Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ



Μπορεί οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων να μην κυκλοφόρησαν ακόμη αλλά η Ένωση έκανε γνωστές τις ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων περιόδου 2015-16, όπως και της Α’ φάσης του Κυπέλλου. Η πιθανή έναρξη των αγωνιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Α’ κατηγορία ανδρών 12-13/9/2015.
Β’ κατηγορία ανδρών 19-20/9/2015.
Γ’ κατηγορία ανδρών 19-20/9/2015.
Α’ φάση Κυπέλλου (ομάδες Β’ και Γ’ κατηγορίας) 12-13/9/2015.
Ως πιο πιθανή ημερομηνία των κληρώσεων, ανακοινώθηκε η Τετάρτη 2/9/2015.

* Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις όλων των ομάδων για τις κατηγορίες Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας, όπως και του Κυπέλλου, πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21/8/2015. Μαζί με τις έντυπες δηλώσεις συμμετοχής, τα σωματεία πρέπει να καταβάλλουν το σχετικό παράβολο.
Το δικαίωμα συμμετοχής για κάθε σωματείο που μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ ορίσθηκε ως εξής:
A’ κατηγορία: Για το πρωτάθλημα 400 ευρώ και για το κύπελλο 80 ευρώ.
Β’ κατηγορία: Για το πρωτάθλημα 280 ευρώ και για το κύπελλο 50 ευρώ.
Γ’ κατηγορία: Για το πρωτάθλημα 150 ευρώ και δωρεάν για το κύπελλο.
Ομάδες Γ’ εθνικής: Για το κύπελλο 200 ευρώ.
Ερασιτεχνικά τμήματα ΠΑΕ: Για το κύπελλο 150 ευρώ.
Μαζί με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, τα σωματεία υποχρεούνται να συνυποβάλλουν τα κάτωθι έγγραφα:
α) Αντίγραφο πρακτικού Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών.
β) Απόσπασμα πρακτικού με την σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου σωματείου.
γ) Παραχωρητήριο γηπέδου, συνοδευόμενη από άδεια καταλληλότητας γηπέδου που εκδίδει η Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής, εφόσον υπάρχει.
δ) Αντίγραφο καταστατικού του σωματείου.
ε) Συνυποσχετικό Διαιτησίας / δήλωση σωματείου περί αποδοχής του καταστατικού και κανονισμών UEFA-FIFA-ΕΠΟ (παραλαμβάνεται από την Ένωση, αλλά διατίθεται κι από την ιστοσελίδα της ΕΠΣΑΝΑ).
Επίσης, τα σωματεία υποχρεούνται πέραν της δηλώσεως συμμετοχής, να καταθέσουν και τα ακόλουθα διακαιολογητικά:
Για ομάδες Α’ κατηγορίας: Υπεύθυνη δήλωση ότι θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα νέων.
Για ομάδες Β’ και Γ’ κατηγορίας: Υπεύθυνη δήλωση ότι θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά με μία τουλάχιστον ομάδα, σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομών της Ένωσης.
Τα σωματεία υποβάλλουν την δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα αφού πρώτα εξοφλήσουν όλες τις οικονομικές τους οφειλές προς την Ένωση.

* Όριο ηλικίας ποδοσφαιριστών
Δικαίωμα συμμετοχής να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 14 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης όλων, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους (άρθρο 19 παρ.11 του ΚΑΠ). Επομένως, στις ανδρικές ομάδες μπορούν να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2000 και από 1/1/2016 ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2001.
Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 απαγορεύεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα, με δικαίωμα συμμετοχής τους στην ενδεκάδα, περισσοτέρων των δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 35 ετών (δηλαδή γεννηθέντες πριν από την 1/1/1980) και έως την ηλικία των 41 ετών (δηλαδή γεννηθέντες από 1/1/1974 και μετά).

* Υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών
Στους αγώνες των πρωταθλημάτων ανδρών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τριών (3) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών κάτω των είκοσι (20) ετών (γεννηθέντων μετά την 1/1/1995) στην αρχική ενδεκάδα με υποχρεωτική συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αντικαθίστανται μόνο από ποδοσφαιριστές της ίδιας ή μικρότερης ηλικίας. Σε περίπτωση τραυματισμού ενός ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω  ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η αντικατάστασή τους με ποδοσφαιριστή που πληρεί τους ίδιους όρους. Δηλαδή να είναι γεννημένος το έτος 1995 και μετά. Σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1995 και μετά, η ομάδα συνεχίζει με λιγότερο ή λιγότερους ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστή γεννημένου το έτος 1995, η ομάδα δεν υποχρεούται να αντικαταστήσει άλλον ποδοσφαιριστή και συνεχίζει ως έχει. Αν η ομάδα έχει δικαίωμα αλλαγής μετά την αποβολή ποδοσφαιριστή κάτω των είκοσι ετών, δύναται να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτου ηλικίας.

* Συμμετοχή αλλοδαπών και κοινοτικών ποδοσφαιριστών
Στους αγώνες των πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες βάσει του άρθρου 19 παρ. 3γ του ΚΑΠ (δηλαδή 4 αλλοδαποί ή 4 κοινοτικοί, ή δύο αλλοδαποί και δύο κοινοτικοί, ή τρεις αλλοδαποί και ένας κοινοτικός και αντίστροφα).

* Μετακίνηση ποδοσφαιριστών
Σχετικά με τη μετακίνηση των ποδοσφαιριστών το άρθρο 19 παρ. 2β του ΚΑΠ αναφέρει: «Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται-μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία κατά την διάρκεια της περιόδου από 1η Ιουλίου έως 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες, μόνο σε δύο σωματεία. Απαγορεύεται η συμμετοχή του σε αγώνες του τρίτου σωματείου. Κατ’ εξαίρεση του κανόνα αυτού, ένας ποδοσφαιριστής που μετακινείται μεταξύ δύο ομάδων που ανήκουν σε ομοσπονδίες με αλληλεπικαλυπτόμενες αγωνιστικές περιόδους (ήτοι αρχή της αγωνιστικής περιόδου το καλοκαίρι/ φθινόπωρο εν αντιθέσει με χειμώνα/άνοιξη), μπορεί να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες για μια τρίτη ομάδα, κατά την διάρκεια της σχετικής αγωνιστικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις του έναντι των προηγουμένων ομάδων του. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αθλητική ακεραιότητα της διοργάνωσης. Ειδικότερα, ένας ποδοσφαιριστής δεν επιτρέπεται να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες σε περισσότερες από δύο ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο κατά την διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

* Νέες εγγραφές
Νέες εγγραφές ποδοσφαιριστών (νέα δελτία αθλητικής ιδιότητας) εκδίδονται πλέον, σύμφωνα με νέα απόφαση της Ε.Π.Ο. από 1/10 έως 31/11 (δύο μήνες μόνο) εντός του 2015 και 1/03 έως 31/3 (ένας μήνας μόνο). Επειδή το χρονικό διάστημα έκδοσης νέων δελτίων συρρικνώθηκε, εφιστάται η προσοχή στους εκπροσώπους των σωματείων να προβούν εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money