Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


Όπως γράψαμε την περασμένη Τετάρτη 21/3/2018, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των διοικούντων την ΕΠΣΑΝΑ, από επιστολή σωματείου που διαμαρτυρήθηκε για κακή συμμετοχή στο πρωτάθλημα άλλης ομάδας, η οποία δεν έχει τηρήσει τον όρο της προκήρυξης περί συμμετοχής δύο ομάδων υποδομής στα οικεία πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να είναι άκυρη η συμμετοχή της ανδρικής ομάδας του συλλόγου αυτού στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ανδρών!
Χθες (Κυριακή 25/3/2018) η Βουλιαγμένη (αυτή ήταν η διαμαρτυρόμενη) έδωσε στην δημοσιότητα την περί ού ο λόγος επιστολή προς την ΕΠΣΑΝΑ και σήμερα αναμένεται η συνέχεια…
Συγκεκριμένα, το έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε αναφέρει: «ΠΡΟΣ: κ. Πέππα Γεώργιο, Πρόεδρο Επιτροπής Διοργάνωσης Πρωταθλημάτων και κ. Καλαμάρα Σωτήρη, Πρόεδρο Πειθαρχικής Επιτροπής.
ΘΕΜΑ: «Αντικανονική συμμετοχή αντρικής ομάδας Α.Ο. Σταμάτας».
Κύριοι Πρόεδροι, με αφορμή τον ορισμό του αγώνα της Κυριακής 25 Μαρτίου 2018 μεταξύ του σωματείου μας Α.Ο. Βουλιαγμένης και του σωματείου Α.Ο. Σταμάτας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
Στο 1° Άρθρο της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2017-2018 αναφέρεται: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ και στην παράγραφο δ’ τα εξής: «... να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα συμμετάσχουν η Α' Κατηγορία σε δύο (2) διοργανώσεις υποδομών της Ένωσης (ήτοι νέων, παίδων, παμπαίδων) η Β’ Κατηγορία σε δύο (2) διοργανώσεις υποδομών της Ένωσης (ήτοι νέων, παίδων, παμπαίδων)» κλπ…
Στο 13° Άρθρο: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ αναφέρονται τα εξής: «Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπόμενου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται υε απώλεια των αγώνων και χρηματική ποινή πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα. Αφαιρούνται επίσης τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Η αφαίρεση των τριών (3) βαθμών ισχύει για μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα (άρθρο 17 παρ. 2 ΚΑΠ)».
Στο 17° Άρθρο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ στην παράγραφο ιστ’ αναφέρονται τα εξής: «Όλα τα σωματεία της Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε δύο (2) τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα υποδομών (νέων ή παίδων ή παμπαίδων ή και junior). Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν συμμετέχει, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή, εφόσον έχουν αρχίσει όλες οι διοργανώσεις, απαγορεύεται η συμμετοχή του (με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις) στο οικείο πρωτάθλημα ανδρών, έως ότου συμμορφωθεί με την ανωτέρω υποχρέωση. Σε περίπτωση αποβολής ή παραίτησης ομάδας υποδομών από τα πρωταθλήματα υποδομών, το σωματείο θα τιμωρείται με πρόστιμο 500€. Σε περίπτωση αποβολής και της δεύτερης υποχρεωτικής ομάδας υποδομών των σωματείων της Α’ και Β’ Κατηγορίας, το σωματείο θα τιμωρείται με επιπλέον πρόστιμο 750€».
Στην σχετική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής (17/10/2017) αναφέρονται τα εξής: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Α.Ο. ΣΤΑΜΑΤΑΣ-ΑΓΣΑ ΘΗΣΕΑΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΙΣ 15/10/2017 ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΔΙΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΛΘΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΣΑ ΘΗΣΕΑ Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΜΕ ΤΕΡΜΑΤΑ 3-0 ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100€. ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ (-3) ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΠΚΟ ΠΙΝΑΚΑ. ΑΡΘΡ. 6 ΠΑΡ. 10 ΠΡΟΚ.
Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ (3) ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500€ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 17 ΠΑΡ. ΙΣΤ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 27 ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΚΑΠ».
Σύμφωνα λοιπόν με την Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2017-2018 (σύμβαση πλέον, καθώς όλα τα σωματεία την αποδέχτηκαν ανεπιφύλακτα με την δήλωση συμμετοχής τους στα οικεία πρωταθλήματα) και ειδικότερα τα ως άνω άρθρα 1 §δ και 17 §ιστ, το σωματείο Α.Ο. Σταμάτας για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας ανδρών είχε υποβάλει υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής σε δύο (2) διοργανώσεις υποδομών της Ένωσης, μία εκ των οποίων ήταν στο Πρωτάθλημα Παίδων.
