Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΑΛΛΑΧΑΝ ΚΑΙ ΟI ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Η γνωριμία και η σχέση ζωής, που σημάδεψε πρόσωπα και γεγονότα. Αστυνομική νουβέλα ποδοσφαιρικής φαντασίας.

Το ψηλόλιγνο, μελαχρινό παλληκάρι, που υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις και διακρίθηκε στις πολεμικές τέχνες ως αθλητής, είχε τρομερές επιτυχίες στο ασθενές φύλο πολύ πριν καταλήξει έμπιστος οδηγός μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου. Γενικά άρεσε το παιδί, είχε ωραίο παρουσιαστικό και καλό χαρακτήρα. Δικαιολογημένα λοιπόν, είχε ζήτηση.
Ένας άλλος φέρελπις νέος, επίσης μελαχρινός, που είχε βάλει στόχο να γίνει πρόεδρος «ντε και καλά» στην τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μόλις τον αντίκρισε, θαμπώθηκε, αναστατώθηκε.
Άρχισε να σκέφτεται τρόπους, πώς θα τον προσεγγίσει… Ο στόχος ήταν διπλός: Πρώτον, να αποκτήσει πρόσβαση στον άνθρωπο που έπαιρνε τις πιο σημαντικές αποφάσεις στο ποδόσφαιρο και δεύτερον, λόγοι προσωπικοί… Δηλαδή, μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Μάλιστα, επειδή -ο συγκεκριμένος- όταν βάζει κάτι στο μυαλό του, είναι επίμονος και προσπαθεί διαρκώς να το πετύχει, κατάφερε τελικά να αποκτήσει πρόσβαση στο κέντρο εξουσίας! Τον βοήθησε σ’ αυτό, βεβαίως, ο «μπόντιγκαρντ», ο οποίος έκανε τον μεσολαβητή, δεδομένου ότι στο μεταξύ η σχέση των δύο αγοριών άρχισε να ωριμάζει και να γίνεται ημέρα με την ημέρα όλο και πιο βαθιά, πιο δυνατή!
Εδώ που τα λέμε, πώς να φθάσει ένας φιλόδοξος νέος (που ονειρεύθηκε να αναδειχθεί πρόεδρος για να καταξιωθεί κοινωνικά, να γίνει μεγάλος και τρανός, να αισθανθεί Κόκκαλης ή Βαρδινογιάνης), στην …πηγή; Εύκολο είναι; Αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει απευθείας στο κέντρο, κατέφυγε στον οδηγό. Καμιά φορά και οι οδηγοί -όπως και οι κηπουροί στην πολιτική- μπορεί να καθορίσουν τις εξελίξεις.
Έγινε -που λέτε- το …κονέ, προχώρησε η διαδικασία, ο μελαχρινός φιλόδοξος (που το παίζει γενικώς κόκορας, βρίζει όλο τον κόσμο, αλλά έτσι συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις για «τα μάτια του κόσμου»), βρέθηκε εκτός νυμφώνος. Δεν μπόρεσε να εκλεγεί ούτε απλός σύμβουλος στις αρχαιρεσίες της Ένωσης. Έτσι, δυστυχώς, είναι οι εκλογές. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα βγάλει η κάλπη. Κι άρχισε (από την επομένη κι όλας) ο μεγάλος ηττημένος, να καθυβρίζει, να συκοφαντεί, να δυσφημεί… Πράξεις που -όμως- έχουν καταγγελθεί από τους θιγόμενους στην δικαιοσύνη και ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς, οσονούπω. Και ο λογαριασμός, παρεμπιπτόντως, αναμένεται να φθάσει σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Και τότε το θέμα θα είναι, που θα βρει να τα πληρώσει το παιδί, που τα’ αρέσουν και τα …«γλυκά» (το αντίθετο του ξινά)!
Η ιστορία έχει και συνέχεια, πάντως, όταν στις εκλογές της μεγάλης Ομοσπονδίας, εκεί που ενδιαφέρθηκε άμεσα να εκλεγεί ο «μεγαλοπαράγοντας». Οι χειρισμοί του φέρελπι, που ήθελε να γίνει πρόεδρος στην Ένωση, δημιούργησαν τόσο μεγάλο πρόβλημα, ώστε αναγκάστηκε να την πληρώσει ένας εντελώς αθώος, κανονικός, νόμιμα, με δημοκρατικές διαδικασίες εκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
Από την άλλη μεριά, ο γεννημένος …λούζερ (σε όλες τις εκλογές που έλαβε εσχάτως μέρος), προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά το έκανε τόσο άκομψα και χρησιμοποιώντας τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για την δουλειά… Αποτέλεσμα ήταν να τον πάρουν χαμπάρι και οι πέτρες, να γίνει βούκινο και να καταντήσει ανέκδοτο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτόν, τον καθηγητή της μακακίας, που πρέπει να αφήσει και μουστάκι κάποια στιγμή (για άλλου είδους ξεκάρφωμα), θέλουν τώρα και επιδιώκουν διάφοροι κύκλοι, με αδιαφανείς τρόπους, να επαναφέρουν στα πράγματα. Δεν μένει πια τίποτ’ άλλο, απ’ το να βγουν και να το δηλώσουν δημόσια. Για να γνωρίσει κι ο υπόλοιπος κόσμος, τί πραγματικά πρεσβεύουν. Αλλά, κυρίως, την ράτσα τους…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money