Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ PRO-JUNIOR



Με την συμμετοχή 22 ομάδων αρχίζει την Κυριακή 14/4 το πρωτάθλημα pro-junior της ΕΠΣΑΝΑ, για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2004 και μετά. 
Η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/4 αφού οι ομάδες χωρίσθηκαν σε 5 ομίλους, με γεωγραφικό κριτήριο.
Έτσι, στους 4 ομίλους οι ομάδες είναι 4 και στον πέμπτο (στη βόρεια πλευρά του νομού) οι ομάδες είναι 6.
Η συγκρότηση των ομίλων, η σειρά των αγώνων και η προκήρυξη του πρωταθλήματος με σημαντικές οργανωτικές λεπτομέρειες, ακολουθούν:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Καλύβια, Κεραυνός Κερατέας, Λαυρεωτική, Κυανούς Αστήρ Βάρης.
Το πρόγραμμα
1η και 4η αγωνιστική:
Κεραυνός Κερατέας - Καλύβια
Κυανούς Αστήρ Βάρης - Λαυρεωτική
2η και 5η αγωνιστική:
Καλύβια - Λαυρεωτική
Κεραυνός Κερατέας – Κ. Αστήρ Βάρης
3η και 6η αγωνιστική:
Κ. Αστήρ Βάρης - Καλύβια
Λαυρεωτική - Κεραυνός Κερατέας

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Άμυνα Ανθούσας, Αστέρας Γλυκών Νερών, Γλυκά Νερά, Μαρκό.
Το πρόγραμμα  
1η και 4η αγωνιστική:
Αστέρας Γλ. Νερών - Άμυνα Ανθούσας
Μαρκό - Γλυκά Νερά
2η και 5η αγωνιστική:
Άμυνα Ανθούσας - Γλυκά Νερά
Αστέρας Γλ. Νερών - Μαρκό
3η και 6η αγωνιστική:
Μαρκό - Άμυνα Ανθούσας
Γλυκά Νερά - Αστέρας Γλ. Νερών

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Μάχη Μαραθώνος, Θησέας Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης, Ραμνούς Γραμματικού, Κωστέας Γείτονας.
Το πρόγραμμα
1η και 4η αγωνιστική:
Θησέας Ν. Μάκρης - Μάχη Μαραθώνα
Ραμνούς Γραμματικού - Κωστέας Γείτονας
2η και 5η αγωνιστική:
Μάχη Μαραθώνα - Κωστέας Γείτονας
Θησέας Ν. Μάκρης - Ραμνούς Γραμματικού
3η και 6η αγωνιστική:
Ραμνούς Γραμματικού - Μάχη Μαραθώνα
Κωστέας Γείτονας – Θησέας Ν. Μάκρης

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Άνοιξη, Δόνυσος, Νίκη Δροσιάς, Δόξα Αγίας Άννας Αχαρνών.
Το πρόγραμμα
1η και 4η αγωνιστική:
Νίκη Δροσιάς - Άνοιξη
Δόξα Αγ. Άννας - Διόνυσος
2η και 5η αγωνιστική:
Άνοιξη - Διόνυσος
Νίκη Δροσιάς - Δόξα Αγ. Άννας
3η και 6η αγωνιστική:
Δόξα Αγ. Άννας - Άνοιξη
Διόνυσος - Νίκη Δροσιάς

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: Μαύρος Αετός Πολυδενδρίου, Αφιδναϊκός, Κρυονέρι, Ωρωπός, Καπανδρίτι, Συκάμινο.
Το πρόγραμμα
1η και 6η αγωνιστική:
Αφιδναϊκός - Μαύρος Αετός
Κρυονέρι - Καπανδρίτι
Συκάμινο - Ωρωπός
2η και 7η αγωνιστική:
Μαύρος Αετός - Καπανδρίτι
Ωρωπός - Κρυονέρι
Αφιδναϊκός - Συκάμινο
3η και 8η αγωνιστική:
Συκάμινο - Μαύρος Αετός
Καπανδρίτι - Ωρωπός
Κρυονέρι - Αφιδναϊκός
4η και 9η αγωνιστική:
Αφιδναϊκός - Καπανδρίτι
Μαύρος Αετός - Ωρωπός
Συκάμινο - Κρυονέρι
5η και 10η αγωνιστική:
Κρυονέρι - Μαύρος Αετός
Ωρωπός - Αφιδναϊκός
Καπανδρίτι – Συκάμινο

Η Προκήρυξη
Η προκήρυξη του τοπικού πρωταθλήματος Prο-Junior 2012-2013 περιλαμβάνει τους κατωτέρω όρους και προϋποθέσεις.

ΑΡΘΡΟ 1 – ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΏΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ PRΟ-JUNIOR
Στο πρωτάθλημα PRΟ-JUNIOR συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από το 2004 και μεταγενέστερα. Οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Prοjunior αγωνίζονται με πιστοποιητικά γεννήσεως θεωρημένα από την Ένωση. Για ποδοσφαιριστές που έχουν δελτία Ε.Π.Ο. δεν απαιτείται το προαναφερόμενο πιστοποιητικό γέννησης.
Η ομάδα η οποία αποδεδειγμένα θα χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή με ηλικία ανώτερη από αυτή που περιλαμβάνεται στην παρούσα προκήρυξη θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και θα υποστεί τις συνέπειες των διατάξεων του ΚΑΠ για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.

