Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΟ: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2018» ΣΤΟΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ Ν. ΒΟΥΤΖΑ


Η «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου 2018» οργανώθηκε την Παρασκευή 21/12/2018 από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα και την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά. Για περισσότερες από 3 ώρες, 150 παιδιά από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο δημοτικά σχολεία Ραφήνας, το δημοτικό Αγίας Μαρίνας Ν. Μάκρης, το δημοτικό Τύμβου Μαραθώνος και τα Γυμνάσια Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Νέου Βουτζά, χωρίσθηκαν σε 18 ομάδες κι απόλαυσαν σε ιδανικές συνθήκες το πνεύμα και τις αξίες του ποδοσφαίρου, μετέχοντας σε τουρνουά αγώνων 5Χ5 αγοριών και κοριτσιών όλων των ηλικιών, όπως και στα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι εταιρίες-χορηγοί ΟΠΑΠ και VODAFONE.
Επίσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο και να φωτογραφηθούν με τα αγαπημένα τους αστέρια Σπύρο Λιβαθηνό, Αντώνη Νικοπολίδη, Άγγελο Μπασινά, Γιάννη Γκούμα και Στέλιο Γιαννακόπουλο, οι οποίοι έγιναν «ένα» με τα παιδιά. Ακόμη, άκουσαν για το αγαπημένο τους παιχνίδι -το ποδόσφαιρο- και από τους προπονητές των εθνικών ομάδων Άγγελο Αναστασιάδη, Νίκο Κεχαγιά, Θόδωρο Ελευθεριάδη και Αντώνη Πριόνα.
«Είναι ξεχωριστή η χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ κοντά σας. Αποφασίσαμε η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να γίνει στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά, για να συνεισφέρει και το ποδόσφαιρο με οργανωμένο τρόπο στην προσπάθεια επιστροφής σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Σήμερα ενεργοποιήθηκε όλο το ποδόσφαιρο, κι ευχαριστώ τους προπονητές των εθνικών μας ομάδων, με επικεφαλής τον προπονητή της εθνικής ανδρών Άγγελο Αναστασιάδη, τον διευθυντή των εθνικών ομάδων Άγγελο Μπασινά και τους ποδοσφαιριστές-θρύλους, που υποστηρίζουν τόσο πολύ και θερμά την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. Σας ευχόμαστε να απολαύσετε την ποδοσφαιρική γιορτή. Καλά Χριστούγεννα και το 2019 να επουλώσει τις πληγές και να σας φέρει χαρά και πρόοδο», ανέφερε στην εισαγωγή του ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. κ. Κώστας Βρακάς. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων και μέλος της Ε.Ε. κ. Τάκης Παπαχρήστος, όπως και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Γιαρένης.
Για τις «ποδοσφαιρικές ανάγκες» της εκδήλωσης, η Ε.Π.Ο. μετέτρεψε μέρος του αθλητικού χώρου σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ το σύνολο του αθλητικού προγράμματος καταρτίσθηκε και υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενίτσα, με συμμετοχή των προπονητών και των συνεργατών τους όλων των εθνικών ομάδων. Ο αθλητικός πολυχώρος του Νέου Βουτζά κατεστράφη σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου. Μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν κτηριακές εγκαταστάσεις και αθλητικό υλικό εκατοντάδων παιδιών και πολλών ολυμπιακών αθλημάτων, μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας. Κυρίως όμως εξαφανίστηκε το «αθλητικό οξυγόνο» της περιοχής. Σήμερα (Παρασκευή 21/12/2018) ο ίδιος χώρος γέμισε από εκατοντάδες παιδιά, γονείς και δασκάλους. Ο ήλιος, το παιχνίδι, οι χαρούμενες παιδικές φωνές και η προσπάθεια στο τερέν, πρόσφεραν διασκέδαση στα παιδιά και τραγούδι στην εξέδρα, ελπίδα και αγάπη για ζωή και δράση. Το ποδόσφαιρο εκπλήρωσε πολυεπίπεδα την κοινωνική του αποστολή, υλοποιώντας θεμελιώδεις αρχές του, όπως η συμμετοχή, ο σεβασμός, η ισότητα, η προσπάθεια, το ευ αγωνίζεσθαι.
«Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Δώσατε ελπίδα, χαμόγελο και πολλή χαρά στα παιδιά. Δίνετε δύναμη σε όλους μας. Τις θερμότερες ευχαριστίες και ευχές μας», είπε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης
Χαμογελαστός έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του τουρνουά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα 5Χ5. Στις δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Σημασία έχει κυρίως να μην ξεχάσουμε, ώστε να μην ξανασυμβεί. Δεν πρέπει να το προσπεράσουμε με μια γιορτή. Αυτά που έγιναν εδώ στοίχισαν ζωές και πολύ πόνο και δημιουργούν και αλγεινή εντύπωση στο εξωτερικό. Εύχομαι η χαρά των παιδιών να είναι μόνιμη και λόγω των εορτών που έρχονται να ευχηθούμε ευλογημένα Χριστούγεννα, να έχουν τα παιδάκια και όλος ο κόσμος υγεία. Είναι μια ωραία εκδήλωση, μια όμορφη γιορτή, σε μια περιοχή που θρήνησε θύματα από την πυρκαγιά, κι έγιναν μεγάλες καταστροφές. Έχει σημασία ότι δώσαμε λίγη χαρά στους ανθρώπους, όπως επίσης είναι σημαντικό ότι πρωταγωνιστές είναι σήμερα τα παιδιά. Μακάρι να υπάρχουν κυψέλες σε όλη την Ελλάδα, όπως εδώ. Γιατί αν πραγματικά θέλουμε να προοδεύσουμε τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στις επιστήμες και σε όλα, ως κοινωνία και ως χώρα γενικότερα, όλοι μαζί πρέπει να πιστέψουμε στα ελληνόπουλα και να εκμεταλλευτούμε το δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός ως έθνος».

