Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Εκπρόσωποι συλλόγων που παρακολουθούν την Γενική Συνέλευση, τον Ιούνιο 2011  



















Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης 6/4, απέφυγε να πάρει θέση και να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα του μέλους Γιώργου Νικολάου.

Στο πρώτο εξ αυτών, ο κ. Νικολάου, ζήτησε με πρωτοκολλημένο αίτημα μια εύλογη ρύθμιση για πιο δημοκρατικές διαδικασίες στις επερχόμενες αρχαιρεσίες. Συγκεκριμένα, παρακάλεσε τους συμβούλους να ξεπεράσουν τον «σκόπελο» των 5 ωρών, μέσα στις οποίες πρέπει να αναδειχθούν και επικυρωθούν οι υποψήφιοι.

Στο αίτημά του, τονίζει: «Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και με δεδομένο ότι εντός του προσεχούς τριμήνου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ένωση, επιθυμώ για την ορθότερη, πιο έντιμη και αξιόπιστη διαδικασία των εκλογών, να πάρουμε απόφαση ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. για την ανάδειξη των υποψηφίων, θα γίνει τουλάχιστον τέσσερις (4) ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών, και όχι πέντε (5) ώρες νωρίτερα, όπως ορίζει το νέο καταστατικό -προφανώς από λάθος- δεδομένου ότι παρόμοια διάταξη δεν προβλέπεται σε κανένα άλλο καταστατικό Ένωσης, ούτε επιβάλλεται από τον αθλητικό νόμο.
Θεωρώ ότι κανένα μέλος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, δεν επιθυμεί την ακύρωση κάποιου υποψηφίου, χωρίς να του δίνει την δυνατότητα (χρονικό περιθώριο) να αποδείξει την ορθότητα ή μη της ακύρωσής του».
Οι συνάδελφοι του κ. Νικολάου, μέλη του Δ.Σ., επιφυλάχθηκαν να δώσουν απάντηση αφού συνομιλήσουν και με τον νομικό της Ένωσης.

Λίγο πριν αποχωρήσει, λόγω ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης από την συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Γιώργος Νικολάου έθεσε κι άλλο ερώτημα προς το σώμα της διοίκησης: «Τι θα γίνει με τον συνάδελφο Δημήτρη Δράκο, που απουσιάζει συνεχώς από τις συνεδριάσεις, κι έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 3 συνεχόμενες απουσίες»; Τέθηκε θέμα αντικατάστασης (βάσει καταστατικού) του συμβούλου κ. Δράκου, λόγω συνεχόμενων απουσιών του από τις συνεδριάσεις, που για πολλοστή φορά παρατηρήθηκε, δεδομένου ότι έχει δηλώσει και ο ίδιος αντικειμενική αδυναμία παρουσίας (από την αρχή της θητείας του) αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε αντικατασταθεί.
Και πάλι το σώμα επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, παρ’ ότι ορισμένοι είπαν να προχωρήσουν σε διαδικασία αντικατάστασης…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money