Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ



Σε κλίμα ευγενικό αλλά με συνδαιτυμόνες γεμάτους επιφύλαξη για το «τι μέλλει γενέσθαι» το 2016 στον μαγικό κόσμο της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 1/2/2016 στο Κτήμα Λαζαρίδη «Οινότρια Γη» στο Καπανδρίτι, η ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣΑΝΑ, η οποία εφέτος ήταν αφιερωμένη στα 15 χρόνια ζωής και δράσης της Ένωσης. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική.

Μάλιστα, οι διοικούντες φρόντισαν να τιμηθούν για την προσφορά τους στην ΕΠΣΑΝΑ ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Έξαρχος, οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης Δημ. Δάβαρης, Μαν. Νικολάου, Κων. Λίτσας, Φώτ. Μαγουλάς, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. Κων. Ίσσαρης και Ησ. Βασιλειάδης, όπως και ο πρώην δήμαρχος Λαυρεωτικής Σταύρος Παπασταυρόπουλος, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την ίδρυση της ΕΠΣΑΝΑ! Επίσης, έγιναν βραβεύσεις προσώπων και φορέων με κοινωνική δράση.
Πριν από την κοπή της πίτας, πραγματοποιήθηκε αγιασμός για τον καινούργιο χρόνο.

Μετά από σύντομη ομιλία του Γρηγ. Αποστολίδη για την δράση -και αντίδραση- των ποδοσφαιρικών σωματείων της Ανατολικής Αττικής (κάπου αναφέρθηκε και στην διάκριση της Μικτής Νέων στο πρωτάθλημα Ενώσεων), χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής, καθώς μετά από προτάσεις των δημοτικών αρχών και σχετική εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου εντεταλμένου για θέματα αθλητισμού Σπύρου Πάντζα, υλοποιούνται σημαντικά έργα συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, σε αρκετούς δήμους της περιοχής.

Την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο γ’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Δημητρίου. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΑ Ιωσήφ Ξυπνητός και Γιάννης Ρούσσος. Επίσης, το μέλος της ΚΕΔ Χρ. Γενναίος και ο εκ των περιφερειαρχών διαιτησίας της ΕΠΟ Θ. Νικολακόπουλος. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία του δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση (δικαιολογήθηκε ότι είχε γρίπη)...

Ξεχωριστή ήταν η αναγνώριση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου» με παρόντα τον πατέρα Αντώνιο, που τιμήθηκε κάτω από το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους σε κοινωνικό έργο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η νοσοκομειακή μονάδα «Γαλιλαία» της Ι.Μ. Μεσογείων και Λαυρεωτικής, όπως και ο μεγάλος ευεργέτης της περιοχής μας, εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος βοήθησε την χρονιά που πέρασε και την ΕΠΣΑΝΑ στην διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου.
Η πλακέτα για τον Θανάση Μαρτίνο παρελήφθη από τον γιατρό κ. Μπαϊρακτάρη

Τα σωματεία που τιμήθηκαν, ήταν: Θύελλα Ραφήνας (πρωταθλήτρια Α' κατηγορίας και κυπελλούχος ΕΠΣΑΝΑ), Νικολακάκης (πρωταθλητής Β' κατηγορίας, για την άνοδό του στην Α' κατηγορία), Άρης Βούλας (δευτεραθλητής, για την άνοδό του στην Α' κατηγορία), Αστέρας Μενιδίου (πρωταθλητής Γ' κατηγορίας, για την άνοδό του στην Β' κατηγορία), ΑΟ Αυλώνος (δευτεραθλητής Γ' κατηγορίας, για την άνοδό του στην Β' κατηγορία).

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παν. Δημητρίου απένειμε την τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο Φώτη Μαγουλά, ενώ τιμήθηκε και ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης (απουσίασε κι έστειλε επιστολή).
Ο κ. Ψηνάκης απένειμε το αναμνηστικό κύπελλο στην ομάδα της Θύελλας Ραφήνας για την κατάκτηση του νταμπλ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, που παρέλαβε ο χορηγός  του συλλόγου Σπύρος Λουκάτος.
Τιμήθηκαν επίσης οι δύο διαιτητές μας Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ και Βασίλης Λάμπρου για την άνοδό τους στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Τέλος, τιμήθηκαν και δώδεκα ποδοσφαιριστές – σπουδαστές, που πέτυχαν στα ΑΕΙ. Ανάμεσά τους ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης του Αετού Πικερμίου, ο οποίος πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. και οι Μάριος Γεωργιάδης και Βασίλης Μέρελης της Θύελλας Ραφήνας.
* Για την εκδήλωση, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης δήλωσε: «Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικά με τον αθλητισμό. Ο δήμος Μαραθώνα θα σταθεί αρωγός και θα είναι στο πλευρό όλων των παραγόντων της περιοχής μας».

Ως άλλοι «Μπόλεκ και Λόλεκ»
Μία ώρα αγκαλιά με το μικρόφωνο προσπαθούσαν ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, να πείσουν τον κόσμο για τις αγαθές προθέσεις τους στην γιορτή της ΕΠΣΑΝΑ! Χωρίς -επί της ουσίας- να πουν τίποτα. Και στο τέλος, για πολλοστή φορά αποδείχθηκε η αξία της σιωπής…

«Λεφτά υπάρχουν»…
Αποδείχθηκε ότι για φιέστες και φανφάρες, λεφτά υπάρχουν στην ΕΠΣΑΝΑ... Για τα σωματεία, τις ακαδημίες, τους παράγοντες που συντηρούν τόσα χρόνια όλο το σύστημα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν υπάρχει «φως»…
Και ορισμένοι ανυποψίαστοι, που δεν είχαν ρωτήσει, έμειναν και …πεινασμένοι, διότι το πρόγραμμα δεν είχε δείπνο. Οι φήμες ότι κάποια σωματεία «πλήρωσαν συμμετοχή», διαψεύσθηκε κατηγορηματικά…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money