Ο Άγγελος Μπασινάς
Το σχόλιό του για την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο χώρος της εκδήλωσης, έκανε ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Άγγελος Μπασινάς: «Η δυσκολία των ανθρώπων εδώ είναι τεράστια, ειδικά από τη στιγμή που υπήρξαν τόσα θύματα. Το να στήσουμε αυτό το event είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, μαζί με τους χορηγούς, τους ανθρώπους της ΕΠΟ και της Εθνικής Ομάδας. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, τελευταία μέρα του σχολείου, έστω με αυτή τη μικρή χαρά. Είναι σπουδαίο ότι μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, σε μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που είναι το μέλλον. Οφείλουμε να τους δώσουμε κατεύθυνση προς τον αθλητισμό. Σήμερα είδαμε τα παιδιά χαρούμενα, το ευχαριστήθηκαν και αυτό μας κάνει όλους μας ιδιαίτερα χαρούμενους. Χρόνια πολλά, καλές γιορτές».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης
Ο προπονητής της Εθνικής ελπίδων Αντώνης Νικοπολίδης, έδωσε ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά πρόσθεσε μια ακόμη ευχή: «Εύχομαι η Πολιτεία αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχουν άλλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Όσο για σήμερα είναι μια ωραία εκδήλωση. Τα ελληνόπουλα αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, αρκεί να καταλάβουμε ότι η βάση είναι τα παιδιά, οι μικρές ηλικίες και να δώσουμε την απαιτούμενη σημασία».

Ο Γιάννης Γκούμας
Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Γιάννης Γκούμας, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά ήρθαμε σε αυτή την εκδήλωση, σε μια περιοχή που έχει ανάγκη από τα χαμόγελα και τις φωνές των παιδιών. Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και έχει μεγάλη σημασία που ασχολούνται, παρά τη μεγάλη καταστροφή. Τους εύχομαι μόνο καλά από δω και πέρα. Καλές Γιορτές, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο».

Ο Αντώνης Πριόνας
Χαμογελαστός, για τη μεγάλη παρουσία κοριτσιών στο ποδοσφαιρικό τουρνουά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικείων εθνικών ομάδων κ. Αντώνης Πριόνας, σχολίασε: «Τα κορίτσια παίζουν ποδόσφαιρο και το αγαπούν. Πρωταγωνίστησαν και σήμερα, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται με το άθλημά μας και αυτό μας δίνει χαρά και μας κάνει αισιόδοξους. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους».

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος
Παρών στην εκδήλωση ένας ακόμη από τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που δήλωσε για την εκδήλωση: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Ο αθλητισμός βοηθάει, μας βελτιώνει ως ανθρώπους και μας δίνει δύναμη. Εύχομαι υγεία σε όλους και στους ανθρώπους της περιοχής επιπλέον δύναμη και κουράγιο».
Μετά τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, οι μαθητές στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πήραν δώρα, γεύθηκαν γλυκά, προσφορά της Ε.Π.Ο. (που είχε οργανώσει και το πρωινό τους φαγητό) και των χορηγών της. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εξαετούς αναπτυξιακού προγράμματος «Μπάλα παντού».

* Παρακολουθήστε το video της εκδήλωσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money