Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ – Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ


ΠΡΩΤΕΑΣ-ΣΤΑΜΑΤΑ 2-0: Το 2-0 από τον Ζντράβα

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΑΝΑ εξέτασε την ένσταση που υπέβαλε ο Α.Ο. Σταμάτας με αριθμό πρωτοκόλλου 142/17-10-2016 κατά του Πρωτέα Π. Φωκαίας, για τον μεταξύ τους αγώνα Β’ κατηγορίας ανδρών που διεξήχθη στις 15/10/2016 και είχε ως θέμα, ότι βάσει νόμου κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί στη δύναμή της μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των 18 ετών. Πρόκειται για ίδια ένσταση με την οποία δικαιώθηκε τον περασμένο Μάρτιο ο Κουβαράς και ουσιαστικά μηδενίσθηκε και υποβιβάσθηκε η Δόξα Κορωπίου, για το μεταξύ τους παιχνίδι.
Στο σκεπτικό που έκανε γνωστό χθες η Π.Ε. της ΕΠΣΑΝΑ, δέχθηκε ότι «βάσει του άρθρου 23 του ΚΑΠ επιτρέπεται υποβολή ενστάσεων από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες για συγκεκριμένους λόγους» και ότι «η εν λόγω ένσταση δεν εμπίπτει σε καμιά παράγραφο του ως άνω άρθρου και δεν παρουσιάζεται τυπικά και ουσιαστικά λόγος ευστάθειας νομιμότητάς της».
Συνεχίζοντας την εξήγηση του σκεπτικού της, η Επιτροπή αναφέρει: «Όσον αφορά την ουσία της ενστάσεως, πράγματι το σωματείο Πρωτέας Παλαιάς Φωκαίας διατηρεί στη δύναμή του έξι (6) αλλοδαπούς άνω των 18 ετών και δύο (2) κάτω των 18 ετών. Οι κανονισμοί μεταγραφών της ΕΠΟ στο παράρτημα Β’ για τα ερασιτεχνικά σωματεία, σε κανένα σημείο δεν προβλέπει συγκεκριμένη ποινή για την παράβαση αυτή. Απλώς οι υπεράριθμοι δεν δύνανται να συμμετάσχουν σε αγώνες του οικείου πρωταθλήματος. Κατά τον έλεγχο των φύλλων αγώνων των επτά (7) αγωνιστικών της εφετινής περιόδου 2016-2017 της εν λόγω ομάδας, διαπιστώσαμε ότι αναγράφονται τρεις (3) μόνο αλλοδαποί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους ανωτέρω αγώνες είτε ως τακτικοί είτε ως αναπληρωματικοί. Αυτοί είναι οι εξής: 1) Ι. ΝΙΝΑ, 2) Τ. ΖΝΤΡΑΒΑ, 3) Ι. ΛΕΚΑ και ως εκ τούτου δεν προκύπτει από πουθενά ότι το σωματείο Πρωτέας Π. Φωκαίας παρέβη τον συγκεκριμένο κανονισμό. Δια ταύτα, η ένσταση του σωματείου Α.Ο. Σταμάτα απορρίπτεται ομόφωνα, τυπικά και ουσιαστικά».
Υπάρχει –μη επιβεβαιωμένη- δημοσιογραφική πληροφορία ότι η Σταμάτα θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ώστε να δικαιωθεί.

* Στην περίπτωση του Κουβαρά, πριν από 7 μήνες περίπου, η τότε Πειθαρχική Επιτροπή είχε πάρει διαφορετική απόφαση για το ίδιο θέμα! Έκανε δεκτή την ένσταση του Κουβαρά και μηδένισε την Δόξα Κορωπίου, βασισμένη στην παράγραφο 11 του άρθρου 23 του ΚΑΠ, αλλά δεν μπήκε στην λογική της έρευνας για το κατά πόσο οι υπεράριθμοι παίκτες της Δόξας είχαν χρησιμοποιηθεί ή όχι κατά την διάρκεια του τρέχοντος πρωταθλήματος 2015-2016. Έτσι, εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση: «Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ως ουσιαστικά βάσιμη την κρινόμενη ένσταση και ως εκ τούτου δυνάμει του άρθρου 23 παράγρ. 11 του Κ.Α.Π. ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕ ΔΟΞΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΑΟ ΚΟΥΒΑΡΑ κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου ΑΟ ΚΟΥΒΑΡΑ με σκορ 3-0, αφαιρούνται δε από το γηπεδούχο σωματείο ΔΟΞΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ τρεις (3) βαθμοί από το πρωτάθλημα που μετέχει και του επιβάλλεται χρηματική ποινή 100 ευρώ».
Το περίεργο είναι ότι η ένσταση της Δόξας Κορωπίου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απερρίφθη (απόφαση 26/6-4-2016) αλλά ποτέ δεν μάθαμε το σκεπτικό της απόρριψης… Πιθανόν επειδή η ίδια η Δόξα δεν υποστήριξε το αίτημά της και προφανώς δεν παρευρέθη στην συζήτηση της υπόθεσης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money