Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΜΕΛΗ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑΝΑ αναλώθηκε σε άκομψη πολύωρη συζήτηση, για προβλήματα που δημιούργησαν ορισμένοι σύλλογοι, με την συμπεριφορά των παραγόντων τους να εκδώσουν διπλές εξουσιοδοτήσεις εκπροσώπησης! Μια διαδικασία γνωστή στους παλαιότερους, που –με πολλή θλίψη- διαπιστώνουμε ότι δεν σταματούν να ακολουθούν και νεώτεροι παράγοντες.
Όμως, τα πισωγυρίσματα των σωματείων σε κρίσιμες αποφάσεις, παίρνουν στο δρόμο τους και περιπτώσεις, όπως αυτή του Α.Ο. Αυλώνα, που εμφανώς από λάθος δεν κατέθεσε έγκαιρα την εξουσιοδότηση εκπροσώπησης, και οι σύνεδροι ανάγκασαν τον παρόντα πρόεδρο του συλλόγου να αποχωρήσει άπρακτος και θυμωμένος από την συνέλευση, χωρίς να ασκήσει το δικαίωμά του! Ήταν μια «μαύρη νότα» εις βάρος ενός ιστορικού σωματείου της δύναμης της Ένωσης. Μια αμέλεια που οφειλόταν βασικά στην απόσταση που χωρίζει τον Αυλώνα από την έδρα της ΕΠΣΑΝΑ στην Παλλήνη. Όμως, δεν έτυχε της –άλλοτε- αυτονόητης αλληλεγγύης των μελών της Ένωσης!
Και ο πρόεδρος της συνέλευσης και της Ένωσης, ποτισμένος με την λογική της πολιτικής -και όχι αθλητικής- αντιπαράθεσης, ώθησε το σώμα της Γ.Σ. στην απόφαση της εξαίρεσης του σωματείου από την ελεύθερη έκφραση της όποιας άποψής του επί των πεπραγμένων της διοίκησης, ούτε φυσικά του δικαιώματος του εκλέγειν. Με τέτοια αντίληψη, ο πρόεδρος της συνέλευσης έχασε τον έλεγχο της συζήτησης και την λεγόμενη έξωθεν καλή μαρτυρία των παρισταμένων!
Ακολούθησε η τυπική έγκριση –χωρίς ουσιαστικό αντίλογο- των διοικητικών (μόνο ο Δ. Βελτανιώτης αντέδρασε και καταψήφισε) και οικονομικών πεπραγμένων, καθώς όλοι οι σύνεδροι περίμεναν την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας διοίκησης. Φάνηκε, περισσότερο από άλλες φορές, ότι οι πιο πολλοί παράγοντες ήθελαν την αλλαγή της διοίκησης στην Ένωση. Γεγονός που απεδείχθη με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαμάχης.
Επίσης, το μέτριο επίπεδο των εκπροσώπων των σωματείων, έγινε φανερό από τα 4 άκυρα ψηφοδέλτια, στα οποία τα λάθη ήταν εμφανή! Δεν γνώριζαν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι την σωστή συμπλήρωση των ψηφοδελτίων! Τελικά, η μία παράταξη (η ηττημένη) είχε 18 έγκυρα παραταξιακά ψηφοδέλτια και η άλλη (η νικήτρια) 27 έγκυρα παραταξιακά ψηφοδέλτια. Δέκα έγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν και από το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Συνολικά: Ψήφισαν 59, έγκυρα 55, άκυρα 4.

Οι εκπλήξεις
Η καταμέτρηση της σταυροδοσίας ανέδειξε τις μεγάλες εκπλήξεις της κάλπης! Η σύμπραξη των παρατάξεων «Ενωτική Κίνηση» και «Επόμενη Ημέρα» εξέλεξε 9 μέλη στο νέο Δ.Σ. αλλά μεταξύ τους δεν ήταν ονόματα όπως των Γιαρένη, Θηβαίου, Δεσύπρη και Ρουγγέρη.
