Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ 35 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Γ.Σ.



Με ανακοίνωση που υπογράφει ως πρόεδρος ο Γρηγόρης Αποστολίδης εκ μέρους του Δ.Σ., γίνεται προσπάθεια δικαιολόγησης της απόφαση της πρόσκαιρης πλειοψηφίας, να αρνηθεί στα 35 σωματεία-μέλη της Ένωσης, που ζήτησαν σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την υλοποίηση του αιτήματός τους!
Συγκεκριμένα, ο «ποιητής» προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες του ότι δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης Γ.Σ. διότι δεν υφίσταται θέμα μη εύρυθμης λειτουργίας της ΕΠΣΑΝΑ.
Στηρίζει τις απόψεις του τεχνηέντως στο άρθρο 31 του καταστατικού, που δεν αναφέρεται ευθέως στα αιτούμενα από τα σωματεία (αποφεύγοντας το άρθρο 26), και καταλήγει στην απόρριψη της αιτήσεως, που όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας είναι εντελώς αντικαταστατική!
Προσέξτε την φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Αποστολίδης για να φθάσει στο άτοπο συμπέρασμά του, και πώς καταλήγει το σκεπτικό του, που είναι να πραγματοποιηθεί άλλη Έκτακτη Γ.Σ., ορισμένη από το Δ.Σ., ώστε να παρελκυθούν οι εκπρόσωποι των σωματείων στην λογική της μη εκλογής νέας διοίκησης!

«ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ»
Η ανακοίνωση του κ. Αποστολίδη, έχει ως εξής: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ήρθε προς συζήτηση η υπ’ αρ. πρωτ. 1963/22-10-2015 αίτηση σωματείων της ΕΝΩΣΗΣ διά του κ. Γεωργίου Παπαμακάριου. Μετά από σύσκεψη του προέδρου, με μέλη του Δ.Σ. και των νομικών συμβούλων της Ένωσης, ο πρόεδρος προέβη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην κάτωθι εισήγηση, η οποία εγκρίθηκε από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. με ψήφους 7 υπέρ και 3 κατά.
Η αίτηση που υποβλήθηκε είχε ως θέμα την σύγκληση Έκτακτης Γ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ για την διενέργεια εκλογών, για τα μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των οποίων η θητεία να λήγει το αργότερο την 30η Ιουνίου 2016, σύμφωνα και με το άρθρο 31 του καταστατικού, λόγω μη εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ.
Κατ’ αρχάς πρέπει να εξεταστεί εάν η αίτηση αυτή υποβάλλεται νόμιμα και σύμφωνα με το καταστατικό. Κατά το αρ. 31 παραγρ. 2 του Καταστατικού «Έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται υποχρεωτικά εφόσον υποβληθεί αίτημα από τα 2/5 των μελών, δεόντως αιτιολογημένο και σε έγγραφη μορφή». Όπως προκύπτει, η αίτηση υποβάλλεται από περισσότερα των 22 σωματείων, επομένως από αριθμητικής πλευράς είναι σύννομη με το καταστατικό. Ωστόσο, προκειμένου ένα αίτημα να οδηγεί και υποχρεωτικά σε διεξαγωγή έκτακτης Γ.Σ. θα πρέπει παράλληλα να φέρει και δέουσα αιτιολογία. Όπως διαπιστώνουμε από το περιεχόμενο της υπό κρίση αίτησης, αυτή δεν φέρει την δέουσα αιτιολογία προκειμένου να γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»!
Ειδικότερα: Από αυτά που αναφέρονται στην αίτηση, τα Σωματεία δια του κ. Παπαμακάριου ισχυρίζονται ότι το Δ.Σ. δεν λειτουργεί εύρυθμα, επικαλούμενα μία συνεδρίαση της 22ας  Σεπτεμβρίου 2015. Κι από εκεί κι έπειτα, επικαλούνται:
Α) μια σειρά από υποτιθέμενα «θέματα» στην λειτουργία των Επιτροπών της ‘Ένωσης (και όχι του Δ.Σ.) και τις αλλαγές που έγιναν σε αυτές, και
β) την «αναδιάρθρωση» του Δ.Σ.
Κατά την εκτίμησή μας, κανένα θέμα μη εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. δεν υφίσταται και κυρίως δεν τεκμηριώνεται από την υποβληθείσα αίτηση.
Η Ένωση είναι σωματείο του Αστικού Κώδικα και τα Όργανά της εκλέγονται για πλήρη θητεία. Εάν κατά την διάρκεια της θητείας τους ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, αυτό επιλύεται με τους όρους που προβλέπει το καταστατικό. Δεν μπορεί εάν παραιτείται ένα μέλος του Δ.Σ. για παράδειγμα, να προκαλούνται εκλογές! Για το λόγο αυτό και το ίδιο το καταστατικό αναθέτει στο ίδιο το Δ.Σ. να κρίνει εάν υπάρχει ή όχι θέμα εύρυθμης λειτουργίας του, για να προκηρύξει γι’ αυτό το λόγο εκλογές (άρθρο 31).

