Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ



Σε αμηχανία βρίσκονται τα σωματεία της Ένωσης, καθώς οι μέρες κυλούν (έχουν ήδη περάσει 10 ημέρες από την επελθούσα αλλαγή) και τα γεγονότα τρέχουν. H καθημερινότητα επέφερε συνωστισμό στα γραφεία και το προσωπικό δεν προλαβαίνει ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες που συνεχώς αναφύονται.
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργικότητας στην ΕΠΣΑΝΑ, διότι δεν έγινε καμία προετοιμασία της νέας διοικητικής παρέας πριν αναλάβει την διοίκηση. Είναι όλοι απροετοίμαστοι να λάβουν τις μεγάλες ευθύνες τους, γι’ αυτό τα σωματεία περιμένουν στην γωνία με σκεπτικισμό. Θα προβούν σε κινήσεις ανατροπής ή θα αποδεχθούν την υπάρχουσα κατάσταση;
Στην Επιτροπή Διαιτησίας προσπαθούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί, αλλά δεν υπάρχει εμπειρία και χρειάζεται συνεχής επικοινωνία με την ΕΠΟ, με παράγοντες και παλιούς διαιτητές, για να ξεπερασθούν αδυναμίες, που -υπό άλλες συνθήκες- αποτελούσαν θέματα ρουτίνας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή συνεδρίασε κανονικά αλλά τα νέα μέλη της (είναι φυσικό) δεν έχουν μπει στο πνεύμα των αρμοδιοτήτων τους. Κατεύθασαν «λαχανιασμένοι», κι ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη των συνεδριάσεων, χωρίς να προηγηθεί κάποια ενημερωτική συγκέντρωση. Τα σωματεία θα δουν ξαφνικά μπροστά τους τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο θα τους είναι εντελώς άγνωστοι…
Μόνο 3-4 μέλη της διοίκησης τρέχουν για τα θέματα της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω τα προγράμματα προετοιμασίας των Μικτών (ο κ. Αποστολίδης, που ήταν υπεύθυνος μέχρι την περασμένη εβδομάδα, άργησε να ενεργοποιήσει την Τεχνική Επιτροπή), να πάνε πιο πίσω τα πρωταθλήματα υποδομών (οπότε θα χρειασθούν πάλι εμβόλιμες αγωνιστικές) και μια σειρά άλλες χρονοβόρες γραφειοκρατικές δραστηριότητες να περιμένουν για λύση…
Επιπλέον, ορισμένες αποφάσεις της νέας διοίκησης (όπως να ξαναγυρίσουν οι προπονήσεις των Μικτών σε ιδιωτικό γήπεδο, κάποιες αλλαγές διαιτητών της τελευταίας στιγμής, ακόμη και ο ορισμός γηπέδου σε τιμωρημένες ομάδες), που ευαγγελίζεται βελτίωση συνθηκών λειτουργίας και επικοινωνίας των σωματείων-μελών με την Ένωση, αμφισβητούνται ζωηρά!
Στην αδυναμία ή άρνηση της νέας διοίκησης να ανταποκριθεί στο αίτημά του, για παροχή αντιγράφου από το βιβλίο πρακτικών, της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Τρίτης 22/9, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος, ο οποίος περιμένει το συγκεκριμένο έγγραφο για να προσφύγει νομικά υπέρ των συμφερόντων του.
Ο δικηγόρος του τον πιέζει για έγγραφα στοιχεία, κι αυτός δεν τα έχει!
Σχετικά, ο κ. Παπαμακάριος μας είπε: «Δεν μπορώ να περιμένω άλλο το αντίγραφο πρακτικών που ζήτησα, διότι πέρασαν ήδη αρκετές ημέρες και πρέπει να προχωρήσω τις διαδικασίες. Ο δικηγόρος μου με πιέζει και δεν καταλαβαίνει κι αυτός, ποιος είναι ο λόγος τόσης αργοπορίας στην παροχή του αντιγράφου. Ζήτησα με Εισαγγελική παραγγελία το έγγραφο και δεν πήρα ακόμη απάντηση! Δεν απομένει, παρά να καταφύγω προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να διεκδικήσω το δίκιο μου».
Ο πρώην πρόεδρος ζητεί το πρακτικό της συνεδρίασης που τον καθαίρεσαν και δεν του το δίνουν, δικαιολογούμενοι με διάφορες προφάσεις. Ο κ. Παπαμακάριος φοβάται ότι στο πρακτικό έχουν γραφεί ή παραληφθεί γεγονότα, πολύ ουσιαστικά για την συνέχεια των διοικητικών εξελίξεων στην Ένωση.
Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα, η νέα διοίκηση του Γρηγόρη Αποστολίδη, πρέπει να σηκώσει άμεσα το δυσβάσταχτο βάρος αποφάσεων και πράξεων, που δεν δείχνει να διαθέτει τα «κότσια» για να τα ξεπεράσει… Φυσικά, ο εγωισμός που διακατέχει όλους τους διοικούντες (πρώην και νυν), δεν τους αφήνει να καταλάβουν ότι πολλοί είναι αυτοί (στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον της χώρας) που βλέπουν με ικανοποίηση την διοικητική απαξία της ΕΠΣΑΝΑ και δεν την υπολογίζουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money