ΑΡΘΡΟ 2 – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Με μέριμνα της  Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. ορίζονται επίσημοι διαιτητές της Ένωσης. Εάν δεν προσέλθει ο διαιτητής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ εξαίρεση, φίλαθλος ως διαιτητής, για την διεξαγωγή του αγώνα με την προϋπόθεση την σύμφωνη γνώμη και των δυο ομάδων, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, άρθρο 12 παράγραφος β. Η συμπεριφορά προς τους διαιτητές πρέπει να είναι υποδειγματική.
Τα έξοδα διαιτησίας αναλαμβάνει η εκάστοτε γηπεδούχος ομάδα, τα οποία είναι 20 ευρώ ως αποζημίωση του διαιτητή.


ΑΡΘΡΟ 3 – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Κάθε ομάδα έχει την υποχρέωση να υποβάλλει μέχρι και την 05/04/2013 στην Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την   διοργανώτρια.
Σε περίπτωση που σωματείο συμμετάσχει με δεύτερη ομάδα, οι ομάδες θα ανήκουν σε διαφορετικό όμιλο. Επίσης, καταθέτει υποχρεωτικά κατάσταση δύναμης και κατάσταση υγείας για το καθένα τμήμα χωριστά, θεωρημένη απαραίτητα από την Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.
Επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε ένα και μόνο από τα δύο τμήματα. 
Στον τελικό αγώνα της κατηγορίας αυτής δεν επιτρέπεται η συμμετοχή δύο τμημάτων της αυτής ομάδας.

ΑΡΘΡΟ 4 – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ 
Η διάρκεια κάθε αγώνα είναι 50 λεπτά (δύο ημίχρονα των 25 λεπτών έκαστο). 

