Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ!


Ο γενικός αρχηγός του Παμπαιανικού Άγγελος Πολύδωρας, χαιρέτισε την άνοδο της ανδρικής ομάδας του Παμπαιανικού στην Α’ κατηγορία, με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μ’ ένα οριακό ρόστερ «πλαισιωμένο» με πολλούς τραυματισμούς, αλλά με το ταλέντο των νεαρών ποδοσφαιριστών του, ο Παμπαιανικός κατάφερε να κερδίσει την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία. Με καθοδηγητές τους έμπειρους προπονητές Ευγένη Τσέρτο και Γιάννη Καδιανάκη, ο ιστορικός σύλλογος της Παιανίας «εκμεταλλεύτηκε» στο μάξιμουμ την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.
Η μεθοδική δουλειά που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του συλλόγου έδειξε ότι το γεγονός δεν ήταν τυχαίο αλλά αναμενόμενο. Με θεμέλια που έθεσαν ο Γιάννης Χερίδης, για να ακολουθήσει ο Ηλίας Τριανταφύλλου, έφθασε στο ρετιρέ με το δίδυμο του Ευγένη Τσέρτου και του Γιάννη Καδιανάκη.
Η υπερηφάνεια που αισθανόμαστε από αυτή την ομάδα δεν προέρχεται από τις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά από την αθλητική παιδεία και τον σεβασμό στους αντιπάλους που έχουν οι αθλητές μας. Το «πιστεύω» των ποδοσφαιριστών μας είναι ότι το άθλημα αυτό πρέπει να μας χαρίζει μόνον φίλους, άσχετα με το αποτέλεσμα κάθε αγώνα, αφού μετά από αυτόν όλοι οι αθλητές που μάχονταν μέσα στο γήπεδο έχουν τους ίδιους προορισμούς. Να πάνε στις δουλειές τους, στα σπίτια τους, στους φίλους τους.
Αυτή είναι η αθλητική ιδέα και μόνον αυτή θα μπορέσει να απομακρύνει κάποιους ανεγκέφαλους κυρίους που η παρουσία τους στα γήπεδα  μόνον βία και απαράδεκτη συμπεριφορά μεταφέρει. Μπορεί ο ενθουσιασμός μας να προέρχεται από την ανδρική ομάδα, όμως η αφοσίωσή μας και η προσοχή μας είναι στραμμένη στο φυτώριο του Παμπαιανικού, που είναι οι ακαδημίες. Επιλεγμένοι προπονητές, γνώστες της παιδικής ψυχολογίας, μεταφέρουν στα παιδιά εκτός από τα μυστικά της μπάλας, τη σωστή συμπεριφορά, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη γενική παιδεία.
Όπως οι μικροί μας αθλητές μαθαίνουν ότι ο αθλητισμός δεν είναι απαραίτητα πρωταθλητισμός, έτσι θα θέλαμε αυτό να μεταφερθεί και στους γονείς αυτών των παιδιών, που πολλοί από αυτούς έχουν την παράλογη απαίτηση τα παιδιά τους να κερδίζουν όλους τους αγώνες. Χρέος των γονιών είναι να δείχνουν το παρόν στο γήπεδο και να χειροκροτούν τους μικρούς αθλητές για την προσπάθεια που καταβάλουν. Επίσης, να μεταφέρουν τον αναγκαίο σεβασμό στο «άρχοντα» του αγώνα, όπως λέγεται ο διαιτητής, άσχετα αν αυτός μας αδίκησε ή όχι.
Τέλος, θα ήθελα με πολλή αγάπη, την επιτυχία αυτή της ανδρικής ομάδας να την αφιερώσω σε όλη την Παιανία, στους φιλάθλους μας, στον Δήμαρχο της πόλης και στον πρόεδρο μας Γιάννη Κάτσανο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money