Στην διάρκεια όμως του εν λόγω πρωταθλήματος αποβλήθηκε (απόφαση Πειθαρχικής Επιτροπής 17/10/2017) καθώς προφανώς σε τρεις αγώνες δεν συμπλήρωνε τον απαραίτητο αριθμό αθλητών όπως ορίζεται από το άρθρο 13 της Προκήρυξης – Σύμβασης. Της επιβλήθηκε το ανάλογο χρηματικό πρόστιμο, όπως ορίζεται από το άρθρο 17 §ιστ της Προκήρυξης – Σύμβασης, χωρίς όμως να εφαρμοστεί ή ποινή απαγόρευσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα ανδρών έως ότου συμμορφωθεί με την υποχρέωση-συμμετοχή της παιδικής ομάδας στο εν λόγω πρωτάθλημα.
Επειδή θεωρούμε αδύνατη την συμμόρφωση του εν λόγω σωματείου καθώς η παιδική ομάδα δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα παίδων, σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπή (17/10/2017).
Επειδή αντικανονικά από τις 17/10/2017 και μετά συνεχίζονται να ορίζονται οι αγώνες της αντρικής ομάδας του σωματείου Α.Ο. Σταμάτας, καθώς δεν εφαρμόζονται εξ' ολοκλήρου οι κανονισμοί που εσείς οι ίδιοι ορίσατε και εμείς ως οφείλαμε αποδεχτήκαμε.
Επειδή έχουμε κάθε έννομο συμφέρον από την αντικανονική συμμετοχή της αντρικής ομάδας του σωματείου Α.Ο. Σταμάτας, με επόμενο ορισμένο αγώνα αυτόν της 25 Μαρτίου 2018, με αντίπαλο το σωματείο μας.
Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν πιστά οι κανονισμοί που αναφέρονται στην Προκήρυξη – Σύμβαση και μας ενημερώσετε εμπρόθεσμα για αυτές, πριν την διεξαγωγή του αγώνα της 25 Μαρτίου μεταξύ των σωματείων Α.Ο. Βουλιαγμένης – Α.Ο. Σταμάτας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεση σας σε ότι άλλο απαιτηθεί».
Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ασλανίδης Ιωάννης
* Σε σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της Βουλιαγμένης, μετά τον αγώνα με την Σταμάτα, υπάρχει ανακοίνωση που αναφέρει: «Σε ένα παιχνίδι που κακώς ορίστηκε, όπως ενημερώσαμε την ΕΠΣΑΝΑ (αρ. πρωτ. 684-20/3/2018 επιστολή μας) και μετά από την ελλιπή απάντηση (αρ. πρωτ. 690-21/3/2018 επιστολή ΕΠΣΑΝΑ), η ομάδας μας -ως όφειλε- κατέβηκε σήμερα να αγωνιστεί. Θεωρώντας ότι όλα όσα έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τον διαιτητή τα έχουμε πια συνηθίσει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα αντιμετωπίζουμε στο φετινό πρωτάθλημα (DVD είναι στην διάθεση των αρμοδίων), η ομάδα μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν πιστά οι κανονισμοί και να διεξαχθεί το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις».

* Όπως γίνεται κατανοητό η Βουλιαγμένη διαμαρτύρεται για κακή συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σταμάτας, επειδή δεν έχει τιμωρηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό. Η ΕΠΣΑΝΑ -όπως μάθαμε- απάντησε στην διαμαρτυρία της Βουλιαγμένης (με υπογραφή του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γιώργου Πέππα) ότι δεν υπάρχει θέμα κακού ορισμού του αγώνα Βουλιαγμένης – Σταμάτας. Όμως, η Βουλιαγμένη φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε προσφυγή κατά του κύρους του αγώνα…
Είναι γνωστό ότι αρκετές ομάδες (π.χ. Άνοιξη, Σταμάτα, Αυλώνας κ.ά.) δεν έχουν τηρήσει τον όρο της προκήρυξης περί συμμετοχής δύο ομάδων υποδομής στα οικεία πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να είναι -σύμφωνα με τον ΚΑΠ- άκυρη η συμμετοχή της ανδρικής ομάδας τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ανδρών! Όμως, η διοίκηση της Ένωσης και η λεγόμενη Πειθαρχική Επιτροπή απέφυγε να πάρει την δέουσα απόφαση και άφησε τα σωματεία να συνεχίζουν με το πρόσχημα της επιβολής προστίμου να παίζουν οι ομάδες τους στα ανδρικά πρωταθλήματα! Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα πρωταθλήματα της ταλαίπωρης Ένωσης.
Μόλις τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημιουργία του θέματος από την Βουλιαγμένη, η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ (δηλαδή οι διοικούντες αλλά μη γνωρίζοντες) προσέφυγε στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ για να πληροφορηθεί τι πρέπει να κάνει στην προκειμένη περίπτωση! Λες και δεν έχει δικό της καταστατικό και δικές της προκηρύξεις πρωταθλημάτων… Διερωτώμεθα τι μπορεί να περιμένει κανείς από την ΕΠΟ, που διατηρεί ακόμη στις Επιτροπές της τιμωρημένους παράγοντες, όπως ο έκπτωτος Δ. Γιαρένης; Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάληξη αυτού του σοβαρού θέματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money