Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΥΤΣΑΣ!




Σύμφωνα με ομόφωνη (προεκλογική) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, που ελήφθη ύστερα από πολύωρη επεισοδιακή συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας 24/2, θα προχωρήσει η επανακατασκευή του παλιού χωμάτινου γηπέδου της Λούτσας, δίπλα στην παραλία του Αγίου Νικολάου.
«Το αίτημα όλης της νεολαίας της περιοχής δεν προχωρούσε επί σειρά ετών, επειδή κάποιος τοπικός δημοτικός παράγων (μαζί με μερικούς ακόμη συνοδοιπόρους του) ονόματι Ποθουλάκης, επεμβαίνει προκλητικά και σταματάει –με το πρόσχημα της έλλειψης νομιμότητας- κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσει καλύτερες συνθήκες ζωής, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον και την οικονομία του δήμου», μας είπε ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Αρτέμιδος και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παραχεράκης.
Με την ηχηρή παρουσία δεκάδων φίλων του Α.Ο. Αρτέμιδος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ελήφθη ομόφωνη απόφαση να προχωρήσει το έργο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ημικρατικό φορέα, για την δημιουργία γηπέδου με ελαστικό τάπητα τελευταίας γενιάς και ελαφριές (λυόμενες) εγκαταστάσεις εξεδρών και αποδυτηρίων, επειδή όλο το αθλητικό κέντρο βρίσκεται σε προστατευόμενο υγροβιότοπο, που –σε τελική ανάλυση- θα ευεργετηθεί κιόλας, με την λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες από την ημέρα έναρξης των εργασιών αλλά και αργότερα να γίνει, θεωρείται –επιτέλους- σχεδόν σίγουρο ότι η ομάδα της Λούτσας θα έχει από την νέα αγωνιστική περίοδο την δική της (παλιά) δυνατή έδρα!
Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, διακρίνεται ο προπονητής Διονύσης Γεωργουλάς (αριστερά), νεαροί παίκτες του συλλόγου και παράγοντες, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. με σηκωμένα πανώ υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας του γηπέδου.


* Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη 26/2 ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος, αναφέρονται τα εξής: 
Μέσα σε κλίμα συναίνεσης και ομόφωνης αποδοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος με την υπ’ αρ. 26/2014 απόφασή του έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου της Αρτέμιδος. Η εν λόγω πολιτική απόφαση υιοθέτησε ψήφισμα, που αποτυπώνει την αναντίρρητη ανάγκη της νεολαίας και της τοπικής κοινωνίας, να αποκτήσει επιτέλους έναν αξιοπρεπή αθλητικό χώρο. Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος στην συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου 2014 έλαβε υπ’ όψιν του:
- Το αίτημα της επιτροπής γονέων των αθλούμενων στην πόλη της Αρτέμιδος αναφορικά με την πανθομολογούμενη και επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου της πόλης.
- Τα διαχρονικά αιτήματα για πάνω από 10 χρόνια, του Α.Ο. Άρτεμις και άλλων αθλητικών σωματείων της περιοχής, που άμεσα απαιτούν την επίστρωση χλοοτάπητα και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του γηπέδου.
- Την υφιστάμενη τοποθεσία του γηπέδου για περισσότερο από 40 χρόνια.
- Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου και τις χρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
- Το γεγονός της παραχώρησης του εν λόγω χώρου από την ΚΕΔ στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος και σήμερα στον ενοποιημένο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.
- Τις ενέργειες όλων των δημοτικών αρχών τα τελευταία 10 χρόνια που είχαν ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών του.
- Το σχέδιο αναβάθμισης του χώρου που εκπονήθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
- Την διασφάλιση της χρηματοδότησης.
Έλαβε, επίσης, υπ’ όψιν ότι πόλεις πολύ μικρότερες από την Αρτέμιδα, διαθέτουν γήπεδα, εγκαταστάσεις και υποδομές πολύ υψηλού επιπέδου.
Το ότι είναι τεράστια υποβάθμιση για την Αρτέμιδα, οι αθλούμενοι να προπονούνται σε ξερό γήπεδο με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, να μην έχουν το στοιχειώδες επίπεδο υποδομών και εγκαταστάσεων και να αγωνίζονται με έδρα γήπεδα γειτονικών πόλεων.
Δηλώνει απερίφραστα και εμφατικά, ότι η αναβάθμιση του γηπέδου της Αρτέμιδος αποτελεί απόφαση συναίνεσης όλων των πολιτικών παραγόντων της πόλης, ότι όλοι έχουν συμμετάσχει προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του έργου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το έργο αυτό, να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικών σκοπιμοτήτων και μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων.
Αναγνωρίζει την ανάγκη του άμεσου, εντός διμήνου, εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του προαναφερόμενου αθλητικού χώρου.
Στηρίζει τις προσπάθειες απεμπλοκής από την γραφειοκρατία και τους διφορούμενους νόμους της κεντρικής διοίκησης.
Απομονώνει την οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας, νομικής και δικαστικής εμπλοκής απ’ όπου και εάν προέρχεται.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στην συνέχεια των ενεργειών για την προώθηση του εν λόγω ζητήματος ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστος Αντ. Μάρκου συνοδευόμενος από τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλους αθλητικούς παράγοντες, συναντήθηκε την Τετάρτη 26/2 με υπεύθυνους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες ανάπλασης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money