Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!



Αστεία -επιεικώς- χαρακτηρίζουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΑΝΑ, σχετικά με τον ορισμό διαιτητών σε φιλικούς αγώνες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΕΠΣΑΝΑ ενημερώνει τα σωματεία Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, όπως και τα σωματεία  που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α’, Β’, Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ότι με βάση το υπ’ αριθμόν 20505/2015 έγγραφο της ΕΠΟ, δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών χωρίς την έγκριση της ΕΠΣΑΝΑ, όπως και χωρίς την παρουσία επισήμων διαιτητών που θα ορίζει  η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης (τα γηπεδούχα σωματεία θα πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως και εγγράφως την ΕΠΣΑΝΑ)».
Δηλαδή, ποιος θέλει να πληρώσει διαιτητή σε φιλικό παιχνίδι; Μόνο σε ελάχιστα φιλικά παιχνίδια, οι παράγοντες αποφασίζουν να καλέσουν και να πληρώσουν διαιτητές. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οι «φιλικοί» αγώνες ονομάζονται προπονήσεις ή «φιλικό δίτερμα». Γι’ αυτό, στις δύσκολες εποχές που περνάμε, είναι αδύνατο να πληρώνουν τα σωματεία για την διαιτησία των προπονητικών παιχνιδιών προετοιμασίας…
Πάντως, η ανακοίνωση της ΕΠΣΑΝΑ συνεχίζει, αναφέροντας: «Σε περίπτωση παράβασης των ως άνω, θα επιβάλλεται στα σωματεία χρηματική ποινή 500 ευρώ! Στους διαιτητές που παραβαίνουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα επιβάλλεται τρίμηνη απαγόρευση ορισμού στους αγώνες των κατηγοριών που ανήκουν! Οι διαιτητές υποχρεούνται στους φιλικούς αγώνες να συντάσσουν Φύλλο Αγώνος, το οποίο θα αποστέλλεται αρμοδίως στις προκαθορισμένες ημερομηνίες στην Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣΑΝΑ.
Η Ένωση λαμβάνοντας υπόψιν της την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, μειώνει τα εξοδολόγια διαιτησιών φιλικών αγώνων ως εξής: Γ’ Εθνική Κατηγορία 80 ευρώ (διαιτητής 40 και βοηθοί 20 ευρώ έκαστος). Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία 70 ευρώ (διαιτητής 30 και βοηθοί 20 ευρώ έκαστος). Για φιλικούς αγώνες μεταξύ ομάδων Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ορίζονται υποχρεωτικά διαιτητής και βοηθοί. Β’-Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία 60 ευρώ (διαιτητής 20 και βοηθοί 20 ευρώ έκαστος). Για φιλικούς αγώνες μεταξύ ομάδων Β’ και Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, μπορεί να ορίζεται ένας μόνο διαιτητής, με αμοιβή 30 ευρώ».
Λίγο ακόμη και θα πρέπει να πληρώνουν τα σωματεία -τέτοιες εποχές, που δεν υπάρχει σεντς- δεκάδες ευρώ για τους διαιτητές των φιλικών τους αγώνων! Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν αυτά τα χρήματα ούτε στο ήμισυ των προαναφερομένων! Πού νομίζετε ότι ζούμε; Τα νούμερα δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλα. Για να υπάρχει διαιτητής στα φιλικά παιχνίδια, τα 20 ευρώ είναι το μεγαλύτερο ποσό που θα μπορούσαν να πληρώσουν τα σωματεία. Διαφορετικά, όλοι θα παίζουν «φιλικά», χωρίς διαιτητές! Αν θέλετε να το καταλάβετε, έχει καλώς. Αν όχι, αφήστε τα σωματεία να κάνουν το «κουμάντο» τους και μην τα κοροϊδεύετε με επιεικώς αστείες ανακοινώσεις…    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money