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ»!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Δ.Σ. της Ένωσης αναδιαρθρώθηκε νόμιμα και όπως προβλέπεται από το καταστατικό και το νόμο και λειτουργεί έκτοτε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι δε αντικαταστάσεις παραιτηθέντων μελών των Επιτροπών, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο από αυτά που ισχυρίζονται με την αίτησή τους οι ίσως παραπληροφορημένοι από διάφορους: Ότι δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο λειτουργεί και μάλιστα εποικοδομητικά και αποτελεσματικά και προς όφελος των πρωταθλημάτων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των Επιτροπών της Ένωσης εν τω μέσω των πρωταθλημάτων, μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν με τις παραιτήσεις τους οι φιλικά προσκείμενοι στον κ. Παπαμακάριο!!! Δεν θα λειτουργούσε εύρυθμα το Δ.Σ. εάν δεν μπορούσε να στελεχώσει τις Επιτροπές, όχι όταν ασκεί τις προβλεπόμενες από το καταστατικό αρμοδιότητές του.
Δεν συνιστά παράδειγμα «μη εύρυθμης λειτουργίας» το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Παπαμακάριος με τους συνεργάτες του, που αποτελούν μειοψηφία, προκαλεί εντάσεις και προβλήματα στο Δ.Σ., τα οποία μετά επικαλείται για να ισχυριστεί την μη εύρυθμη λειτουργία!!!
Σε ό,τι αφορά δε στον άστοχο αυτό ισχυρισμό περί «μη εύρυθμης λειτουργίας» λόγω της αναδιάρθρωσης του Δ.Σ., επικαλούμαστε πάνω απ’ όλα τις σχέσεις της Ένωσης με την ΕΠΟ.
Σύμφωνα με το καταστατικό μας (αρ.19 παρ.1.γ), τα Όργανα της Ένωσης που δεν έχουν εκλεγεί κατά τρόπο συμβατό με το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, δεν αναγνωρίζονται από την Ομοσπονδία.
Το Δ.Σ. της Ένωσης σε όλο αυτό το διάστημα που έχει επακολουθήσει της αναδιάρθρωσής του, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις σχέσεις του με την ΕΠΟ, η οποία και αναγνωρίζει το Δ.Σ. και αποδέχεται τις ενέργειές του, και δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ την νομιμότητά του, θεωρώντας και τον τρόπο ανάδειξης και συγκρότησής του, απολύτως νόμιμο.
Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι με βάση το αρ. 31 το ζήτημα της «μη εύρυθμης λειτουργίας» του Δ.Σ. και την πρόκληση αρχαιρεσιών μπορεί να το θέσει μόνο το ίδιο το Δ.Σ.
Επομένως, δεν θεωρούμε το αίτημα δεόντως αιτιολογημένο.

«ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΣ Γ.Σ.»!
Μετά τα ως άνω και κατόπιν σύσκεψης με τους νομικούς συμβούλους της Ένωσης και μέλη του Δ.Σ., εισηγούμαι προς το διοικητικό συμβούλιο την απόρριψη του αιτήματος των σωματείων, όπως διατυπώνεται. Θεωρούμε δε άστοχη και αχρείαστη την διεξαγωγή δύο (2) εκλογικών αναμετρήσεων μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών και ακόμα περισσότερο άστοχη και αχρείαστη την διεξαγωγή εκλογών τώρα, που η αγωνιστική περίοδος βρίσκεται στο μέσο της.
Ωστόσο, επειδή διαβλέπουμε ότι επιχειρείται εν τοις πράγμασι και εκ του πονηρού μια αμφισβήτηση του διοικητικού συμβουλίου μερικούς μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των τακτικών αρχαιρεσιών, κι επειδή δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ακουστούν τα σωματεία της Ένωσης σε μια Γ.Σ., εισηγούμαι παράλληλα προς το Δ.Σ. να συγκληθεί νέο Δ.Σ. την προσεχή Τρίτη 17/11/2015 και ώρα 18.30’ με θέμα «Σύγκληση Έκτακτης Γ.Σ. της Ένωσης με θέμα την παύση ή μη του διοικητικού συμβουλίου», προκειμένου να ακουστούν τα σωματεία-μέλη μας και να μας γνωρίσουν εάν θέλουν ή όχι το Δ.Σ. να εξαντλήσει την θητεία του έως τον Ιούνιο. Και εν συνεχεία να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money