Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΣΑΝΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ



Ο πρόεδρος της Δόξας Αγ. Άννας Σάββας Βαβάσης, μαζί με τον Φώτη Μπαλτίδη, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του αθλητικού κέντρου Galaxy και διοικεί τον Προφήτη Ηλία και τους Ωρίωνες, ήταν οι παράγοντες που πήραν την ευθύνη για να καταθέσουν στην ΕΠΣΑΝΑ έγγραφο που συνέταξε ο δικηγόρος Γιάννης Καραμηνάς και –κατά πληροφορίες- αναφέρεται σε αίτημα ομάδων προς την διοίκηση της Ένωσης για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. 
Η προσπάθεια κατάθεσης του αιτήματος επιχειρήθηκε αργά το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 20/2, υπό την πίεση της αλλαγής ισορροπιών που υπήρξε μετά την παραίτηση (την Τρίτη 18/2) των 4 αντιπολιτευομένων μελών της διοίκησης απ’ όλες τις Επιτροπές στις οποίες μετείχαν.
Τελικός (αλλά ανομολόγητος δημόσια) στόχος των 4, είναι να συρθεί η διοίκηση και το σώμα σε Γενική Συνέλευση για αρχαιρεσίες και εν τέλει σε εκλογή νέας διοίκησης! Μάλιστα, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Βαβάσης σε σχετική συζήτηση που είχαμε μαζί του, καταρτίσθηκε ήδη ψηφοδέλτιο προς εκλογή νέου 11μελούς Δ.Σ. το οποίο θα περιλαμβάνει τους 4 αντιπολιτευόμενους σημερινούς συμβούλους και 7 ακόμη νέα (ήδη) επιλεγμένα πρόσωπα!
Το γιατί συμβαίνουν όλες αυτές οι διεργασίες, μην ρωτήσετε εμάς να σας το πούμε… Υποτίθεται ότι διαφωνούν τα σωματεία-μέλη! Στην πράξη, πάντως, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει κατά την δική μας εκτίμηση. Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για κινήσεις δημιουργίας εντυπώσεων, που θα έχουν –κακό κατά τεκμήριο- μελλοντικό αντίκτυπο…
Η αντιπολιτευτική ομάδα που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό από τους κ.κ. Γρηγ. Αποστολίδη, Γ. Φλαμπούρη, Στ. Χρυσάφη και Δ. Δεστούνη, κατέθεσε κοινή επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παπαμακάριο, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων: 
«Για να φθάσουμε στην απόφαση αυτή, ανατρέξαμε στην θητεία μας που μετράει ενάμιση χρόνο, στις βασικές αρχές και αξίες μας στις οποίες πίστεψαν τα μέλη μας και μας ψήφισαν για να τις υπηρετούμε. Έρχεται όμως κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας. Η ώρα που τα ψέματα τελειώνουν και αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς τις ευθύνες που έχει απέναντι στα σωματεία που τον εξέλεξαν. Η ώρα που δεν μπορούμε πλέον  να δικαιολογήσουμε τα πάντα, να υπομένουμε πράγματα για τα οποία διαφωνούμε, πολιτικές και παραγοντισμούς στους οποίους δεν πιστεύουμε και που ανήκουν στο παρελθόν. Συμπεριφορές και ενέργειες που αμαυρώνουν το κύρος της Ένωσης, αποφάσεις με ρευστές πλειοψηφίες, που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της προϊστάμενης μας αρχής της ΕΠΟ και που μας οδηγούν στην απομόνωση και στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού κόσμου.
Η ώρα που διαπιστώνουμε -για πολλοστή φορά- ότι στον ενάμιση χρόνο της θητείας μας και παρά τις αδιαμφισβήτητες προσπάθειες των τεσσάρων μας, μέσα από τις πιο καίριες Επιτροπές που μας εμπιστευθήκατε και τον αγώνα μας για την πρόοδο και την ευημερία της Ένωσης, την παντελή απουσία ορισμένων μελών λόγω των επαγγελματικών και πολιτικών τους υποχρεώσεων, τις οριακές αποφάσεις του Δ.Σ. και την λευκή ψήφο που δεν οδήγησαν και δεν οδηγούν την Ένωση στην αναγέννηση και στον εκσυγχρονισμό που υποσχεθήκαμε στα μέλη μας.
