Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Το παραπλανητικό σύνθημα των παπαγαλακίων της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ, που μεταφέρθηκε από το νέο γραφείο Τύπου, ήταν η φράση «ισχυρή η διοίκηση Γιαρένη»! Αυτό ενδιαφέρει τον -προσωρινό για εμάς- πρόεδρο της Ένωσης, που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε το 45% της δύναμης των σωματείων-μελών. Πως αποδεικνύεται ότι είναι ισχυρή η διοίκηση Γιαρένη; Μόνο επειδή υπερψηφίσθηκαν ο ετήσιος διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, όπως είθισται κάθε χρόνο…
Όμως στο κρίσιμο ερώτημα για την απόλυση της υπαλλήλου, τα σωματεία δεν έδωσαν πειστική απάντηση και αρκετά μάλιστα απεχώρησαν από την διαδικασία. Παρά τις πιέσεις και τα «καλοπιάσματα» προς αρκετούς παράγοντες, το θέμα κόλλησε …στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη μόλις το προηγούμενο βράδυ. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν καν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την υλοποίησή της. Απλά, ο πρόεδρος ήθελε να εμπλέξει τα σωματεία στις περίεργες λογικές του και να τα οδηγήσει σε κάποιο αδιέξοδο. Πάντως, τον πήραν χαμπάρι πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και φρόντισαν να κρατήσουν …αποστάσεις.

Αμέσως ο Γιώργος Παπαμακάριος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης, με σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο έδωσε το στίγμα του απέναντι στον ιδιαίτερα προκλητικό σημερινό πρόεδρο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με την ευκαιρία της Γ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρτίνο για την χορηγία του, της ενοικίασης και εξοπλισμού των νέων γραφείων της Ένωσης, ώστε να μπορεί ο πρόεδρος να δέχεται τους φίλους του. Όμως, την επιβάρυνση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ θα την υποφέρει η Ένωση (προφανώς λεφτά υπάρχουν από χορηγούς)! Θα περίμενα από τον κ. Μαρτίνο μια χορηγία για αγορά γραφείων και όχι για ενοικίαση…
Στην Γ.Σ. έγιναν παρανομίες και παρατυπίες, όπως ενώ είχε σταλεί η πρόσκληση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης (8 ημέρες νωρίτερα, όπως αναφέρει το καταστατικό), ετέθη ως θέμα και η απόλυση της υπαλλήλου κ. Σοφίας, με απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη μόλις την Τρίτη 13-6-17, δηλαδή την προηγουμένη της Γ.Σ. Αυτό είναι παράνομο.
Επιπλέον, ψήφισε ο κ. Κορμανιώτης για λογαριασμό του Αστέρα Μενιδίου, χωρίς να έχει δικαίωμα ψήφου, λόγω χρεών του σωματείου προς την Ένωση. Παρεμπιπτόντως πρόκειται για μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης με ανύπαρκτη ομάδα!
Επίσης, στην πρώτη επί σοβαρού θέματος ψηφοφορία, από τα 58 σωματεία-μέλη της Ένωσης, ο ΤΙΠΟΤΑΣ πήρε μόνο 26 έγκυρα, που σημαίνει ότι 32 σωματεία του γύρισαν την πλάτη αφού κατάλαβαν την εμπάθεια και την νοσηρότητα που οδηγούν τις πράξεις αυτού του επικίνδυνου ανθρώπου. Δυστυχώς, ο Γιαρένης δεν έχει καταλάβει ότι κάποιοι τον έκαναν πρόεδρο… Και συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως όταν είχε το αισχρό εκείνο σάιτ, που λασπολογούσε εναντίον όλων (εμένα, του Βελτανιώτη, του Μπέτση, των υπαλλήλων και άλλων). Έρχονται τα δικαστήρια και θα μάθουν όλοι το ποιόν του».
