Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Φάση δραματική στα καρέ του Τσούκα

ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ – ΘΗΣΕΑΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ 2–2
Τρομερό  παιχνίδι έγινε στο Λαύριο, με αντίπαλες δύο εξαιρετικές ομάδες που δείχνουν ως σύνολα της Α’ και όχι της Β’ κατηγορίας! Το 2-2 μεταξύ Παλλαυρεωτικού και Θησέα μάλλον είναι δίκαιο σύμφωνα με την απόδοση και τα λάθη των δύο πλευρών… Το γήπεδο «Γιώργος Ραφιάς» για μια φορά ακόμη, ήταν σχεδόν γεμάτο από Λαυριώτες -κυρίως- ποδοσφαιρόφιλους.
Ο Θησέας αποδείχθηκε πολύ «σκληρό καρύδι» για τον Παλλαυρεωτικό. Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 2’ προηγήθηκαν με κεφαλιά του Τασσόπουλου, που έγινε αποδέκτης κεφαλιάς του Ζιάγκου, μετά από κτύπημα κόρνερ του Νικηφοράκη (0-1). Οι γηπεδούχοι στο 20' κέρδισαν πέναλτυ (χέρι του Μαγγίνα) και ο Ασλάνι ισοφάρισε αφού στο κτύπημα απέκρουσε ο Τσούκας αλλά στην επαναφορά της μπάλλας πλάσαρε σωστά ο σκόρερ (1-1). Στο 40' κεφαλιά του Ζουμά μπλόκαρε ο Τσούκας και στο 43' ο τερματοφύλακας του Θησέα επενέβη θετικά προ του Μωραΐτη.
Στο β’ ημίχρονο ο Θησέας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς τα πλάνα των γηπεδούχων άλλαξαν στο 54', επειδή ο Μωραΐτης μέσα σε πέντε λεπτά είδε δύο κίτρινες κάρτες κι απεβλήθη. Στο 59’ οι φιλοξενούμενοι ξαναπροηγήθηκαν με κοντινό πλασέ του Δημητρίου, μετά από σέντρα του Μηναδάκη και προσποίηση του Ζιάγκου (1-2).
Στο 74’ είχε σουτ-άουτ ο Οικονόμου και στο 76' απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ξύδης. Έτσι, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε και ο Παλλαυρεωτικός κατάφερε να ξαναϊσοφαρίσει στο 80’, με απευθείας κτύπημα κόρνερ του Δημητρόπουλου! Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η μπάλλα δεν πέρασε την γραμμή τέρματος…
Ακολούθησε στο 83’ νέα αποβολή -του Ασλάνι- με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το παιχνίδι μέχρι την λήξη του εξελίχθηκε με μεγάλες προσωπικές μάχες. Ο Θησέας έχασε κάποιες ευκαιρίες (στο 93' ο Νικηφοράκης σούταρε ελάχιστα άουτ) αλλά η πιο σημαντική ήταν το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Παπαγεωργίου στο 95’ που έδιωξε με υπερένταση ο Τσούκας σε κόρνερ!
Διαιτητές: Μαλαμάς – Δ. Τζαφόλιας, Σπυρόπουλος.
ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ (Ζαγουρής): Κάπα, Καυκιάς (86’ Σπυρόπουλος), Νικολαΐδης, Φετολλάρι, Σουλιώτης, Πάνου, Ζουμάς (92’ Κωνσταντινίδης), Μωραΐτης, Aσλάνι, Παπαγεωργίου, Θεοφανίδης (72’ Δημητρόπουλος).
