Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΟΥΕΦΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΟΥΕΦΑ) κρούει «κώδωνα κινδύνου» σ’ όλους τους νέους ποδοσφαιριστές, που χρησιμοποιούν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook κ.λπ.) καθώς με την οικονομική κρίση που υπάρχει, η ανάγκη για εύκολο χρήμα, καθιστά τους παίκτες ευάλωτους στο «στήσιμο αγώνων»! Ειδικά οι νεαροί ποδοσφαιριστές, μπορεί πολύ εύκολα να γίνουν υποχείρια επικίνδυνων ατόμων, ακόμη και εγκληματιών, με στόχο την εκμετάλλευση των προσωπικών τους στοιχείων από το facebook! Γι’ αυτό, πρέπει να αποφεύγουν να δημοσιεύουν ευαίσθητα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία μπορεί άμεσα ή και μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν από διάφορους επιτήδειους για να τους «εξαναγκάσουν» σε χειραγώγηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Μέσω της κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά εύκολο να μάθει κάποιος, ποιά είναι η οικογένεια ενός ποδοσφαιριστή, με ποιούς κάνει παρέα, τους φίλους του, και οτιδήποτε άλλο θεωρήσει ότι μπορεί να τον βοηθήσει στο …έργο του!

          Πρόσφατα, ο συντονιστής της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ Γκρέιαμ Πήκερ, πήγε στην Εσθονία που διεξαγόταν η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων και μίλησε στους νεαρούς παίκτες, δίνοντάς τους το στίγμα της επικινδυνότητας, να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω του internet… Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πήκερ, «η βιομηχανία του στοιχήματος είναι σχετικά περίπλοκη. Όμως, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι ξέρουν πως να χειραγωγούν καταστάσεις. Υπάρχουν αγώνες σε διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που χειραγωγούνται για στοιχηματικούς σκοπούς και η προσπάθειά μας να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο είναι έντονη και σκληρή».

          Η ΟΥΕΦΑ κάθε χρόνο οργανώνει γύρω στα 1.800 παιχνίδια! Αλλά στα 53 εθνικά πρωταθλήματα των χωρών-μελών της, τα παιχνίδια που διεξάγονται ετησίως, ξεπερνούν σίγουρα τα 30.000! Σύμφωνα έρευνες της ΟΥΕΦΑ, υπάρχουν άτομα επικίνδυνα που έχουν εμπλοκή ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα! Οπότε, αν κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής κάνει το …λάθος και πέσει στην παγίδα τους, για να βγάλει εύκολα και δίχως κόπο χρήματα, τότε πρέπει να γνωρίζει ότι θα τον έχουν «στο χέρι τους» πιθανότατα για όλη του τη ζωή! Έτσι, λοιπόν, οι παίκτες μιας ομάδας, πρέπει να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, κι αν αντιληφθούν κάτι περίεργο, να ειδοποιούν την διοίκηση ή και την Αστυνομία… Δυστυχώς, οι καιροί είναι χαλεποί.

1 σχόλια:

nea epsana είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money