Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2–0




Στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην 64ετή ιστορία του προκρίθηκε ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου, ύστερα από την νίκη του 2-0 στον επαναληπτικό ημιτελικό επί της μαχητικής Μάχης Μαραθώνος. Άλλες δύο φορές η ομάδα του Μπογιατίου έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, επί εποχής ΕΠΣΑ, αλλά δεν προκρίθηκε ποτέ σε τελικό! Δικαιολογημένα, λοιπόν, πανηγυρίζουν οι παίκτες, οι παράγοντες και οι φίλοι του Ολυμπιακού για την επιτυχία τους…
Το ματς απέναντι στην «σφιχτή» Μάχη ήταν δύσκολο, επειδή οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή αλλά δεν είχαν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση! Άλλωστε, το 2-1 υπέρ της Μάχης στον α’ ημιτελικό, έδινε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευθούν.
Ο αγώνας έγινε κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με πολυπληθή παρουσία φιλάθλων, αλλά άργησε η έναρξή του λόγω αργοπορίας κατά 20’ λεπτά του γιατρού, να εμφανισθεί στο γήπεδο.
Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήθελε περισσότερο την νίκη και πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 10’ ζήτησε πέναλτυ σε μαρκάρισμα (ανατροπή) του Τσιούμα, χωρίς να πείσει τον διαιτητή! Στο 15’ ο Αθανασόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και γύρισε την μπάλλα στον αμαρκάριστο Φώσκολο, ο οποίος σούταρε σε κενό τέρμα, άουτ!
Από «στημένη» φάση απείλησε η Μάχη στο 25’, όταν το κτύπημα φάουλ του Παπαδόπουλου εκτός περιοχής, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπαλαφούτης στο  «Γ» της εστίας του.
Το 1-0 πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 37’, όταν ο Στεφανή έκανε πολύ καλή ατομική προσπάθεια και ανεκόπη με φάουλ – πέναλτυ από τον Νταή. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Φώσκολος. Σε μια ακόμη φάση για γκολ από πλευράς γηπεδούχων στο α’ ημίχρονο, σουτ του Βαζέχα έστειλε την μπάλλα στο κεφάλι του … Φώσκολου και άλλαξε πορεία.
Στο β’ μέρος δεν άλλαξαν πολλά στην εικόνα του παιχνιδιού και στο 73’, μετά από τέλειο συνδυασμό Στεφανή, Βαζέχα, Αθανασόπουλου, ο τελευταίος με πλασέ σημείωσε το 2-0.
Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα η Μάχη πίεσε για να πετύχει ένα γκολ και να ισοφαρίσει το συνολικό σκορ αλλά απλά κράτησε την κατοχή της μπάλλας μέχρι την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Μέσα σ’ αυτή, ήταν ακίνδυνη. Ο Μίχας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και γενικά η ομάδα του Μαραθώνα δεν ξεπέρασε τον «εαυτό» της προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.  
Μέτριοι οι διαιτητές Δραγάτης – Τσιαλογιάννης, Αντ. Βλάχος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπαλαφούτης, Λέκα (88’ Κατσιγιάννης), Τσιούμας, Ιωσήππου, Μπερμπάντης, Στέλλας, Στεφανή (75’ Καρποντίνης), Μαρκομιχάλης, Φώσκολος, Βαζέχα (85’ Τσίκλος), Αθανασόπουλος.
ΜΑΧΗ: Τσούνης, Κατούντας, Τσέλα, Πάσσαρης, Σωτηριάδης, Καραλής, Μπούκουρι (82' Παιδής), Νταής, Σένε (70’ Κληρονόμος), Μίχας, Ελ. Παπαδόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money