ΘΗΣΕΑΣ (Χατζηαναστασίου): Τσούκας, Μηναδάκης, Μαγγίνας, Τασσόπουλος, Τσέλιος, Ευαγγέλου (46’ λ.τρ. Ξύδης), Νικηφοράκης, Νικολέας (83’ Μαγκουσοχατζάκης), Ζιάγκος, Γεωργάτος (61’ Οικονόμου), Δημητρίου.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΑΝΟΙΞΗ 1–0
Πέμπτη συνεχής νίκη της Βουλιαγμένης και μάλιστα επί της πρωτοπόρου Άνοιξης, που δεν αφήνει πλέον καλές εντυπώσεις στα παιχνίδια της… Η Βουλιαγμένη αντιμετώπισε το παιχνίδι πολύ σοβαρά και προετοιμάσθηκε κατάλληλα για ένα ντέρμπυ, που χρειαζόταν αρκετή υπομονή για να το κερδίσει. Η Άνοιξη με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, δεν μπορεί να είναι έτοιμη για δύσκολες αναμετρήσεις με ομάδες που παίζουν με την μπάλλα κάτω. Μοιραία, λοιπόν, το ντέρμπυ κρίθηκε σε λεπτομέρειες αλλά δεν είχε και πολλές φάσεις.
Στο ζέσταμα τραυματίσθηκε και ο αρχικά δηλωθείς στην 11άδα της Άνοιξης, Δρακόπουλος, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Χατζηεμμανουήλ.
Το α' ημίχρονο δεν προσέφερε τίποτε σπουδαίο. Ένα σουτ-άουτ του Σωτηρόπουλου (η Βουλιαγμένη) και μια ενέργεια του Τσιούμα (η Άνοιξη).
Στο β’ μέρος η Άνοιξη θέλησε να πάρει πρωτοβουλίες αλλά δεν βρήκε χώρους ούτε είχε τελικές προσπάθειες. Άλλωστε, ο τερματοφύλακας Παπαχριστόπουλος επενέβη θετικά όποτε χρειάσθηκε.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 80' να πετύχουν γκολ, με κτύπημα φάουλ (που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους) του Παντελή Μαντακίδη και παρέμβαση από κοντά του Λάμπρου Μαντακίδη, που πλάσαρε τον Κόλλια (1-0). Η Άνοιξη στο 89' παραλίγο να ισοφάριζε με εκτέλεση φάουλ του Τσιούμα, αλλά ο Παπαχριστόπουλος με εξαιρετική απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Διαιτητές: Ελ. Αντωνίου – Πολυχρονιάδης, Τσαλίκογλου. Μετά την λήξη του αγώνα άρχισε η διαιτητική παραφιλολογία. Η Άνοιξη διαμαρτυρήθηκε έντονα -ως μη όφειλε- για τις διαιτητικές αποφάσεις. Άραγε γιατί «φωνάζει» αφού αποτελεί κοινό θέμα συζήτησης των παραγόντων που ασχολούνται με την  κατηγορία αυτή ότι η επιρροή της συγκεκριμένης ομάδας στην Επιτροπή Ορισμού είναι μεγάλη! Τι έκανε η κ. Αντωνίου, για να διαμαρτύρεται η Άνοιξη περισσότερο από άλλες ομάδες που δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα»; Γιατί δεν διερωτώνται οι παράγοντες της Άνοιξης, γιατί οι παίκτες αποχώρησαν (ή τους «εξαπέστειλαν») από την ομάδα τους και διαμαρτύρονται προς άλλες κατευθύνσεις; Ας φτιάξουν και καμιά αξιόλογη ομάδα υποδομών (νέων, παίδων) να μετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ!
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Καπίρης): Παπαχριστόπουλος, Ταγκούλης, Χαλκιάς, Ζακόπουλος, Αντωνόπουλος, Καρδαμίτσης, Πουλάι (85' Πρέλα), Παπαβασιλείου, Σωτηρόπουλος (70' Παφίτης), Π. Μαντακίδης (82' Βοργιάς), Λ. Μαντακίδης.
ΑΝΟΙΞΗ (Τσιριμώκος): Κόλλιας, Κεφάλας (83' Γεωργούσης), Δρόσος, Τρακάκης, Χουζούρης, Κυριάκης, Τσιούμας, Δαρζέντας, Μπαξεβάνης, Χατζηεμμανουήλ (82' Λαζαρίδης), Κ. Τσεβάς.

ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ – ΣΤΑΜΑΤΑ 4–1
Με χατ-τρικ του Ιορδανίδη, ο Παθιακάκης επικράτησε της Σταμάτας με 4-1 και παραμένει σταθερά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Η Σταμάτα ήταν καλή στο α' ημίχρονο, έχασε κι ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ αλλά στο 18' το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι, όταν σε σέντρα από πλάγια, πετάχτηκε ο Μόδεστος Τασιούδης και με κεφαλιά σημείωσε το 1-0.
