ωφελημένο μπορεί να βγει το ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- από τέτοιες εκδηλώσεις. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money