Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ


Ακόμη συζητείται η μεγάλη νίκη (1-0) του Κορωπίου στο «Αντώνης Πρίφτης» επί της Θύελλας. Ήταν μια μάχη τακτικής των προπονητών των δύο δημοφιλών ομάδων, που κέρδισε κατά κράτος ο Γιώργος Παπαϊωάννου του Κορωπίου, κι έχασε ο Πέτρος Τσιγκούλης της Θύελλας…
Το γηπεδούχο Κορωπί, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες του τουλάχιστον στην επιθετική γραμμή (έλειπε και ο τραυματίας Χανιώτης), ακολούθησε βασικά αμυντική τακτική, με καλές και όσο το δυνατόν πιο γρήγορες αντεπιθέσεις, βασισμένες στους έμπειρους παίκτες του, όπως ο σκόρερ Β. Γιαχάεβ.
Η φιλοξενούμενη Θύελλα δεν χρησιμοποίησε βασικούς παίκτες της στην αρχική ενδεκάδα, σαν να ήθελε να ακολουθήσει ο τεχνικός της κάποιο είδος «rotation»! Επειδή τα δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος διαδέχθηκαν το ένα το άλλο, όπως έγινε με τις συναντήσεις Θύελλας-Ολυμπιακού Λ. και Κορωπίου-Θύελλας, θεωρούμε πιθανό να έγινε προσπάθεια οικονομίας δυνάμεων. Όμως υπήρχε το ρεπό στην 5η αγωνιστική, που έδινε δικαίωμα ξεκούρασης στους παίκτες της Ραφηνιώτικης ομάδας.
Δεν αντιληφθήκαμε γιατί π.χ. δεν έπαιξε ο Αθανασόπουλος από την αρχή αφού στόχος της Θύελλας ήταν η νίκη; Επίσης, ο ποιοτικός Χαρακτίδης μπλοκαρίσθηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς και αφέθηκε αβοήθητος ενώ είδαμε τον Γεραγωτέλλη σε περίεργο (άγνωστο σ’ εμάς) ρόλο! Εάν η σύνθεση αυτή της Θύελλας αποτέλεσε ένα πείραμα του κ. Τσιγκούλη, πιστεύουμε –κι από το αποτέλεσμα- ότι απέτυχε… Δεν τον ψέγουμε, απλά καταγράφουμε την πραγματικότητα που ζούμε παρακολουθώντας το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Αντίθετα, ο κ. Παπαϊωάννου παρέταξε την ομάδα του με την καλύτερη δυνατή σύνθεση και προσανατολισμό. Απέφυγε τα σοβαρά αμυντικά λάθη, κι εκμεταλλεύθηκε μια από τις επιθετικές της προσπάθειες, παίρνοντας την πολύτιμη νίκη που κράτησε το Κορωπί κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Περιμένουμε να δούμε αν το Κορωπί τα καταφέρει το ίδιο καλά στο δύσκολο παιχνίδι με τον Πρωτέα, στην Π. Φώκαια, το επόμενο Σάββατο 11/10.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ…
Εξίσου σημαντική (με την νίκη του Κορωπίου) ήταν η ισοπαλία που πήρε εκτός έδρας ο Πρωτέας από τον Ολυμπιακό Λαυρίου (0-0). Η πίεση των γηπεδούχων για βαθμούς (οι -6 από το περασμένο πρωτάθλημα τους έχουν χαντακώσει), δεν άφηνε περιθώρια και για άλλες απώλειες…
Όμως ο Πρωτέας κατάφερε με την εμφάνισή του (και με την βοήθεια της τύχης) να πάρει την ισοπαλία που –ουσιαστικά- επεδίωκε.
Αν σκεφθούμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού Λ. Τάκης Μακροδημήτρης γνωρίζει αρκετά καλά την λογική παιχνιδιού του Πρωτέα (ως προηγούμενος προπονητής του) και ότι απαίτησε σίγουρα από τους πολύ έμπειρους (κατά τεκμήριο) παίκτες του, να αποσπάσουν με κάθε τρόπο την νίκη, τότε η επιτυχία του Πρωτέα και του τεχνικού του Νίκου Κόκκινου, προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις…
Η συμπαθής ομάδα της Παλ. Φωκαίας προχωρεί αήττητη (με 3 νίκες και μία ισοπαλία στα 4 ματς) και βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι…  

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!
Την ευχάριστη έκπληξη του νέου πρωταθλήματος προκαλεί μέχρι τώρα η ομάδα των Γλυκών Νερών, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια!
Οι δύσκολες εντός έδρας νίκες (με 1-0) επί του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου και επί της Λαυρεωτικής, μπορεί να μην δείχνουν την άνεση μιας πρωτοπόρου ομάδας της κατηγορίας, αλλά οι 4 συνεχείς νίκες χωρίς να έχουν δεχθεί τέρμα, αν μη τι άλλο προκαλούν τον σεβασμό στην προσπάθεια των παικτών, της ομάδας των τεχνικών που προετοιμάζουν τους παίκτες και τελικά της διοίκησης των Γλυκών Νερών. Μπράβο σε όλους για την φιλότιμη προσπάθειά τους!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money