Στο β’ μέρος ο Παθιακάκης ήταν πιο καλός και πέτυχε αμέσως (49’) το 2-0 με ωραίο τελείωμα του Ιορδανίδη, που έμελλε να αναδειχθεί σε πρόσωπο του αγώνα αφού στο 53’ και στο 69’ ο ίδιος ανέβασε το σκορ στο 4-0. Στο 53' με πλασέ από κοντά σε πάσα του Νικήτα Αθανασόπουλου και στο 69' με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής!
Η Σταμάτα κατάφερε να μειώσει στο 70' με κτύπημα πέναλτυ που κέρδισε ο Τορλαχίδης, κι εκτέλεσε εύστοχα ο Χαμπέρης (4-1). Επίσης, στο 88' ο Μεϊντάνης έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Κοσμά Πέππα.
Διαιτητές: Ανδρ. Βλάχος – Δουλγεράκης, Χόικας.
ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ (Παπασταματίου): Μεϊντάνης, Αρβανιτάκης, Ρακιτζόπουλος, Κωστής, Κατσός, Αγγελίνας, Νικ. Αθανασόπουλος, Μόδ. Τασιούδης (68' Γερογιάννης), Ιορδανίδης, Γιώτης (55' Ασημάκης), Ντρένοβα (80' Κώτσαλος).
ΣΤΑΜΑΤΑ (Κουτσογιάννης): Πρωτοπαππάς, Τσατσαράγκος, Κριεμάδης, Μπόρας, Χαμπέρης, Κ. Πέππας, Μπεντής, Τορλαχίδης, Άννινος, Μπουρτζαλιάνι, Μπερμπάντης (70' Σμυρναίος).

ΩΡΩΠΟΣ – ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ 0–3 
Ανώτερος ο Παμπαιανικός, εγκλιματίσθηκε στα Νέα Παλάτια για 45’ λεπτά και στην συνέχεια πέτυχε 3 τέρματα ξεπερνώντας με επιτυχία και το εμπόδιο του Ωρωπού, που είχε πολλές και σημαντικές απουσίες. Ήταν η τέταρτη συνεχής νίκη του Παμπαιανικού, με σκόρερς τους παίκτες που μπήκαν ως αλλαγές στο παιχνίδι…
Στην αρχή οι γηπεδούχοι είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με Παπαγεωργίου και Κανάρη αλλά στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι και άνοιξαν το σκορ στο 65’ με πλασέ του Τσιγάρα (0-1). Το 0-2 σημείωσε στο 75’ ο Κατσικώστας με σουτ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88' με κεφαλιά ο Δούβος (0-3).
Ο Ωρωπός μπορούσε να σκοράρει στο 67' όταν το σουτ του Μπραχιμάι απέκρουσε σωτήρια ο Τσουνάκης, όπως και στο 77’ που ο έμπειρος τερματοφύλακας με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε δυνατό σουτ-φάουλ του Παπαγεωργίου στο «Γ» της εστίας του.
Διαιτητές: Κάντζος – B. Τζαφόλιας, Κουλοχέρης.
ΩΡΩΠΟΣ (Σκουβαράς): Ντέρκα, Γ. Μπαλόκας, Αμπάζι, Σκαρμούτσος, Π. Νικολάου, Μπραχιμάι, Κανάρης (88' Σ. Μπαλόκας), Ευφραιμίδης (85' Κολιαστάσης), Παπαγεωργίου, Μίχας, Αλεξόπουλος (65' Τσαγκαράκης).
ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ (Τριανταφύλλου): Τσουνάκης, Μπρέγιαννης, Χατζής, Πήττας, Παπασωτηρίου, Γκόμπλιας, Παρθένης (70' Κατσικώστας), Δημήτρουλας, Λαγός (85' Δούβος), Γιαμάς (60' Τσιγάρας), Μυρτάι.

ΚΑΛΥΒΙΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ 1–1
Τα Καλύβια έπεσαν θύματα της υπερβολικής εμπιστοσύνης στις δυνατότητές τους, με αποτέλεσμα στην μοναδική καλή ευκαιρία που είχε ο Γέρκας να σκοράρει και να πάρει την υπερπολύτιμη ισοπαλία!
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ στο 44’ με σουτ του Ντίνου (1-0) από πάσα του Μάτι και είχαν ακόμη 3-4 μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Όμως, ο Γέρακας στο 55' ισοφάρισε με πλασέ του Μπερέτη, μετά από συνεργασία Καλούδη και Δελάρδα, ο οποίος άφησε την μπάλλα να περάσει κάτω απ’ τα πόδια του για τον σκόρερ (1-1). Από εκεί και πέρα μπόρεσαν οι φιλοξενούμενοι να κρατήσουν στο σκορ αντέχοντας στις καταιγιστικές επιθέσεις των Καλυβίων και να φύγουν από τα Καλύβια, αφήνοντας τους γηπεδούχους στα κρύα του λουτρού.
Διαιτητές: Μπερέτας – Βουδούρης, Μπαλάγκα. Λίγο πριν την ισοφάριση τα Καλύβια ζήτησαν πέναλτυ για χέρι αμυνόμενου μέσα στην περιοχή.
ΚΑΛΥΒΙΑ (Πετούρης): Γαλανάκης, Καραγιάννης (50' Ζατσελλάρι), Ευθ. Τσομπανάκης (65' Δημ. Οικονομίδης), Φάν. Χριστόπουλος, Κετέογλου, Κρασσάς, Μάτι, Αλεξίου, Ντίνος, Απέργης (75' Αντ. Οικονομίδης), Πλάκα.
ΓΕΡΑΚΑΣ (Βαγενάς): Ροζάκος, Μίαρης, Πατρινός (67' Κωσταρέλης), Καγιάς, Καρλατήρας, Δημητριάδης, Μπερέτης (92' Μανιδάκης), Καλούδης, Χριστοφυλλόπουλος, Δριλάκης (82' Τσιροζίδης), Δελάρδας.
* Στιγμιότυπα του αγώνα:

 ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – ΠΡΩΤΕΑΣ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ 0–0
Ισόπαλος χωρίς τέρματα, κι εντελώς ισορροπημένος, έληξε ο αγώνας Αετού Πικερμίου – Πρωτέα Π. Φωκαίας στο γήπεδο Ραφήνας.
Στο α’ ημίχρονο παίχθηκε ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και ο Αετός έχασε στο 16’ καλή ευκαιρία με τον Καραβατάκη, που σούταρε μόλις άουτ. Ο Πρωτέας είχε στο 24’ ευκαιρία με τον Κατσούλα, όταν μετά από κτύπημα κόρνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως έκανε κακό σουτ και η μπάλλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.
Στον ίδιο ρυθμό εξελίχθηκε και το β’ μέρος, με τον Αετό να χάνει στο 68’ ευκαιρία με τον Ιωάννου, που βρέθηκε μόνος του από πάσα του Αρβανιτίδη και πλάσαρε, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου.
Ο νέος προπονητής του Πρωτέα Γιώργος Παπαϊωάννου, έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του και δήλωσε μετά το παιχνίδι «ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του», χαρακτηρίζοντας δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητές: Ζαχαρόπουλος – Μήταρης, Γουρνιάς.
ΑΕΤΟΣ ΠΙΚ. (Τσίχλης): Γκούτσιας, Τσαγκαράτος, Σερμαγιάς, Αλέξ. Κονταρίνης, Καλογραιάκης, Γκιντίδης, Άγγ. Κονταρίνης, Αρβανιτίδης (79’ Ρακιπλάρι), Καραβατάκης (90’ Φρίγγης), Μουλλάκης, Ιωάννου (87’ Τζούτζι).
ΠΡΩΤΕΑΣ (Παπαϊωάννου): Παπαβασιλείου, Διακορώνας, Καλαβρός, Κούλιμπης, Χύκα, Τσιάτσιος, Ζντράβα (92’ Εφραιμίδης), Κατσούλας, Θάνος (80’ Μακρυπίδης), Παπακωνσταντίνου, Σκούφης.

