Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΟ: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Κανονικά στις 26 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή έξι Ενώσεων που ζητούσαν την ακύρωση των δύο προκηρυχθεισών Γενικών Συνελεύσεων της Ομοσπονδίας.
Οι 6 διαμαρτυρόμενες Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Σάμου, Θεσσαλίας, Γρεβενών και Ανατολικής Αττικής, ζητούσαν την ακύρωση για 4 λόγους:
1. Επειδή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν είχε νόμιμη σύνθεση όταν ελήφθη η απόφαση να προκηρύξει Γ.Σ. στις 14/10 από την οποία θα εκλεγεί η εκλογική επιτροπή και εκλογική Γ.Σ. για την Τετάρτη 26/10 στη Γεωργιούπολη Χανίων. Δεν υπήρξε νόμιμη σύνθεση διότι δεν αντικαταστάθηκαν -ως μέλη- ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης και ο εκπρόσωπος της Super League Θ. Παπαδόπουλος, που έχουν παραιτηθεί.
2. Επειδή έπρεπε πρώτα να γίνει Γ.Σ. για να προκύψει εκλογική επιτροπή και στη συνέχεια να προκηρυχθεί Γ.Σ. για τις εκλογές.
3. Επειδή την επόμενη ημέρα της Γ.Σ. για την εκλογική επιτροπή που θα γίνει στις 14/10 σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, μέχρι την υποβολή των υποψηφιοτήτων θα υπάρχει μόνο μία ημέρα περιθώριο, καθώς στις 16/10 λήγει η σχετική προθεσμία. Ο κανονισμός προβλέπει υποβολή υποψηφιοτήτων δέκα ημέρες πριν τις εκλογές.
4. Επειδή ο κώδικας αρχαιρεσιών ψηφίστηκε από Εκτελεστική Επιτροπή που δεν έχει νόμιμη σύνθεση αφού συμμετείχε σε αυτήν ο κ. Γκιρτζίκης, που είχε ήδη εκπέσει, κι επειδή συρρικνώνει τις εξουσίες της Εκλογικής Επιτροπής. Εζητείτο να μην ισχύσει ο κώδικας αρχαιρεσιών και οι εκλογές να γίνουν με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ και ό,τι προβλέπεται στη νομοθεσία. Τέλος, στην σελίδα 19 της προσφυγής γινόταν και αναφορά στον τόπο τέλεσης των εκλογών (Χανιά) με δικαιολογία ότι όρισαν ως έδρα της εκλογικής Γ.Σ. και πάλι έναν τόπο με ιδιαίτερη φόρτιση για να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες, με ενδεχόμενο να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η υπόθεση συζητήθηκε χθες Τρίτη 27.9.2016 και η απόφαση ανακοινώθηκε αυθημερόν. Αναλυτικά η σχετική απόφαση (155/27.9.2016): Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίασή του στις 27-9-2016 έλαβε την ακόλουθη απόφαση: «Απορρίπτει κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων δύο (2) μελών, την με αριθμό 28189/19.9.2016 προσφυγή των δευτεροβάθμιων Ποδοσφαιρικών Σωματείων-μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), με την οποία ζητούσαν να κηρυχθούν άκυρες οι από 12.9.2016 αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με τις οποίες: α) εγκρίθηκε ο Κώδικας Αρχαιρεσιών της ΕΠΟ, β) συνεκλήθη για τις 14.10.2016 Γενική Συνέλευση για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής του άρθρου 58 του καταστατικού, γ) συνεκλήθη για τις 26.10.2016 Γενική Εκλογική Συνέλευση για την εκλογή προέδρου και μελών τακτικών και αναπληρωματικών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ως και προέδρου αναπληρωτή προέδρου, τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, ως και να ακυρωθούν α) η από 12.09.2016 πρόσκληση προς τις Ενώσεις–μέλη της ΕΠΟ για την Γενική Συνέλευση της 12.10.2016 και β) το από 13.9.2016 ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Ενώσεις-μέλη της».
* Κατόπιν τούτου, την ερχόμενη εβδομάδα το ίδιο δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει για τον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής, δεδομένου ότι η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει στις 5 Οκτωβρίου 2016.

ΧΡΥΣΑΦΗΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ»
Σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην Ένωση Ανατολικής Αττικής, που ήταν μεταξύ αυτών που προσέφυγαν κατά της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ο Σταύρος Χρυσάφης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που απέρριψε την προσφυγή της ΕΠΣΑΝΑ και άλλων πέντε Ενώσεων κατά της ΕΠΟ (ζητούσαν να κηρυχθούν άκυρες οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ), η Ένωση θα βρεθεί μπροστά σε αναπόφευκτα διλήμματα και προβλήματα. Συνιστώ στους κατέχοντες την εξουσία της Ένωσης, να πάψουν να μετατρέπονται σε εντολοδόχους λόγω των ωφελιμιστικών τους κινήτρων και να ενεργούν ως εντολείς, με τα κριτήρια της σύνεσης και σωφροσύνης για το μέλλον της ΕΠΣΑΝΑ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money