Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»

Όπως είχαμε υποσχεθεί, σας οφείλουμε μια ανάλυση για την προεκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των αρχαιρεσιών της ΕΠΣΑΝΑ, που διεξάγονται σήμερα Παρασκευή 29/6/2012.
Σύμφωνα λοιπόν, με όσα έχουν πέσει στην αντίληψή μας, η πλευρά του απερχόμενου προέδρου της Ένωσης Φώτη Μαγουλά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Ενωτική Ανανεωτική Κίνηση», δεν είναι καθόλου σίγουρη για την επικράτησή της και «τσουρουφλίζεται στα κάρβουνα»!
Σε αντίθεση με την πλευρά της κοινής παράταξης «Ενωτική Κίνηση για την Επόμενη Ημέρα», η οποία δείχνει να επηρεάζει περισσότερα σωματεία και να αντιμετωπίζεται με περισσότερη συμπάθεια από τους παράγοντες που προτίθενται να ψηφίσουν υποψηφίους-προσωπικότητες από το ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Η γενικόλογη κι επιφυλακτική ανακοίνωση του κ. Μαγουλά, αναφέρει ότι θα συνεχίσει το έργο, που ξεκίνησε στην ΕΠΣΑΝΑ πριν από τέσσερα χρόνια!
Δεν λέει όμως, ότι τα περισσότερα στελέχη εκείνου του διοικητικού σχήματος, σήμερα βρίσκονται «απέναντί του», στην εκλογική διαμάχη…

Όσο για τις βελτιωμένες ακαδημίες, τα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και την ανάπτυξη της διαιτησίας, που επικαλείται, όλοι -μα όλοι- οι παράγοντες της Ανατολικής Αττικής, γνωρίζουν ότι δεν είναι παρά «κούφιες» λέξεις, χωρίς ουσία και νόημα! Τίποτε δεν βελτιώθηκε. Διότι η λογική που επικράτησε τα 4 τελευταία χρόνια στη διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ, ήταν πώς να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά της Ένωσης και όχι των σωματείων-μελών. Και τα «ταλαίπωρα» σωματεία -τελικά- αναγκάσθηκαν να πληρώσουν το …μάρμαρο πολύ ακριβά! Όσα μέλη της απερχόμενης διοίκησης διαφώνησαν μ’ αυτή τη λογική, διεχώρισαν τη θέση τους και αποτέλεσαν τους «αποδιοπομπαίους τράγους» του συστήματος! 
Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο ο κ. Μαγουλάς αντιμετώπισε τεράστια δυσκολία να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Είναι τόσο λίγο δημοφιλής, που στην βορειοανατολική Αττική δεν τον στηρίζει ούτε ένα από τα 16 σωματεία της περιοχής! Έτσι, κατέφυγε σε κάποιους συλλόγους των Αχαρνών, οι οποίοι «ακούμπησαν» σε έκτακτη συνεργασία τελευταίας στιγμής, με τον Θανάση Νικολακάκη! Αλλά και πάλι, είναι κοινή αντίληψη ότι το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται κυρίως από κομματικές επιλογές! Ανθρώπους, που -στην πλειοψηφία τους- δεν γνωρίζουν αν η μπάλλα είναι …στρογγυλή ή τετράγωνη!

Επικρατεί, λοιπόν, η γενικότερη αντίληψη ότι υστερεί αισθητά των αντιπάλων του. Έστω κι αν η απερχόμενη διοίκηση επηρεάζει διάσπαρτα σωματεία από τον δήμο Μαρκοπούλου, τον δήμο «3Β» και λίγα ακόμη… 

Τέλος, για ποια «αναπτυξιακή τροχιά» μπορεί να μιλάει ο κ. Μαγουλάς, στην οποία θέλει να παραμείνει η Ένωση; Αυτή που επέλεξε μόλις απομάκρυνε από κοντά του αυτούς που τον τοποθέτησαν εκεί που βρίσκεται και σήμερα τους χαρακτηρίζει ανεύθυνους, που οραματίζονται ένα ποδόσφαιρο παλαιάς εποχής; Μήπως η αχαριστία περισσεύει; Γιατί τα σωματεία να του δώσουν νέα εντολή; Για μια νέα 4ετία προς το χειρότερο;
Η «Ενωτική Κίνηση για την Επόμενη Ημέρα» θα πάρει την πλειοψηφία σ’ αυτές τις εκλογές, επειδή το ψηφοδέλτιό της είναι γεμάτο από ποδοσφαιράνθρωπους. Δεν μπορώ να μαντέψω πόσους συμβούλους στους 11, θα εκλέξει. Όμως, θεωρώ ότι είναι το φαβορί αυτών των εκλογών…  
                                                                                   Θ. ΚΟΤΣΩΝΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money