Από την άλλη, η παράταξη «Ενωτική Ανανεωτική Κίνηση» εξέλεξε δύο μέλη στη νέα διοίκηση αλλά όχι από τα πρωτοκλασάτα της… Πρώτος και καλύτερος έμεινε «εκτός νυμφώνος» ο Φ. Μαγουλάς, όπως και οι στενοί συνεργάτες του Η. Βασιλειάδης, Σ. Καλιανιώτης, Μ. Φατσής, Ν. Ξαγοράρης.
Οι εκλογείς σαν να ακολούθησαν κάποια αόρατη εντολή, έδωσαν σκληρή απάντηση σε ορισμένους υποψήφιους. Δεν γνωρίζουμε το κριτήριο που επικράτησε στην επιλογή αυτή… Πιστεύουμε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά δεν αποκλείουμε και …υπόγειες διαδρομές!
Δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε πώς ο απερχόμενος πρόεδρος Μαγουλάς έλαβε 18 ψήφους από το παραταξιακό και μόλις 3 από το ενιαίο (σύνολο 21), ενώ και οι δύο εκλεγέντες από την παράταξή του είχαν +6 ψήφους από το ενιαίο (που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλείς από τον πρόεδρο)!
Όπως επίσης προκαλεί έντονη απορία, πώς στη νικήτρια παράταξη, ο Γιαρένης έλαβε μόλις 16 ψήφους από το παραταξιακό ψηφοδέλτιο (+6 από το ενιαίο=22), ενώ τα παραταξιακά ήταν 27!
Όσοι γνωρίζουν από «εκλογικά μαγειρεία», μπορούν σχετικά εύκολα να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα…

Τα νέα πρόσωπα
Η κατά τα 8/11 ανανεωμένη σύνθεση της νέας διοίκησης της Ένωσης, απαρτίζεται από τους Θωμά Ρούσση, Γιώργο Νικολάου (παλιός), Γρηγόρη Αποστολίδη (παλιός), Δημήτρη Βελτανιώτη, Γιώργο Παπαμακάριο, Βαγγέλη Τσεβά, Γιώργο Φλαμπούρη (παλιός), Ανδρέα Μπέτση, Φώντα Ρούσση και από την «αντιπολίτευση» Δημήτρη Δεστούνη, Σταύρο Χρυσάφη. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή θητεία!
Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (4/7). Βάσει του άρθρου 32 του καταστατικού (παρ. 1), μέσα σε 8 ημέρες από την εκλογή, συνέρχεται από τον πλειοψηφήσαντα σύμβουλο (Θωμάς Ρούσσης) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και με νυστική ψηφοφορία, συγκροτείται σε σώμα. Εκλέγονται μεταξύ των μελών του, ο πρόεδρος, ο α' αντιπρόεδρος, ο β' αντιπρόεδρος, ο γεν. γραμματέας, ο αναπληρωτής γεν. γραμματέα, ο ταμίας και ο αναπληρωτής ταμίας. Στην ίδια συνεδρίαση εκλέγονται και οι πρόεδροι των Επιτροπών.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ποιοι θα αναλάβουν τις θέσεις – κλειδιά της νέας διοίκησης. Υποθέτουμε μόνο ότι για πρόεδρος προορίζεται ο Δημήτρης Βελτανιώτης.
Πάντως, οι αποφάσεις της Ένωσης σε θέματα οργάνωσης των νέων πρωταθλημάτων, αναμένονται άμεσα, ώστε να κυκλοφορήσουν οι σχετικές προκηρύξεις και να προχωρήσει ο προγραμματισμός των ομάδων.
Επίσης, πρέπει (εντός συγκεκριμένης ημερομηνίας) να καταρτισθεί ο σχετικός κατάλογος της δύναμης των διαιτητών της Ένωσης προς την ΕΠΟ, από την νέα Επιτροπή που θα προκύψει, δεδομένου ότι η θητεία των προηγούμενων θεωρείται αυτοδικαίως λήξασα, από την ημέρα εκλογής νέας διοίκησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money