ΑΡΘΡΟ 5 – ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (Άρθρο 18 ΚΑΠ)
1. Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή:
          Α) Πιστοποιητικά γεννήσεως με ταυτοπροσωπία θεωρημένα από την Ένωση ή το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή ή όσον αφορά τους αλλοδαπούς αντίγραφο του διαβατηρίου τους θεωρημένο από επίσημη αρχή και από την Ένωση.
          Β) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το Σωματείο το οποίο ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους.
Η ως άνω ιατρική θεώρηση, πραγματοποιείται μόνο από αθλητίατρο, ή παθολόγο, ή καρδιολόγο, ή αγροτικό ιατρό, ή γενικής ιατρικής, ή ορθοπεδικό. Πρέπει δε να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.
Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών δεν είναι αποδεκτή.
Η κατάθεση στην διοργανώτρια (Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α) της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών θα γίνεται τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων. Η κάθε ομάδα με δική της ευθύνη θα είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό για τυχόν τραυματισμό ποδοσφαιριστού της.
Την αμοιβή του ιατρού (20€) αναλαμβάνει η εκάστοτε γηπεδούχος ομάδα.
  1. Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.
  2. Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. οι δε εκπρόσωποι των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σε αυτό το διάστημα να τα ελέγξουν, μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.
  3. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα σε όλες τις φάσεις του πρωταθλήματος Prο-junior χωρίς τα δικαιολογητικά των εδαφίων α’ και β’ της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν παρά ταύτα ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα, η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα σε περίπτωση ενστάσεως, υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις. Επίσης, ο διαιτητής τιμωρείται από την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες.
  4. Είναι δυνατή προαιρετικά η συμμετοχή στις ομάδες μέχρι και τριών (3) κοριτσιών αντίστοιχης ηλικίας. 
ΑΡΘΡΟ 6 – ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Οι αγώνες των ομάδων διεξάγονται στο χώρο που περιλαμβάνεται μεταξύ των γραμμών των δύο μεγάλων περιοχών. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 60 μέτρα μήκος και 40 μέτρα πλάτος (οριοθέτηση του αγωνιστικού χώρου με κώνους). Οι εστίες είναι των αυτών διαστάσεων ως των αγώνων junior (5Χ2). Τέλος, οι μπάλλες είναι Νο 4. 
1. α) Για την επιβολή ποινών στους ποδοσφαιριστές, ισχύει ό,τι προβλέπεται στις διατάξεις του Κ.Α.Π. 
β) Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί εντός εικοσιτετραώρου (από την λήξη του πρώτου αγώνα) σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Παράβαση της διάταξης αυτής, συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής. 
2. Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται ημέρα Κυριακή την ίδια ώρα 12:00. Λόγω εκτάκτων συνθηκών η Επιτροπή Υποδομών διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής ώρας αγώνα ή αγώνων. 
3. Κάθε ομάδα υποχρεούται να δηλώσει ένα γήπεδο και ένα εφεδρικό, στα οποία αποκλειστικά και μόνο θα γίνονται οι αγώνες. Σε περίπτωση αλλαγής της ώρας διεξαγωγής εντός του Σαββατοκύριακου, το αίτημα θα υποβάλλεται, εφόσον προϋπάρχει συμφωνία των εμπλεκομένων ομάδων, εγγράφως στην ΕΠΣΑΝΑ μέχρι την τελευταία πριν την αναμέτρηση Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του αγώνα, η προτεινόμενη από τα δύο αντίπαλα σωματεία, να είναι μια ώρα μετά το τέλος προηγούμενου παιχνιδιού στο ίδιο γήπεδο. 
4. Αγώνας που δεν διεξήχθη χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζομένων ομάδων και θα κριθεί επαναληπτέος από την αρμόδια Επιτροπή, διεξάγεται σε 15 ημέρες ή σε ημερομηνία η οποία θα ορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος. 
5. Για την συμμετοχή των ομάδων μας σε οποιοδήποτε τουρνουά, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Ενώσεως. Το αυτό απαιτείται και στην περίπτωση διεξαγωγής ιδιωτικών τουρνουά, με πρωτοβουλία των ομάδων μας. Η παράβαση της διάταξης αυτής, συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. 
6. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα, ή αγώνες, ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης (μετακίνηση αντίπαλης ομάδας, διαιτητών, παρατηρητών, χάραξη γηπέδου, προετοιμασία αγώνα κ.λ.π.) τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 50€. 
7. Η Ένωση έχει την υποχρέωση να ορίζει και να εξασφαλίζει την παρουσία ιατρού στον αγώνα, αλλιώς ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην ξεκινάει τον αγώνα. 
8. Σωματείο που μετέχει στο πρωτάθλημα Prοjunior και δεν κατέρχεται να αγωνισθεί σε τρεις (3) συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος ανωτέρας βίας, θεωρείται ότι απεχώρησε με τη θέλησή του και δεν μπορεί να επανέλθει στους αγώνες (άρθρο 36 του ΚΑΠ). 
9. Σε περίπτωση αποχώρησης από το πρωτάθλημα στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή, εκτός από τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες, τις προβλεπόμενες από το Κ.Α.Π., θα επιβάλλεται και πρόστιμο 50€ για κάθε μία από τις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι λήξεως του πρωταθλήματος.  
10. Γίνεται δεκτό αίτημα ομάδων για αναβολή αγώνα σε περίπτωση ανωτέρας βίας. Το αίτημα πρέπει να υποβληθεί δέκα ημέρες νωρίτερα. Τυχόν ενστάσεις, θα εκδικάζονται από την Επιτροπή Κανονισμών και Ενστάσεων, με την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύεται από παράβολο 100€. 
11. Στο Φύλλο Αγώνα αναγράφονται δέκα πέντε  (15) ποδοσφαιριστές και αγωνίζονται 8 ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα (1 τερματοφύλακας και 7 ποδοσφαιριστές) και οι υπόλοιποι 7 μπορεί να γίνουν αλλαγή όλοι και όσες φορές ο προπονητής το επιθυμεί, χωρίς διακοπή του αγώνα. 
12. Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα. 
13. Επιτρέπεται, χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς, η συμμετοχή των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και των ομογενών. 
14. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιεί φανέλες με αρίθμηση από το ένα (1) έως το ενενήντα εννέα (99). Επίσης, δύνανται οι ομάδες να αναγράφουν στις φανέλες των αθλητών τα ονόματα αυτών. 
15. Η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα και ανάλογα με την πορεία του πρωταθλήματος, να ορίσει εμβόλιμες αγωνιστικές στα μέσα της εβδομάδος. 
16. Για το αγωνιστικό πρόγραμμα ενημερώνονται οι υπεύθυνοι των ομάδων με δική τους ευθύνη και φροντίδα από την γραμματεία της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.

ΑΡΘΡΟ 7 – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΠΡΟΚΡΙΣΗ 
Το πρωτάθλημα prο-junior θα διεξαχθεί σε πέντε (5) ομίλους. Δεν θα υπάρχει βαθμολογία, γιατί σύμφωνα με τις απόψεις εξειδικευμένων επιστημόνων (παιδοψυχολόγων, προπονητών), τα παιδιά που συμμετέχουν δεν πρέπει να μπαίνουν και να εθίζονται από τόσο νωρίς σε συνθήκες ανταγωνισμού. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα βραβευθούν άπαντες οι αθλητές για το «ευ αγωνίζεσθαι». Διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει β’ φάση αγώνων και συνεπώς δεν θα υπάρξει αγωνιστική συνάντηση μεταξύ των ομίλων.

ΑΡΘΡΟ 8 – ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Για όλα τα ζητήματα των αγώνων έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ΚΑΠ εκτός των ειδικών ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται μέσα στην προκήρυξη.
2. Για οργανωτικά και άλλα ζητήματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα, οι ομάδες θα απευθύνονται στην Επιτροπή Υποδομών της Ένωσης, η οποία θα επιλαμβάνεται και όπου κρίνει αναγκαίο θα θέτει τα αντίστοιχα θέματα υπό την κρίση των αρμοδίων και του Δ.Σ. της Ένωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money