Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συγκέντρωση εκπροσώπων των σωματείων Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/7, στα γραφεία της ΕΠΣΑΝΑ. Η νέα διοίκηση συζήτησε για την οργάνωση των πρωταθλημάτων ανδρών της προσεχούς περιόδου 2012-2013, κι αντάλλαξε απόψεις με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οι 9 από τις 16 ομάδες της Α’ κατηγορίας παρευρέθησαν με εκπροσώπους τους στη συγκέντρωση και συμφώνησαν με την διοίκηση να αποφευχθούν οι εμβόλιμες αγωνιστικές, που επιβάρυναν όλες τις ομάδες την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 15-16 Σεπτεμβρίου και στις αργίες θα διεξαχθούν αγώνες τα αντίστοιχα Σάββατα, δηλαδή στις 27/10, 5/1 και 16/3/2013. Αν χρειασθεί κι άλλη ημερομηνία, υπάρχει διαθέσιμη η Μ. Τετάρτη 1/5/2013. Άλλωστε, ενδιάμεσα θα γίνουν και οι αγωνιστικές του Κυπέλλου.
Στην προκήρυξη θα προβλέπεται ότι υποβιβάζονται 2 ομάδες ενώ αν προβιβασθεί η πρωταθλήτρια ομάδα στην ανώτερη κατηγορία, τότε θα ανέρχεται μία επιπλέον ομάδα από την Β΄ κατηγορία. Πάντως, όσες ομάδες υποβιβάζονται στην Α’ τοπική κατηγορία από την αμέσως ανώτερη, τότε θα παρασύρουν στον υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία ισάριθμες ομάδες.

Οι εκπρόσωποι ομάδων Β’ κατηγορίας που παρευρέθησαν στη συγκέντρωση, ήταν 17. Συζητήθηκαν με λεπτομέρειες τα λάθη της περυσινής προκήρυξης, βάσει της οποίας προέκυψαν 21 ομάδες στην κατηγορία, με υποχρεωτική την δημιουργία δύο ομίλων. Η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει δύο ομίλους των 12 ομάδων (κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης κι από την ΕΠΟ), με αύξηση των ομάδων κατά τρεις, όπως ήταν η τελική βαθμολογία της Β’ φάσης της Γ’ κατηγορίας, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 24. Υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις και ενδοιασμοί από μέρους κυρίως των ομάδων των Αχαρνών, που διαφώνησαν και στην δημιουργία των ομίλων με γεωγραφικό κριτήριο. Ζήτησαν να γίνει κλήρωση. Γι’ αυτό θα αποφασίσει το Δ.Σ.
Η έναρξη του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, συμφωνήθηκε για τις 29-30/9 ενώ στις αργίες δεν θα διεξάγονται αγωνιστικές. Από κάθε όμιλο θα προβιβάζεται η πρώτη ομάδα στην Α’ κατηγορία και θα υποβιβάζεται 1 ομάδα από κάθε όμιλο στην Γ’ κατηγορία.

Ως προς την Γ’ κατηγορία, παρέστησαν 9 εκπρόσωποι ομάδων και συζήτησαν επί μακρόν τα αγωνιστικά τους προβλήματα. Τελικά, φαίνεται ότι θα επικρατήσει η άποψη της ανόδου 3 ή 4 ομάδων από την Γ’ στην Β’ κατηγορία, ώστε από την μεθεπόμενη περίοδο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας με 14 ομάδες σε κάθε όμιλο. Ορισμένοι ζήτησαν την αύξηση των «μικρών» σε 4, όπως έγινε κι από κάποιους παράγοντες της Β’ κατηγορίας. Επίσης, ζητήθηκε η διασφάλιση του κύρους του πρωταθλήματος. Η Γ’ κατηγορία θα διεξαχθεί σ’ ένα όμιλο και θ’ αρχίσει μάλλον στις 6-7/10.

Για όλες τις κατηγορίες:
Στους μικρούς παίκτες συμφωνήθηκε να ισχύσει ό,τι και στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Δηλαδή ν’ αρχίζουν στην αρχική 11άδα 3 ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 1992 και στο ημίχρονο να είναι δυνατή η αντικατάσταση ενός. Επίσης, θα επιτρέπεται η συμμετοχή δύο παικτών ηλικίας άνω των 36 ετών.
Από τους παράγοντες των ομάδων ζητήθηκε η μείωση του κόστους δήλωσης συμμετοχής και του κόστους της διαιτησίας. Η διοίκηση επιφυλάχθηκε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση αλλά υποσχέθηκε ότι στην οικονομική προκήρυξη θα προβλέπεται κάποια μείωση, γενικά του κόστους.
Τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχής ορίσθηκε η Παρασκευή 24/8.
Οι προκηρύξεις θα κυκλοφορήσουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αφού εγκριθούν από το Δ.Σ. της Ένωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money