Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΧΑΙΡΕ» ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΑΤΟ



Το φέρετρο καλυμμένο με την σημαία της Θύελλας, κατευθύνεται στο κοιμητήριο Ραφήνας

Η κοινωνία της Ραφήνας, βουλευτές, πολιτευτές και ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ανατολικής Αττικής, αποχαιρέτισαν το απόγευμα της Παρασκευής 8/6/2016 τον διακεκριμένο επιχειρηματία και παράγοντα της περιοχής Γιώργο Λουκάτο, που έφυγε αιφνίδια από την ζωή σε ηλικία 77 ετών. Βρέθηκαν όλοι εκεί για να αποτίσουν την ύστατη τιμή σ’ έναν άνθρωπο, που υπηρέτησε τον τόπο του με κάθε ικμάδα της υπόστασής του, σε επιχειρηματικό, πολιτικό και αθλητικό επίπεδο.
Ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού ο εκλιπών Γιώργος Λουκάτος έγραψε ιστορία, όταν επί σειρά ετών αποτέλεσε τον πυρήνα στήριξης της Θύελλας Διασταύρωσης Ραφήνας και των ακαδημιών της, είτε ως αφανής πρόεδρος στην θητεία του οποίου η ομάδα κέρδισε κύπελλα κι ανέβηκε κατηγορίες είτε ως επίτιμος έχοντας πάντα δίπλα του -ενεργό βοηθό και μέλος του Δ.Σ.- τον γιο του Σπύρο, σημερινό πρόεδρο του συλλόγου. Θυμόμαστε ότι ακόμη και το συνώνυμο εγγονάκι του, ο Γιωργάκης, παρακολουθούσε τους αγώνες, κρατώντας περήφανα το χέρι του παππού, με το προσωπάκι του βαμμένο στα χρώματα της ομάδας.
Η σημαία της αγαπημένης του ομάδας, της Θύελλας, κάλυψε το φέρετρό του. Ήταν οι δύο γιοι του Σπύρος και Μιχάλης, μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Θύελλας, που το σήκωσαν στους ώμους τους, ως την τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο Ραφήνας.
Συντετριμμένοι, η πολυαγαπημένη σύντροφος της ζωής του Σούλα (Σουλτάνα) που ήταν αδύνατον να πιστέψει ότι έφυγε από κοντά της ο άγγελός της, όπως ψιθύριζε κλαίγοντας, απαρηγόρητος ο αδελφός του Γεράσιμος, οι γιοι του, οι νύφες του Κατερίνα και Αγγελική και τα μικρά εγγονάκια του, που δεν καταλάβαιναν γιατί δεν θα ξανάβλεπαν τον αγαπημένο τους παππού.
Πολλά νεαρά άτομα, κυρίως ποδοσφαιριστές της Θύελλας, όλα τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου, φίλοι του από τον Α.Ο. Τριγλίας, παράγοντες ποδοσφαίρου σχεδόν όλων των ομάδων της ΕΠΣΑΝΑ (από την ευρύτερη περιοχή) παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία. Επίσης, ο βουλευτής Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, με τον οποίο ο εκλιπών και η οικογένειά του συνδέονταν φιλικά, ο Μάκης Βορίδης, κι ο Γιώργος Βλάχος, επίσης βουλευτές Αττικής της Ν.Δ., ο τέως νομάρχης Αν. Αττικής Λεωνίδας Κουρής (με τον οποίο ο εκλιπών είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος), ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Χριστόπουλος και Ανδρέας Κεχαγιόγλου, ο Ραφηνιώτης πρώην βουλευτής Νίκος Καντερές, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Γιώργος Ορκόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, διευθυντές τραπεζών και εκατοντάδες επώνυμων και ανώνυμων συντοπιτών του, που ακολούθησαν πεζή την πομπή μέχρι το νεκροταφείο, όπου δεκάδες στεφάνια κάλυπταν την είσοδο, μεταξύ των οποίων και της οικογένειας Αθανασίου Μαρτίνου.
Διάχυτη ήταν η συγκίνηση των παρευρεθέντων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας και πολλές οι μνήμες που ήλθαν στο προσκήνιο από την ζωή και το έργο ενός «άρχοντα», που πρόσφερε όσο λίγοι στην ομάδα ποδοσφαίρου της Θύελλας Ραφήνας, στον κόσμο της περιοχής αλλά και στην γενέτειρά του Κεφαλλονιά.
Στην μνήμη του Γεωργίου Λουκάτου, αντί στεφάνων προσέφεραν χρηματικά ποσά, διάφοροι επώνυμοι πολίτες της Ραφήνας αλλά και τα αθλητικά σωματεία Αετός Πικερμίου και Αήττητος Σπάτων.
Το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, μετά την ταφή στο κοιμητήριο Ραφήνας, έκλεισε τον κύκλο της ζωής ενός ιδιαίτερα εκτιμητέου παράγοντα της Ραφηνιώτικης κοινωνίας των τελευταίων 50 ετών!
Παρόντες ήταν και όλοι σχεδόν οι γνωστοί παράγοντες της ΕΠΣΑΝΑ. Η ηγεσία της νέας διοίκησης και τα περισσότερα μέλη της απελθούσης διοίκησης. Πρόεδροι και παράγοντες πολλών συλλόγων. Διακρίναμε (μπορεί να μας διέφυγαν κάποιοι λόγω της κοσμοπλημμύρας) τους κ.κ. Παπαμακάριο, Γιαρένη, Νάκα, Καραμολέγκο, Αποστολίδη, Φλαμπούρη, Τσεβά, Χρυσάφη, Μπέτση, Τσίκλο, Λάμπρου, Λαμπρόπουλο, Ρουγγέρη, Δημητρίου, Μπουρνούς, Τσέρμο, Τρίμη, Καλφακάκο, Καμπουρίδη κ.ά. Ήταν ακόμη εκεί οι προπονητές Στάθης Ασλάνογλου, Πέτρος Τσιγκούλης, Δημήτρης Μουτάφης, Τάκης Μακροδημήτρης, όπως και ο Ραφηνιώτης βοηθός διαιτητής της Σούπερ-Ληγκ Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money