Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΑΛΛΑΧΑΝ ΚΑΙ Ο «ΓΛΥΠΤΗΣ»



Ξανακτύπησε ο Επιθεωρητής Κάλλαχαν με τη νέα του δυναμική επέμβαση. Έχει τίτλο: «Να κόψει την κοτσίδα ο “γλύπτης”, που έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη»; Αστυνομική νουβέλα ποδοσφαιρικής φαντασίας.

Λέει πολλά, πλατιάζει, επιχειρηματολογεί περί ανέμων και υδάτων, ανοίγει παρενθέσεις, ρέει ο λόγος του ασταμάτητα, για να αποδειχθεί στο τέλος -αφού δεν βγαίνει ποτέ κανένα νόημα- η σημασία και η αξία της σιωπής. Ο γέρων με την κοτσίδα, που το παίζει πλέον αρχηγός, άρχισε κιόλας από την πρώτη στιγμή να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, κι έχει γράψει ιστορία: Να γλείφει! Είναι αυτός που κατάφερε να παρασύρει τον πιο  έξυπνο άνθρωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Κώστα Αλαμάνο, σε λάθη επί λαθών, με οδυνηρό τίμημα τον υποβιβασμό του ιστορικού Απόλλωνα στην Β’ Εθνική.
Αν υπάρχει ένας και μοναδικός παράγοντας που έβγαλε λεφτά από το ποδόσφαιρο, αυτός λέγεται  Αλαμάνος. Ανακάλυψε, για παράδειγμα, τον Ντέμη Νικολαΐδη στην Αλεξανδρούπολη, τον αγόρασε από τον τοπικό Εθνικό με 10 εκατομμύρια δραχμές και τον πούλησε ύστερα από δύο χρόνια με 350 εκατομμύρια δραχμές στην ΑΕΚ. Το ίδιο έκανε με τον Μπλένταρ Κόλα, που τον πήρε με ψίχουλα από τον Παναργειακό και τον μοσχοπούλησε την κατάλληλη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Και τόσους άλλους…
Ε, αυτόν τον …αετό, τον άπιαστο, τον οξυδερκή, κατόρθωσε ο κοτσίδας, με τους γλοιώδεις τρόπους του, να τον ξεγελάσει για να εξοικονομήσει τον επιούσιο. Την πλήρωσε  φυσικά ο Απόλλων, που από πρωταγωνιστής στην Α’ Εθνική, κατάντησε κομπάρσος και υποβιβάστηκε στην μικρή κατηγορία. Ήταν τότε, που μετά από μια καταπληκτική χρονιά, έσκαψε τον λάκκο του απόλυτα επιτυχημένου Ανδρέα Μιχαλόπουλου, για να φέρει τον Χρήστο Αρχοντίδη.
Μόλις πήρε χαμπάρι ο Αλαμάνος τι παιζόταν, τον έδιωξε κακήν κακώς, αλλά το …άεργο παιδί, που είχε μάθει από νωρίς να κυνηγάει και να ξεπουπουλιάζει κορόιδα, μετακόμισε στον ΠΑΟΚ. Τον έχασε ο Απόλλων και η Αθήνα, αλλά τον κέρδισαν ο «δικέφαλος του Βορρά» και η Θεσσαλονίκη. Εκεί, βέβαια, έπεσε το γέλιο της αρκούδας, γιατί ο Άγγελος Αναστασιάδης κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο αμέσως, με την πρώτη ματιά. Γύρισαν τα μάτια του ανάποδα, όταν γονείς ποδοσφαιριστών του κατήγγειλαν ότι είχαν δώσει χρήματα για να προωθηθούν τα παιδιά τους και να σταδιοδρομήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άγγελος, που είναι πολύ έντιμος και θρήσκος, παράγγειλε με αδιαπραγμάτευτο ύφος από τα Τρία-Πέντε Πηγάδια, όπου βρισκόταν η ομάδα για προετοιμασία, να εκπαραθυρωθεί αυθωρεί και παραχρήμα ο …ποντικός, γιατί δεν θα είχε οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συνέβαινε, αν τυχόν τον συναντούσε στην Τούμπα. Έτσι, τελείωσε νωρίς-νωρίς, πριν συμπληρωθεί εξάμηνο, η πολύ σύντομη πορεία του λαμόγιου.
Όλα αυτά τα ανασύραμε από τα ντουλάπια της ιστορίας, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Και μην σας ξενίζει, που οι τενεκέδες επιπλέουν…
Υ.Γ.: Μήπως τώρα, που απέκτησε «καρέκλα», πρέπει  να κόψει την κοτσίδα; Να μην δείχνει θηλυπρεπής, εν πάσει περιπτώσει…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money