Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ Ο Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ



Συγκινημένος παρέδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στον νέο υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος ανήκει πλέον  στο Υπουργείο Πολιτισμού και όχι στο Παιδείας…
Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν εμφανώς στενοχωρημένος στην τελετή παράδοσης και παραλαβής. Από το περιβάλλον του διέρρευσε η πληροφορία ότι η αντικατάστασή του οφειλόταν σε εσωτερικές κομματικές ισορροπίες, όπως και στην επιθυμία κάποιων (αθλητικών;) παραγόντων, που τα συμφέροντά τους δεν εξυπηρετούντο από τον τρόπο διοίκησης που ακολούθησε, αλλά δεν πρόκειται να τους κατονομάσει!
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην ΓΓΑ. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μίλησε εγκωμιαστικά για τον κ. Ιωαννίδη, κι εξέφρασε τον θαυμασμό του για την διαδρομή του Γιάννη Ιωαννίδη στον αθλητισμό και στην πολιτική. Τόσο, που όταν ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού πήρε τον λόγο, είπε χαρακτηριστικά: «Στα μνημόσυνα, λένε πολύ καλά λόγια»!
Πάντως, ο Γ. Ιωαννίδης εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιστροφή του Αθλητισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Παιδείας, λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέρυσι ο Αθλητισμός ήλθε στο Παιδείας, κι εφέτος επιστρέφει στο Πολιτισμού. Πριν από λίγες ημέρες, φτιάξαμε το νέο οργανόγραμμα. Τώρα, μπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες. Πιστεύω ότι ο Αθλητισμός πρέπει να ανήκει στο Παιδείας, για να βγαίνουν τα προγράμματα του σχολικού αθλητισμού».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο θα περιληφθεί το πρόγραμμα «Ευ Ζην», σε δύο υπό ίδρυση αθλητικά Πειραματικά Σχολεία και στα 12 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία πρέπει να χρηματοδοτηθεί η ΓΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών, για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών.
Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, μεταξύ άλλων τόνισε: «Υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης και περιορισμένοι πόροι. Γι’ αυτό θα προσηλωθούμε στην νομιμότητα και την ιεράρχηση των αναγκών. Εξ άλλου, η έξαρση της βίας στα γήπεδα, αποτελεί πολυδιάστατο πρόβλημα, που θέλει δουλειά σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Είναι εθνικός στόχος η αντιμετώπισή του. Πάντως, δεν πρόκειται να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί»!

* Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό «Extra 3» ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος, μετέβη στο γραφείο του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, και μετέφερε την δυσφορία του επειδή δεν υπουργοποιήθηκε στην θέση του Γιάννη Ιωαννίδη ως υφυπουργός αθλητισμού, με επιχείρημα ότι στην θέση αυτή έπρεπε να τοποθετηθεί γνώστης του αθλητισμού και ότι ο ίδιος –ως ολυμπιονίκης- αποτελεί την εύλογη λύση αντικατάστασης του Γ. Ιωαννίδη!
Ο κ. Κουκοδήμος φημολογείται ότι είχε εμπλακεί εμμέσως στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣ Πιερίας και φαίνεται ότι διέδιδε πως σε περίπτωση ανασχηματισμού θα ήταν ο νέος υφυπουργός αθλητισμού! Όμως η πραγματικότητα δεν τον δικαίωσε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money