ΑΡΤΕΜΙΣ – ΑΦΙΔΝΑΪΚΟΣ 4–1
Η Άρτεμις δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει του μέτριου και ελλιπούς Αφιδναϊκού με 4-1. Μάλιστα, η ομάδα των Αφιδνών παρατάχθηκε μόνο με 12 παίκτες!
Το σκορ 1-0 πέτυχε ο Παπάζογλου στο 10' και ο Αφιδναϊκός κατάφερε να φθάσει στο γκολ με τον Νικηφοράκη στο 13’, αλλά αυτό ακυρώθηκε ως φάουλ (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε παράβαση).
Οι γηπεδούχοι σημείωσαν δεύτερο γκολ στο 20' με κεφαλιά του Ράσα από κόρνερ (2-0) και στο 42’ ο Τσαλίδης μείωσε από πλευράς Αφιδναϊκού (2-1).
Στο 65' ο Κολάγκι με κτύπημα πέναλτυ, που κέρδισε ο Τσούκα, έκανε το 3-1 και στο 75' ο Σαντίκου διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Διαιτητές: Τριγάζης – Σοφιάς, Χριστόπουλος.
ΑΡΤΕΜΙΣ (Ζήκας): Μεργιάννης, Αηδόνης (65' Μωυσιάδης), Καζάλας, Σαντίκου, Κολάγκι, Μπαταβάνης (82' Παπακώστας), Τσούκα, Μπρέγκου, Φυτιλής (70' Μητσιώνης), Ράσα, Παπάζογλου.
ΑΦΙΔΝΑΪΚΟΣ (Καναβογιάννης): Μορφονιός, Δήμας, Μπεκάι, Μπαρούτης, Ζουβερέλλης, Κλίσι, Ε. Άλι, Τσαλίδης, Γκιόλλα, Καραγιάννης, Μίχας (3' λ.τρ. Νικηφοράκης).

ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2–4
Ο Σαρωνικός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο β’ ημίχρονο και σημείωσε σημαντική νίκη επί του γηπεδούχου Διονύσου με 4-2. Ψυχωμένο σύνολο ο Διόνυσος αλλά χωρίς διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 25' με πλασέ σε κενό τέρμα του Μεγαγιάννη, μετά από εκτέλεση κόρνερ (0-1). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 30' με μακρινό σουτ του Ελευθερίου (1-1).
Στο β’ ημίχρονο μπήκαν στο παιχνίδι οι Χαρίτος και Στουραΐτης, που βελτίωσαν την απόδοση του Σαρωνικού. Στο 47' έγινε το 1-2 με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής του Ευθ. Τσομπανάκη από σέντρα του Λέμε και στο 55' ο Χαρίτος με ατομική προσπάθεια και σουτ πέτυχε το 1-3. Ο μαχητικός Διόνυσος μείωσε στο 65' με τον Σκαφίδα (2-3). Το σκορ έκλεισε στο 72' και πάλι ο Χαρίτος με πλασέ μέσα από την περιοχή (2-4).
Διαιτητές: Μαργαρίτης – Περδίκης, Αλεξοπούλου.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Γιάννου): Πολεμίτης, Δήμτσας, Ευαγγελάτος, Ζαβακόπουλος, Κώνστας, Βαϊόπουλος (78' Κρεμμύδας), Σκαφίδας, Μίσιος (59' Αναστασίου), Αγγελόπουλος, Δημ. Ραυτακόπουλος (78' Χάχαλης), Ελευθερίου.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (Γ. Τσομπανάκης): Καραλής, Μαλατάνος, Μπούκης, Μεγαγιάννης, Κετέογλου, Ναυπλιώτης (56' Στουραΐτης), Χάσκα (46' Χαρίτος), Παπαγιάνι, Φάν. Τσομπανάκης, Κοέχλερ (63' Αδαμίδης), Λέμε.

* ΔΟΞΑ ΠΟΝΤΙΩΝ – ΚΟΥΒΑΡΑΣ 0-3 α.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money