Ακόμη, ο κ. Παπαμακάριος απάντησε στον γενικό γραμματέα της Ένωσης κ. Νάκα, ο οποίος με δηλώσεις του καταφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο, τονίζοντας: «Δεν ήθελα τόσο καιρό κ. Νάκα να μιλήσω για εσάς. Αλλά αφού με προκαλείτε, θα σας απαντήσω. Η πορεία του καθενός είναι γνωστή. Επαγγελματική, οικογενειακή και αθλητική. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανένα και περισσότερο σ’ εσάς, που αρκετοί γνωρίζουν τον διπρόσωπο ρόλο που παίξατε στις εκλογές κατ’ εντολή του πάτρονά σας. Οι παρανομίες και παρατυπίες που κάνατε στην Γ.Σ. έπρεπε να σας κάνουν να ντρέπεστε. Εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το καλό της Ένωσης και των ομάδων. Γι αυτό θα παλεύω έως ότου απαλλαγούμε από ένα επικίνδυνο πρόεδρο και τα τσιράκια του. Αυτά. Και δεν πρόκειται να έλθω ξανά σε διάλογο με κανένα από εσάς».

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Από την πλευρά της η διοίκηση, με ανακοινώσεις τόσο του αντιπροέδρου Βαγγέλη Καραμολέγκου όσο και του γεν. γραμματέα Γιάννη Νάκα, αποδεικνύει την αδυναμία της να διοικήσει σωστά και αποτελεσματικά. Βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Καταφεύγει σε βερμπαλισμούς και δεν δίνει την παραμικρή εξήγηση σε κανένα θέμα που τίθεται προς συζήτηση. Τα μέλη της, σαν άλλοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, προσπαθούν να στηρίξουν την κυβέρνησή τους με έωλες τοποθετήσεις και αποφάσεις που δεν οδηγούν σε κανένα αποτέλεσμα. Όλα γίνονται για το «θεαθήναι»! Μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, που -δυστυχώς- φαίνεται να έχουν και σημαντικό κόστος στην λειτουργία της Ένωσης αλλά και των σωματείων-μελών. Αντίθετα, καμία οικονομική ελάφρυνση δεν έχει εφαρμοσθεί από εκείνες που προεκλογικά είχαν υποσχεθεί οι «εξυγιαντές» της νέας διοίκησης. Ευτυχώς γι’ αυτούς, υπάρχουν ακόμη εύκολοι «χειροκροτητές» των πράξεών τους. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει αντάλλαγμα… Ας μην παραβλέπουν όμως και το γεγονός ότι πληθαίνουν με γοργό ρυθμό και οι επικριτές τους.
* Ο κ. Νάκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης, θεσμικά σαν Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. θλίβομαι από την συμπεριφορά κάποιων παραγόντων, που ασχολούνται με την Ένωση, μόνο για την δική τους προβολή, με φαμφαρονισμούς, με μεγάλα λόγια και ανέξοδη πολιτική.
Ποιος σας είπε κ. Χρυσάφη, υπερασπιστή των αδυνάτων, ότι δεν κάτσαμε στο τραπέζι με τις υπαλλήλους; Πριν φτάσουμε στην απόφαση της καταγγελίας σύμβασης, εγώ προσωπικά 3 φορές (η μια φορά μάλιστα παρουσία του αντιπροέδρου κ. Κοντούλα). Η απάντησή τους ήταν όπως το υπόμνημα που διάβασε ο πρόεδρος. Σε προκαλώ και σε παρακαλώ κύριε Χρυσάφη, να βγάλεις τις “κασέτες” που μου είπες ότι έχεις από τις συζητήσεις αυτές με τις υπαλλήλους (περί εμπάθειας), όπως επίσης να μας φέρεις και τις 12ετείς συμβάσεις που μας είπες, από το προσωπικό που απασχολείς.
Που είσαστε χθες κ. Παπαμακάριε, που το μόνο που ασχολείστε είναι να βρίζετε τον πρόεδρο; Τόσο ζήλια για τα καινούργια γραφεία; Η πρόοδος και η ομορφιά της Ένωσης δεν σας ενδιαφέρει; Προτιμάτε οι παράγοντες να περιμένουν στην βροχή ή στον ήλιο; Κρυβόσαστε πίσω από κείμενα… Γιατί δεν ήρθατε χθες; Τα καινούργια γραφεία δεν είναι για τους φίλους του προέδρου -όπως λέτε- αλλά για όλα τα σωματεία, για εκπαιδεύσεις παιδιών, για σεμινάρια παραγόντων και πολλά άλλα. Αν έχετε προσωπικά με τον πρόεδρο, δεν μας ενδιαφέρουν. Λύστε τα, μην τα διαφημίζετε, δεν μας ενδιαφέρουν, πείτε τίποτα άλλο... Πάντως, φέτος όποτε πήγατε σε δικαστήριο “απογοητευτήκατε”… Τέλος πάντων, ελάτε στην επόμενη Γ.Σ. Θα είναι χαρά μας να μετρήσετε από κοντά τα κουκιά.
