Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 2019!


«Θαύμα-θαύμα» αναφωνούν οι πραγματικοί φίλοι του ποδοσφαίρου της Ανατολικής Αττικής, με κάποιες αποφάσεις της διοίκησης και των οργάνων της ΕΠΣΑΝΑ! Σύμφωνα με κάποια απ’ αυτές, έγινε δεκτή η ένσταση του Κεραυνού Κερατέας κατά του Σαρωνικού Αναβύσσου για πλαστοπροσωπία παικτών στον μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος Κ-16! Κι εκεί που πήγαν να πιστέψουν πως επικρατεί ισονομία και σωστή επιβολή ποινών, η ανακοίνωση ανέφερε: Ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 υπέρ του Κεραυνού. Ο Σαρωνικός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 ευρώ, μηδενισμό της ομάδας Κ-16 και αφαίρεση 5 βαθμών από την βαθμολογία του οικείου πρωταθλήματος, αλλά σύμφωνα με το σκεπτικό της λεγόμενης Πειθαρχικής Επιτροπής, «στους παραβάτες ποδοσφαιριστές, δεν διαπιστώθηκε η ταυτότητά τους ώστε να αποδοθεί ποινή»!!! Τότε, προς τι η πρόσκληση (από την περασμένη εβδομάδα) των ποδοσφαιριστών ΒΑΣ. ΣΚΑΓΙΑΚΟΥ και ΕΝ. ΓΚΙΟΥΣΑΪ (του Σαρωνικού) ή ακόμη και του νεαρού διαιτητή του αγώνα Ι. ΤΣΕΛΕΠΙΔΗ; Προς τι η πρόσκληση του προπονητή ΑΛΕΞ. ΚΑΠΟΥΡΑΝΗ, της ομάδας Κ-16 του Σαρωνικού;
Πάντως, για «τα μάτια των Ιουδαίων» (διάβαζε: για όσους πιστεύουν στα παραμύθια), η σχετική απόφαση του Γιαρένη που ανακοίνωσε ο Καλαμάρας, έδωσε το στίγμα της ακολουθητέας πολιτικής: Μην το ξανακάνετε, γιατί θα τιμωρηθείτε… Αυτοί που το έκαναν τώρα, γλύτωσαν ύστερα από πολλά-πολλά τηλεφωνήματα και παρακάλια (και μη μας αμφισβητούν γιατί υπήρχαν πολλοί αυτήκοες μάρτυρες)!!!
Η εμβριθής ανακοίνωση: Γνωρίζουμε στους εκπροσώπους και προπονητές των σωματείων μας, ότι στα πρωταθλήματα υποδομών είναι υποχρεωτική η διενέργεια ταυτοπροσωπίας από τον διαιτητή (σ.σ. δηλαδή δεν το ήξεραν;). Φύλλο αγώνα που δεν αναγράφει ότι έγινε ταυτοπροσωπία, θεωρείται από την Πειθαρχική Επιτροπή απαράδεκτο! Στο άρθρο 2 των Προκηρύξεων πρωταθλημάτων Κ-18, Κ-16, Κ-14 και Κ-12 αναφέρεται: Ο διαιτητής υποχρεούται πριν την έναρξη του αγώνα στην διενέργεια ταυτοπροσωπίας. Η μη εφαρμογή του ως άνω άρθρου επιφέρει αυστηρές ποινές στους παραβάτες. Επίσης, το άρθρο 23 (παράγραφος 10) του ΚΑΠ προειδοποιεί ότι εφόσον γίνεται δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας, εκτός από την απώλεια του αγώνα, ο οποίος κατακυρώνεται (3-0) υπέρ της αντίπαλης ομάδας, πλην των σχετικών χρηματικών ποινών, αφαιρούνται από την υπαίτια ομάδα πέντε (5) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. εκπρόσωπος της υπαίτιας ομάδας, που υποχρεωτικά πρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ. της ομάδας, τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) έτη, η οποία αρχίζει να υπολογίζεται από την επομένη της διεξαγωγής του αγώνα. Ο παραβάτης ποδοσφαιριστής εφ’ όσον διαπιστωθεί η ταυτότητά του, τιμωρείται με αποκλεισμό δύο (2) ετών και σε περίπτωση υποτροπής με διαγραφή από τα μητρώα ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Ο. Στον προπονητή επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τέσσερα τουλάχιστον έτη, εκτός αν αποδεδειγμένα έκανε σχετική καταγγελία στο διαιτητή που αναγράφηκε στο Φ.Α.».
Εμείς επί του προκειμένου, δεν γνωρίζουμε την ποινή με την οποία τιμωρήθηκαν, ο διαιτητής που δεν έκανε την ταυτοπροσωπία, ο προπονητής του Σαρωνικού που χρησιμοποίησε τους πλαστούς παίκτες, ο εκπρόσωπος του σωματείου αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες που αναγνωρίσθηκαν από τους αντιπάλους τους!!!
Επιπλέον, επί της ουσίας, δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί έπρεπε ο Σαρωνικός να χρησιμοποιήσει παίκτες της ομάδας Κ-18 στην ομάδα Κ-16! Αν δεν συμπλήρωνε την 11άδα της Κ-16, δεν είχε παίκτες μικρότερης ηλικίας να χρησιμοποιήσει; Γιατί έπρεπε να είναι μεγαλύτερης ηλικίας οι παίκτες; Μόνο και μόνο για τη νίκη; Ωραίο ήθος διδάσκετε, τελικά, στη νεολαία μας αγαπητοί υπεύθυνοι!!!
Είναι καταπληκτική αυτή η ΕΠΣΑΝΑ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money