Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ


Τα αδύναμα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής, τα οποία απέδειξαν ότι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο επαρκώς, κατέφυγαν στην εύκολη λύση της επιβολής τιμωρίας σε επαγγελματία δημοσιογράφο με πρόσχημα την ενασχόλησή του με τα κοινά του ποδοσφαίρου της περιοχής.
Κατ’ αρχήν δεν γνώριζαν ότι το ίδιο θέμα έχει κριθεί από προηγούμενη Πειθαρχική Επιτροπή (τον Δεκέμβριο του 2015) και ότι δεν είναι δυνατόν κάθε δύο χρόνια να καλείται ο ίδιος δημοσιογράφος να αποδείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας»!
Επιπλέον, η επιβληθείσα ποινή απευθύνεται σε ένα φίλαθλο (τι άλλο μπορεί να είναι ένας δημοσιογράφος;) με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό νομικά. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να απαγορεύει σε δημοσιογράφους να ασχολούνται παραγοντικά με το ποδόσφαιρο, υπό τον όρο ότι δεν θα γράφουν αυτό που βλέπουν να συμβαίνει γύρω τους…

Εμείς από τις 31/12/2015 έχουμε προβεί στην ακόλουθη δήλωση:
Με την πρέπουσα ευπρέπεια προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΑΝΑ, οφείλω να δώσω μια απάντηση στην κλήση της από 22/12/2015 προκειμένου να «ανακαλέσω υποχρεωτικά (!) εντός 10 ημερών όσα δημοσιεύματα ανάρτησα  στην ιστοσελίδα μου “ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ” τα οποία εμπεριέχουν δυσμενείς κρίσεις αρχών, οργάνων και επιτροπών της ΕΠΣΑΝΑ».
Πρώτον: Ουδείς δύναται να με υποχρεώσει να ανακαλέσω όσα εγώ πιστεύω και γράφω στην ιστοσελίδα μου.
Δεύτερον: Δεν θεωρώ ότι με τα δημοσιεύματά μου δυσφημίζω το άθλημα του ποδοσφαίρου, όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 25 του Π.Κ. με το οποίο τόλμησαν οι επιλήσμονες παράγοντες της ΕΠΣΑΝΑ να με καλέσουν σε απολογία! Αντιθέτως, προβάλλω και διαδίδω λεπτομέρειες αγώνων, γεγονότα και καταστάσεις που θέλουν να πληροφορούνται οι ασχολούμενοι με τα σωματεία της ΕΠΣΑΝΑ και που δεν έχουν άλλο τρόπο να πληροφορηθούν. Άρα, προσφέρω υπηρεσία πολύτιμη στην σωστή λειτουργία της ΕΠΣΑΝΑ.
Τρίτον: Αν κάποιοι ενοχλούνται απ’ όσα γράφω, δεν έχουν παρά να καταφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια εναντίον μου. Αν έχουν δίκιο, θα δικαιωθούν!
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας… Διότι στο περιβάλλον της Ένωσης κινούνται πλέον πολλοί ψεύτες και διαστροφείς της πραγματικότητας! Άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά που παίζουν μπάλλα στην περιοχή αλλά για την «καρεκλίτσα τους» και για το πώς θα βρίσκονται οι ίδιοι στην επικαιρότητα. Μυαλοπώληδες και παντογνώστες…
Στην πραγματικότητα είναι άσχετοι ή μέτριοι γνώστες του τρόπου διοίκησης ενός σωματείου. Δεν θα προχωρήσω περαιτέρω, σεβόμενος όσους επαγγελματίες του χώρου εκτελούν σωστά το αντικείμενό τους.
Αλλά, επί προσωπικού, φθάνει! Ως εδώ…
Θοδωρής Κοτσώνης
αθλητικός συντάκτης επί 45 και πλέον χρόνια

Παρεμπιπτόντως, γιατί η Π.Ε. δεν επέβαλε πρόστιμο και στον παράγοντα του Αχαρναϊκού Μιχάλη Τζορμπατζίδη; Μήπως επειδή οι φίλοι του δεν μπορούν να τον συγκρατήσουν; Αυτός δεν παρέβη τον Πειθαρχικό Κώδικα; Προς τι η ποινή του ενός μηνός;
Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι Νικητές προσέφυγαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για το κύρος του αγώνα τους με τον Αυλώνα αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος Γ’ κατηγορίας!
Πάντως, σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη χείριστη διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ, δεν μπορεί να αναφέρεται σε κανένα Κώδικα Δεοντολογίας, όταν ο επικεφαλής της είναι παράγοντας τιμωρημένος απ’ όλες τις δικαστικές βαθμίδες, τουλάχιστον με ποινή …επίπληξης και σίγουρα όχι αθώος!!! Η συνέχεια σύντομα στην ιστοσελίδα μας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money