Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η ΕΠΣΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΡΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ»



Με ανακοίνωσή της προς τα όλα τα σωματεία της δυνάμεώς της, η ΕΠΣΑΝΑ γίνεται και πάροχος ιατρικής βοηθείας μέσω προσφερόμενου ιδιωτικού προγράμματος που συμφώνησε να προσφέρει στα σωματεία της (σ.σ. άραγε υπάρχει σχετική απόφαση διοικητικού συμβουλίου;). Σε σχετική ενημέρωση, επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται το ανησυχητικό φαινόμενο της χορήγησης ιατρικών γνωματεύσεων από ιατρούς σε παίκτες-αθλητές, μετά από πλημμελείς ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες κατατίθενται ως καταστάσεις υγείας ποδοσφαιριστών, χωρίς αυτοί να έχουν υποβληθεί σε επαρκή προαγωνιστικό έλεγχο. Την πρακτική αυτή έχει καταδικάσει με ανακοινώσεις του και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εφιστώντας την προσοχή στα αθλητικά σωματεία, δεδομένου ότι φέρουν κι αυτές σοβαρότατες ποινικές ευθύνες για την υγεία των αθλητών.
Όλοι όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (Ενώσεις, σωματεία, αθλητές, γονείς) πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα ή ακόμη και τραγικά περιστατικά στους αγωνιστικούς χώρους. Σε διαφορετική περίπτωση γίνονται όλοι συνυπεύθυνοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με θέματα υγείας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την υγεία αθλητών που ανήκουν στην ΕΠΣΑΝΑ, δηλαδή παιδιών της περιοχής. Ο σωστός έλεγχος υγείας των ποδοσφαιριστών επιβάλλεται από τους κανονισμούς που διέπουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πριν από την έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας και κατά την διάρκεια αυτής.
Γνωρίζουμε -συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΠΣΑΝΑ- ότι στην παρούσα φάση, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι δυνατότητες των σωματείων, των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους, είναι περιορισμένες. Με γνώμονα αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΑΝΑ σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Κάρτα Άθλησης» εξασφάλισε και προτείνει στα μέλη των ποδοσφαιρικών σωματείων της Ένωσης ένα πλήρες πρόγραμμα προαγωνιστικού ελέγχου, συνδυασμένο με άλλες υπηρεσίες απαραίτητες για την καλή αγωνιστική κατάσταση των αθλητών.
Η ΕΠΣΑΝΑ εξασφάλισε το πρόγραμμα αυτό, μετά από ειδική συμφωνία σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, 29 ευρώ ετήσια συνδρομή.
Η εφαρμογή του προγράμματος προαγωνιστικού ελέγχου κρίνεται επιβεβλημένη και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ώστε τόσο η ΕΠΣΑΝΑ όσο και τα ίδια τα σωματεία να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης της υγείας των ποδοσφαιριστών τους, ενόψει της προετοιμασίας των ομάδων για το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της ΕΠΣΑΝΑ και του προγράμματος «Κάρτα Άθλησης», αποφασίσθηκε να καλυφθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση εκ μέρους των συλλόγων και των αθλητών, οι ανδρικές ποδοσφαιρικές ομάδες των σωματείων της Ένωσης, που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας.
Πέραν του προαγωνιστικού ελέγχου, το πρόγραμμα «Κάρτα Άθλησης» παρέχει χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μια σειρά άλλων καλύψεων (απεριόριστη πρόσβαση σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, πελματογράφημα, εργομετρικά τεστ, οδοντιατρικές καλύψεις, αισθητική αποκατάσταση, εκπτώσεις σε αθλητικά προϊόντα, νομικές υπηρεσίες κ.ά.).
Η ένταξη των ποδοσφαιριστών μας -καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΣΑΝΑ- στο Πρόγραμμα Κάρτα Άθλησης θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων μας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Παρακαλούμε τους υπεύθυνους των συλλόγων να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα «Κάρτα Άθλησης» (www.karta-athlisis.gr). Πληροφορίες για το πρόγραμμα προαγωνιστικού ελέγχου «Κάρτα Άθλησης», Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας 211-7000545 (10.00-16.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money