Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ



Η διοίκηση του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου μας κοινοποίησε επιστολή που έστειλε στο Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ στις 27/11, σχετικά με γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα Αφιδναϊκού–Καπανδριτίου 2-0, την περασμένη Κυριακή 23/11. Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Μετά την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος, που αφήσαμε να παρέλθει προκειμένου να ξεπεραστεί η ένταση που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αφιδναϊκού-Καπανδριτίου στις 23-11-2014, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα γεγονότα που συνέβησαν στην διάρκεια αυτού, γεγονότα που ντροπιάζουν τον αθλητισμό και το φίλαθλο πνεύμα, αλλά και το πνεύμα της φιλοξενίας και μάλιστα ανάμεσα σε γειτονικά και φιλικά σωματεία (όπως νομίζαμε).
Συγκεκριμένα “φίλαθλοι” (και όχι μόνο) του Αφιδναϊκού, από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος αυτού, δεν έπαψαν να βρίζουν τους παίκτες της ομάδας μας, που παρεμπιπτόντως είναι η δεύτερη νεαρότερη ομάδα της κατηγορίας. Οι εκφράσεις που ακούστηκαν ήταν τουλάχιστον χυδαίες.
Την ίδια ανάρμοστη συμπεριφορά, δυστυχώς, εκδήλωσαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές του Αφιδναϊκού, οι οποίοι κατά την διάρκεια του ζεστάματος και στο τέλος του αγώνα, έβριζαν τους παίκτες και τους φιλάθλους μας, με αχαρακτήριστες εκφράσεις. Άλλοι δε παίκτες, στο τέλος του αγώνα, έκαναν άσεμνες χειρονομίες κατά της κερκίδας, όπου στέκονταν φίλαθλοι της ομάδας μας (ακόμα και γονείς με μικρά παιδιά)!
Να τονίσουμε ότι όλα τα παραπάνω έγιναν εντελώς απρόκλητα και χάρις στην ψυχραιμία που επέδειξαν οι παίκτες και οι παράγοντες της ομάδας μας, ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς να εμπλακούμε εμείς σε οποιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση, σε πείσμα όσων θα ήθελαν ίσως να διακοπεί.
Εντύπωση μας προκάλεσε η άρνηση του παρατηρητή του αγώνα να καταγράψει τα γεγονότα, στα οποία ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας (δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε!!!). 
Καταγγέλλουμε την στάση του παρατηρητή του αγώνα, ο οποίος λησμόνησε ότι έργο του είναι η μέριμνα για την διασφάλιση των προϋποθέσεων ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και υποχρεούται να περιγράφει λεπτομερώς στην έκθεσή του τυχόν ενέργειες ή πράξεις βίας των οπαδών ή των παικτών των ομάδων εντός του αγωνιστικού χώρου ή στον περιβάλλοντα αυτού χώρο. 
Καταγγέλλουμε την απρεπή συμπεριφορά κάποιων παικτών και φιλάθλων του Αφιδναϊκού, των οποίων οι ενέργειες υποσκάπτουν σοβαρά το οικοδόμημα του αθλητισμού, συντελούν στην δυσφήμησή του, αποτρέπουν τον κόσμο να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δημιουργώντας την εικόνα ότι τα γήπεδα είναι θεσμοποιημένοι χώροι εκτόνωσης και ανοχής της παρέκκλισης.
Τα παραπάνω γεγονότα καθίστανται ακόμη σοβαρότερα αν αναλογισθεί κανείς ότι πρόκειται για παίκτες και φιλάθλους που ζουν και επιχειρούν στην ίδια περιοχή και μπορεί να δημιουργήσουν ένα διατοπικό ανταγωνισμό χωρίς κανένα λόγο.
Έχοντας λάβει γνώση ότι και άλλες ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εκφράσει παρόμοιες διαμαρτυρίες, για την συμπεριφορά ατόμων (παικτών – διοικητικών παραγόντων – φιλάθλων) εντός και εκτός του συγκεκριμένου αθλητικού σωματείου, θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για απλά περιστασιακά επεισόδια και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, οι οποίες δεν θα πρέπει πλέον να παραμείνουν στο όριο των απλών συστάσεων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money