Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΤΥΠΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΑΤΣΗ

Ύστερα από αίτημα του υποψήφιου της «Ενωτικής Ανανεωτικής Κίνησης» Μιχάλη Φατσή, που έγινε άμεσα δεκτό από τον πλειοψηφήσαντα σύμβουλο της νέας διοίκησης Θωμά Ρούσση, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 2/7 στα γραφεία της ΕΠΣΑΝΑ, επανακαταμέτρηση των ψήφων του κ. Φατσή και των συνυποψηφίων κ.κ. Δεστούνη, Χρυσάφη και Ξ. Ρούσση, επειδή ο κ. Φατσής, που έλαβε 23 σταυρούς προτίμησης, από το βράδυ της τέλεσης της ψηφοφορίας (Παρασκευή 29/6), δεχόταν συγχαρητήρια για την εκλογή του! Ενώ εξελέγησαν κανονικά οι άλλοι 3 κύριοι, που συγκέντρωσαν 24 σταυρούς προτίμησης καθένας.
Από τον έλεγχο που έγινε, αποδείχθηκε ότι οι ψήφοι του κ. Φατσή ήταν σωστά καταμετρημένοι. Υπήρχε όμως, λάθος στους σταυρούς του κ. Δεστούνη, καθώς ένας σταυρός του κ. Δεσύπρη (ακριβώς προηγούμενο όνομα στον κατάλογο των υποψηφίων), προστέθηκε κατά λάθος στον κ. Δεστούνη, με αποτέλεσμα να ισοβαθμούν πρακτικά στην 11η θέση των εκλεγομένων, οι κ.κ. Φατσής και Δεστούνης, με 23 σταυρούς προτίμησης καθένας. Οπότε, με κλήρωση μεταξύ των δύο, θα αναδεικνυόταν ο τυχερός.

Όμως, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκε επίσημα και παραδόθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή στην γραμματεία της ΕΠΣΑΝΑ, από τη νύκτα της Παρασκευής 29/6, με επίσημο πρακτικό υπογεγραμμένο από την πρόεδρο της Εφορευτικής, δικαστικό κ. Καρακώστα και τα μέλη κ.κ. Δελαγραμμάτικα και Φράγκο.

Ήταν λοιπόν, τεχνικά αδύνατο να αλλάξει το πρακτικό και να ανακοινωθεί άλλο αποτέλεσμα. Απομένει στον κ. Φατσή, να καταφύγει σε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, κι αν δικαιωθεί τότε να γίνει κλήρωση! Επειδή αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα (ίσως τραβήξει 2 χρόνια) κι έχει κόστος, είναι σχεδόν προφανές ότι ο κ. Φατσής δεν θα την ακολουθήσει. Πάντως, το σκέπτεται ακόμη, σοβαρά…   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money