Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η ΟΥΕΦΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ …ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ!



H UEFA αποφάσισε να επαναληφθούν τα τελευταία 18 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης Αγγλίας-Νορβηγίας για τα προκριματικά του Euro U-19 γυναικών, λόγω διαιτητικού λάθους! Ο λόγος έχει να κάνει με την απόφαση της διαιτητού από την Γερμανία Μαρία Κούρτες, η οποία αποφάσισε το περασμένο Σάββατο (4/4) να συνεχισθεί κανονικά το ματς, αντί να διατάξει την επανάληψη εκτέλεσης ενός πέναλτυ, που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα!
Η Νορβηγία ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1, όταν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Αγγλίδες κέρδισαν πέναλτυ, με την Λιζ Γουίλιαμσον να ευστοχεί στην εκτέλεση. Όμως, η διαιτητής της αναμέτρησης, ακύρωσε το τέρμα με την αιτιολογία ότι κατά την εκτέλεση του πέναλτυ, συμπαίκτρια της Γουίλιαμσον είχε μπει μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, στην συνέχεια αντί να εφαρμόσει τον κανονισμό, που αναφέρει ότι η εκτέλεση του πέναλτυ πρέπει να επαναληφθεί, η κ. Κούρτες διέταξε να συνεχισθεί το ματς με φάουλ υπέρ της Νορβηγίας, η οποία κέρδισε τελικά το παιχνίδι.
Η αρμόδια επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε την συνέχεια (για 18 δεύτερα) του αγώνα, δηλαδή από το χρονικό σημείο που έκανε τo λάθος η κ. Κούρτες, με την εκτέλεση του πέναλτυ. Ο αγώνας διεξήχθη το βράδυ της Μ. Πέμπτης (9/4), η Αγγλίδα ευστόχησε και το τελικό σκορ έγινε 2-2.
Ήταν η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έλαβε τέτοια απόφαση, κι έστειλε σπίτι της …την Γερμανίδα διαιτητή…
«Αρχικά γράψαμε ότι η εθνική Νορβηγίας προκρίθηκε, αλλά στις 8 Απριλίου η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε ότι το ματς της Νορβηγίας με την Αγγλία της 4ης Απριλίου, θα επαναληφθεί από το λεπτό στο οποίο υπεδείχθη πέναλτυ υπέρ της Αγγλίας, που έχανε με 2-1 σε εκείνο το χρονικό σημείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UEFA. Για την ιστορία, οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μετά την ισοπαλία 2-2.
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μόνο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην πατρίδα μας, δεν θυμόμαστε να έχει τιμωρηθεί διαιτητής (να τον στείλουν …σπίτι του), για σοβαρό λάθος που έκανε. Κι ας μην αναφερθούμε στην ΕΠΣΑΝΑ, γιατί τα λάθη που γίνονται είναι πάρα πολλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money