Πιστεύουμε ότι έφθασε η ώρα της συνείδησης της προσωπικής αλήθειας, της ευθύνης όλων μας απέναντι στα μέλη μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν μπορούμε και δεν θέλουμε πλέον να συμπορευτούμε και παραιτούμαστε απ’ όλες τις Επιτροπές, παραμένοντας μέλη του Δ.Σ.». 

Ο αντίλογος
Αυτά υποστήριξαν στην γραπτή επιστολή τους οι 4 διαφωνούντες με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Όμως, τα σωματεία δεν ψήφισαν τους 4 διαφωνούντες κυρίους από κοινού! Διότι οι κ.κ. Χρυσάφης και Δεστούνης ψηφίσθηκαν από το ψηφοδέλτιο του κ. Μαγουλά και οι κύριοι Αποστολίδης και Φλαμπούρης ψηφίσθηκαν από την παράταξη της «Ενωτικής Κίνησης», που συνεργάσθηκε με την παράταξη «Επόμενη Ημέρα», κάτω από το κοινό ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Κίνησης για την Επόμενη Ημέρα»… Οπότε δεν μπορεί να ψηφίσθηκαν και οι 4 για τους ίδιους λόγους και αιτίες.
Όσο για την ευθύνη απέναντι στα σωματεία, την οποία επικαλούνται, θα έπρεπε οι 4 κύριοι αντιπολιτευόμενοι να την τιμήσουν στην διάρκεια της περιόδου που είχαν την ευθύνη λειτουργίας των πιο καίριων Επιτροπών –όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται- που τους εμπιστεύθηκε ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Αν αυτό δεν έγινε με δική τους ευθύνη, ας μην μέμφονται τους υπολοίπους που δεν ήταν επαρκείς στα καθήκοντά τους! Είχαν την δυνατότητα να τους επαναφέρουν στην τάξη, αλλά απλά «δεν το έκαναν»! Όλα αυτά, όμως, δεν γίνονται με λόγια, γίνονται με πράξεις και γραπτά, που παραμένουν προς απόδειξη των γεγονότων…
Σε ότι αφορά τις συμπεριφορές και ενέργειες που αμαυρώνουν το κύρος της Ένωσης έναντι της ΕΠΟ, δεν φταίει το Δ.Σ. της Ένωσης κ. Φλαμπούρη, αν δεν πληρώθηκε στην ώρα του ο φύλακας του γηπέδου Αναβύσσου, κι έγινε (κατά το κοινώς λεγόμενο) «ρόμπα» η ΕΠΣΑΝΑ στα μάτια του αντιπροέδρου και αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ κ. Παπακωνσταντίνου. Εσείς είχατε την ευθύνη (όποιος γνωρίζει το θέμα, ξέρει τι εννοούμε)! Για ποια αναγέννηση και εκσυγχρονισμό συζητάτε τώρα; Για ποια συνείδηση προσωπικής αλήθειας και ευθύνης σας απέναντι στα μέλη της Ένωσης; Εσείς επικοινωνήσατε με την ΕΠΟ και –σύμφωνα με πληροφορίες- διασύρατε την Ένωση με όσα είπατε και υποστηρίξατε!
Σιγά μην ρωτήσατε προηγουμένως τα σωματεία-μέλη της ΕΠΣΑΝΑ! Αφού και τα σωματεία που επισκεφθήκατε, δεν τα ενημερώσατε ακριβώς για τις προθέσεις σας. Γι’ αυτό τα περισσότερα σας επέτρεψαν -με καλή διάθεση- να ζητήσετε την σύγκληση έκτακτης ενημερωτικής Γενικής Συνέλευσης. Εσείς, οι 4 αντιπολιτευόμενοι, στείλατε τους συνεργάτες σας, τον κ. Βαβάση και τον κ. Μπαλτίδη, να συγκεντρώσουν υπογραφές σαν να επρόκειτο για μανιφέστο διαμαρτυρίας εργαζομένων! Άλλα λέει, όμως, το καταστατικό και η λειτουργία της ΕΠΣΑΝΑ.

