Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ!



Σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ανατολική Αττική έστειλε τον τελευταίο της χαιρετισμό στον Μιχάλη Τσίκλο, σε μια κηδεία με έντονη συναισθηματική φόρτιση, καθώς (εκτός του συγγενικού του περιβάλλοντος) ολόκληρη η κοινωνία του Λαυρίου και οι φίλοι του από διάφορους τομείς δραστηριοτήτων του, έκλαψαν για τον σπουδαίο άνθρωπο, επιχειρηματία και αθλητικό παράγοντα, που έφυγε μόλις στα 67 του χρόνια αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.
Το φέρετρο του εκλιπόντος έφερε την σημαία της αγαπημένης του ομάδας Ολυμπιακού Λαυρίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος για μια 20ετία περίπου, οδηγώντας τον σε επιτυχίες (αφού έπαιξε σε εθνικές κατηγορίες) και κάνοντας γνωστότερο το Λαύριο…
Ο Μ. Τσίκλος υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους όσοι συνεργάσθηκαν μαζί του ή τον γνώρισαν στο πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό και ο κόσμος που παρευρέθη στην κηδεία του, μέσα κι έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα -του οποίου ο αποβιώσας ήταν και δωρητής- κατέκλυσε τους χώρους.
Παρούσα η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, σύσσωμο σχεδόν το σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, παλιότερα μέλη διοικήσεων της Ένωσης, οι ομάδες του Λαυρίου (Ολυμπιακός Λαυρίου, Λαυρεωτική, Παλλαυρεωτικός, η ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ. Λαυρίου), πλήθος προέδρων, παραγόντων, προπονητών, διαιτητών, ποδοσφαιριστών και φίλων του τεθνεώτος (πολλούς από του οποίους βοηθούσε «αθόρυβα» και ανιδιοτελώς).
Δεκάδες στεφάνια κατατέθηκαν στη μνήμη του Μιχάλη Τσίκλου. Ένα εξ αυτών ήταν του Δημήτρη Μελισσανίδη, που υπήρξε προσωπικός φίλος του εκλιπόντος και ο οποίος έκανε την ακόλουθη προσωπική δήλωση: «Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, που γνώρισα πρώτα από την ναυτιλία και μετά από το ποδόσφαιρο, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις Ενώσεις και την ΕΠΣΑΝΑ. Καλό σου ταξίδι Μιχάλη Τσίκλο, θα σε θυμάμαι πάντα για τον ντόμπρο χαρακτήρα σου».
Συγκινητικό επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατήρ Κωνσταντίνος, με τις αναφορές του στον άνθρωπο Μιχάλη Τσίκλο, που βοηθούσε τους πάντες. Μίλησε για τα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές που συνόδευαν τον μεγάλο ηγέτη του Ολυμπιακού Λαυρίου. Επίσης, τον αποχαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρίου και ο αθλητικογράφος Δ. Παρίσης.

* Εκατοντάδες μηνύματα αποχαιρετισμού και συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν φορείς, σύλλογοι και προσωπικότητες στην μνήμη του Μιχάλη Τσίκλου. Οι περισσότεροι έδωσαν και το παρόν, με προσωπική παρουσία ή εκπροσώπηση με μέλη των διοικήσεών τους.
Θ’ αναφέρουμε όσους μας πήραν στο τηλέφωνο και μας έστειλαν σχετικές ανακοινώσεις (πέραν των συλλόγων του Λαυρίου): Νικολακάκης, Κεραυνός, Μαρκό, Θύελλα, Κουβαράς, Καλύβια, Άρτεμις, Γέρακας, Σαρωνικός, Πρωτέας, Αήττητος Σπάτων, Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου, Μάχη Μαραθώνος, Παλληνιακός, Παθιακάκης, Ωρωπός, Κρυονέρι, ομαδικά τα σωματεία του Μενιδίου, Γλυκά Νερά, Άνοιξη, Τριγλία, Αστέρας Βάρης, ΑΟ Κορωπίου, Νικητές Μεσογείων, Βουλιαγμένη, Παμπαιανικός, Νίκη Δροσιάς…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money