Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΑΛΛΑΧΑΝ ΚΑΙ ΟI ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Το βαποράκι του συγχωρεμένου Δέδε και ο Βεληγκέκας, που πέταξε με τις κλωτσιές ο Βαρδινογιάνης από το γραφείο του. Αστυνομική νουβέλα ποδοσφαιρικής φαντασίας.

Ποιο είναι το ποιόν των ανθρώπων, που διαφεντεύουν την διαιτησία στην Ανατολική Αττική; Αυτών, που εμφανίζονται, ως αδιάφθοροι; Οι περισσότεροι δεν ξέρουν! Μόνο οι παλιότεροι στο κουρμπέτι, διηγούνται ιστορίες για …αγρίους. Τότε που δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και τα μηνύματα προς τους διαιτητές έπρεπε να φθάσουν έγκαιρα και έγκυρα στον αποδέκτη τους, από τον εκάστοτε νταραβεριτζή της εξουσίας.
Στην Παλλήνη, κατοικούσε μόνιμα ο αείμνηστος Γιώργος Δέδες, μεγαλοπαράγοντας (και μεγαλογιατρός μαιευτήρας) που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, περνώντας από διάφορα πόστα εξουσίας (ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, κλπ.) Είχε, λοιπόν, κοντά του ένα καλό παιδί, από κάποιο απομακρυσμένο χωριό της ελληνικής επαρχίας, που πρόθυμα έτρεχε να πει το …ποίημα. Έκανε καλά την δουλειά, γιατί είχε δύο προτερήματα: Ήταν έμπιστος και εχέμυθος.
Ανάποδα να τον κρέμαγες, δεν του έπαιρνες λέξη. Μπορεί ατομικά να μην έκανε μεγάλη καριέρα, λεφτά όμως έκανε! Δεν μπόρεσε όμως να γίνει, ας πούμε Ζλατάνος, Νικάκης ή Βασσάρας. Δεν κατάφερε καν να παίξει στην Α’ Εθνική. Πλούτισε, όμως… Αυτό ήταν το τίμημα των καλών υπηρεσιών του στο σύστημα εξουσίας της εποχής.
Στην ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Και δόξα και χρήμα… Κανόνας απαράβατος…
Το …βαποράκι του Δέδε, της …μαμής, όπως τον είχαν βγάλει οι δημοσιογράφοι, λόγω και των φιλικών του δεσμών με την χούντα, την σήμερον ημέρα παρουσιάζεται ως ο αρχιερέας της διαφάνειας, της διαύγειας, της καθαρότητας. Και όσοι γνωρίζουν το παρελθόν του, κρατούν βεβαίως την κοιλιά τους από τα γέλια…
Υπάρχει κι άλλος όμως, πιο …έντιμος, στον θαυμαστό κόσμο της διαιτησίας της Ανατολικής Αττικής. Κι επειδή ήταν από τα νιάτα του καθαρός, βρέθηκε μια ημέρα έξω από το γραφείο του Βαρδινογιάνη. Κάποιες ατυχίες στην πόκα και στον Θανάση, τον είχαν φέρει σε δυσχερή (από οικονομικής πλευράς) θέση. Τον είχαν γονατίσει. Τι να κάνει λοιπόν, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και κτύπησε την πόρτα του αφεντικού του Παναθηναϊκού, ζητώντας δάνειο.
Τώρα, τι συνέβη ακριβώς στο τετ-α-τετ, ουδείς γνωρίζει. Το σίγουρο είναι πως ο ήρωας της υπόθεσης, ο …Βεληγκέκας της ιστορίας, πετάχτηκε κλωτσηδόν από τα γραφεία της MOTOR OIL, στην Καραγιώργη Σερβίας τότε. Εκεί, δεν μπορούσε να πουλήσει μαγκιές.
Σε κάτι άσχετους ωστόσο με το αντικείμενο, σε άλλους, που νομίζουν ότι η μπάλλα είναι τετράγωνη ή στα νέα παιδιά, που δεν ζούσαν την εποχή εκείνη, όταν ο Θανάσης Βέγγος και ο Κώστας Χατζηχρήστος έσπαγαν τα ταμεία με τον «Ηλία του 16ου», σ’ αυτούς οι κορώνες περί τιμιότητας και ακεραιότητας χαρακτήρα, έχουν πράγματι πέραση…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money