Κύριε Μαγουλά, ήταν προς τιμή σας που παρευρεθήκατε στην Γενική Συνέλευση (αντίθετα από άλλους). Ήταν αντρίκια κίνηση, αν και δώσατε σε όλους την εντύπωση ότι ήταν λάθος απόφαση, μια τέτοια στραγγαλιστική σύμβαση 12ετίας που υπογράψατε.
Κύριε Φλαμπούρη, όλο εντυπώσεις (καλοπροαίρετα όμως). Ασχοληθήκατε και αναφέρατε νούμερα. Εσείς; Τι να σας εξηγήσω; Το ένα που είπατε ήταν “έξοδα παρατηρητών μη καταβληθέντα από τα σωματεία”, ποσό 5.000 ευρώ περίπου. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι παρατηρητές διαιτησίας. Δεν το γνωρίζατε; Παρ όλα αυτά, αυτό το έξοδο φέτος (2017-2018) δεν θα υπάρχει γιατί με απόφαση του Δ.Σ. μας θα το πληρώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών! Το άλλο κονδύλι που αναφέρατε, super market, συναγερμός, νερά γραφείου, κλπ. Αυτό σας μάρανε; Καλοπροαίρετα όμως…
Επίσης, διευκρινίζω ότι όλα τα έξοδα μετακινήσεών μας, όλων μας στο ΔΣ, είτε για Θεσσαλονίκη όπως κάποιοι γράφουν, είτε για εκτός έδρας μικτών ομάδων, είτε για τις κοπέλες του τελικού κυπέλου (όλοι όμως τις κοιτάγανε), γίνονται εξ ολοκλήρου από την τσέπη μας. Αυτό γιατί δεν το βρήκατε κ. Φλαμπούρη; Η διοίκηση Γιαρένη ήρθε για να διοικήσει την Ένωση. Ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαρένης διοικεί την Ένωση. Ο καθένας μας από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ασχολείται ΣΟΒΑΡΑ με την δουλειά του. Έχουμε αποφάσεις σε δύσκολα θέματα, κατόπιν σοβαρών διαβουλεύσεων 11-0. Δεν ασχολούμαστε για να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου όπως γινόταν παλαιότερα. Τα σωματεία χθες μίλησαν. Είμαστε εκεί για να τα υπηρετούμε. Οι πόρτες είναι για όλους ανοικτές».

* Εξάλλου, ο κ. Καραμολέγκος έγραψε το ακόλουθο σχόλιο, προφανώς κάνοντας αυτοκριτική: «Όποιος ασκεί διοίκηση δέχεται κριτική. Χρειάζεται να γνωρίζουμε όλοι μας ότι η αποτελεσματικότητα μιας διοίκησης κρίνεται από την ικανότητά της να δέχεται την εποικοδομητική κριτική και τις τεκμηριωμένες προτάσεις από όποιον κι αν προέρχονται. Σίγουρα όμως, στην πρώτη μας χρονιά ως διοίκηση, υπήρχαν αδυναμίες και παραλείψεις (κάτι που θεωρείται ανθρώπινο). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιοι εύκολα μπορούν να λασπολογούν εναντίον του ΔΣ. Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε πως η συνεργασία όλων των μελών του ΔΣ και των ομάδων, είναι το μέσο για την επίτευξη των στόχων προς όφελος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας. Οι βαριές «κατηγορίες» και οι δήθεν «αποκαλύψεις», δημιούργησαν σε όλους μας την εντύπωση ότι έγιναν ως αντιπερισπασμός επί των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην Ένωσή μας. Όχι άλλη λάσπη και σκανδαλολογία στην λειτουργία της ΕΠΣΑΝΑ. Όποιος διαθέτει ενδείξεις και αποδείξεις για πράξεις κακοδιοίκησης του ΔΣ, ας απευθυνθεί στα πειθαρχικά όργανα και όχι στα social media».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money