Παπαμακάριος: Ό,τι λέει το καταστατικό
Φυσικά, με την πολιτική που ακολούθησαν οι αντιπολιτευόμενοι, ήλθαν αντιμέτωποι με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Παπαμακάριο, ο οποίος αφουγκράζεται τον παλμό των σωματείων και ακολουθεί πολιτική ίσων αποστάσεων. Σε δήλωσή του επισήμανε: «Εγώ δεν είμαι των δηλώσεων. Ούτε κι έχω αντιδικία με κανένα σωματείο. Τα βλέπω όλα με το ίδιο μάτι. Εφ’ όσον λοιπόν θέλουν γενική συνέλευση, σαφώς και θα την ορίσω. Όμως, δεν καταλαβαίνω εν μέσω πρωταθλημάτων, γιατί επιχειρείται αυτή η αναστάτωση! Ούτως ή άλλως, τον ερχόμενο Ιούνιο υπάρχει η τακτική Γενική Συνέλευση για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Και για να γίνω πιο σαφής, μαθαίνω ότι στην αίτηση που έχουν συντάξει, δεν μιλάνε για εκλογές. Τα σωματεία που έχουν υπογράψει, θέλουν να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση. Άλλο αυτό, κι άλλο να πάμε σε Γ.Σ. για εκλογές. Σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να είναι αρκούντως αιτιολογημένη η αίτηση για αρχαιρεσίες και εκλογή νέας διοίκησης».
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν έγινε δεκτό το αίτημα που πήγαν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, επειδή θέλησαν να πρωτοκολλήσουν τις υπογραφές (φημολογείται 28-30 σωματείων) χωρίς να διαθέτουν εξουσιοδότηση κάθε σωματείου προς τούτο. Οι ενδιαφερόμενοι απεχώρησαν, δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν τηρώντας την νομιμότητα. Κι αμέσως εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: «Πανικόβλητος ο πρόεδρος, με το που ενημερώθηκε από την γραμματεία της Ένωσης για κατάθεση αιτήματος από 30 σωματεία, με θέμα ”σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης” και ενώ με δική του εντολή άρχισε η πρωτοκόλληση, ξαφνικά στο τέλος της διαδικασίας ανακάλυψε λόγους άνευ ουσίας, για να ακυρώσει την παραλαβή του αιτήματος. Με αυτές τις τακτικές, κύριε πρόεδρε, δεν σταματάς την επιθυμία των σωματείων για αλλαγή διοίκησης».
Ο κ. Παπαμακάριος ατάραχος τους απάντησε: «Εγώ είμαι πρόεδρος της Ένωσης. Γιατί να είμαι πανικόβλητος; Δεν έχω κόντρα με καμιά ομάδα και δεν αντιδικώ με κανένα. Αυτοί είναι πανικόβλητοι, για τους δικούς τους λόγους. Θα ορίσουμε Γενική Συνέλευση και όλα -να το καταλάβουν- θα γίνουν νομότυπα και όπως ορίζει το καταστατικό. Δεν θα υπάρξει καμιά παρέκκλιση. Το καταστατικό είναι σαφέστατο. Αναφέρει ότι χρειάζονται τα 2/5 των σωματείων–μελών για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, κι εφ’ όσον υπάρξει συγκεκριμένη αιτιολόγηση για προκήρυξη εκλογών, το αίτημα πρέπει να ψηφισθεί από τα 3/5 των παρόντων σωματείων–μελών».
* Μεταξύ των συλλόγων που φημολογείται ότι περιλαμβάνονται σ’ αυτούς που έχουν υπογράψει για να γίνει έκτακτη Γ.Σ. είναι οι: Δόξα Αγ. Άννας, Νικολακάκης, Πρωτέας, Κεραυνός, Μαρκό, Κουβαράς, Φοίβος, Προφήτης Ηλίας, Ωρίωνες, Παθιακάκης, Άρτεμις, Αήττητος, Αχαρναϊκός, Κρυονέρι, Αχιλλέας, Αστέρας Αυλώνος, Δόξα Ποντίων, ΑΕ Μενιδίου, Κωστέας Γείτονας, Πόρτο Ράφτη, Νικηφόρος. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αρκετοί σύλλογοι ενδέχεται να αποσύρουν το αίτημα, όπως δεν αποκλείεται και ορισμένοι επιπλέον να το προσυπογράψουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money