Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ




















Σοβαρές δυσλειτουργίες δημιουργεί η συμπεριφορά παρατηρητών αγώνων της ΕΠΣΑΝΑ σε αρκετά γήπεδα, στους επίσημους αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την διοίκηση και την αρμόδια Επιτροπή (πρόεδρος ο κ. Αποστολίδης), δεν έχει γίνει ενημέρωση των σωματείων (διότι κανείς σχεδόν δεν ασχολείται με τις προκηρύξεις και την γραφειοκρατία), ούτε κάποια αναφορά στις ακολουθητέες πρακτικές, όπως αυτές έχουν δοθεί στους παρατηρητές, που επιβλέπουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Φθάσαμε, λοιπόν, το περασμένο Σαββατοκύριακο να έχουμε σοβαρά παράπονα για κακή συμπεριφορά παρατηρητών, οι οποίοι δέχθηκαν πιέσεις και βρισιές επειδή κανείς δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να συνεννοούμεθα (όχι μόνο με χαρτιά αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις) πριν ακολουθήσουμε νέες πρακτικές…
Με δεδομένο ότι η Ένωση εκπροσωπεί και εξυπηρετεί τα σωματεία (και όχι το αντίθετο), θεωρούμε εντελώς εξωπραγματική την συμπεριφορά των παρατηρητών, που έπρεπε –κατά την άποψή μας- να έχουν άλλο τρόπο προσέγγισης των μικρών προβλημάτων που δημιουργούνται σε κάθε γήπεδο.
Εμείς γίναμε μάρτυρες επεισοδίου στον αγώνα Παλλαυρεωτικού-Αμφιάραου Καλάμου αλλά η Δόξα Κορωπίου προέβη σε γραπτή καταγγελία προς την Ένωση, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο Ν. Λιακούτση και τον γραμματέα Θαν. Βουγιούκα, την οποία μας κοινοποίησε και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Θα θέλαμε να σας καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του παρατηρητή αγώνα, στο παιχνίδι της ομάδας μας με τα Γλυκά Νερά. Ο εν λόγω κύριος ήταν από την ώρα που ήλθε στο γήπεδό μας επιεικώς απαράδεκτος με την στάση του. Και εξηγούμε: Απαγόρευσε στον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Λιακούτση Νίκο να εκφωνήσει χαιρετιστήριο μήνυμα, τις συνθέσεις των ομάδων και μήνυμα κατά της βίας και υπέρ της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στους διαιτητές, στους φιλάθλους και τους αντιπάλους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Επρόκειτο για μήνυμα το οποίο είχε ετοιμάσει ο πρόεδρος του συλλόγου μας και εκφωνείται σε κάθε εντός έδρας αγώνα μας, με στόχο την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την νουθεσία για ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και σωστή συμπεριφορά παικτών και φιλάθλων.
Ο ίδιος παρατηρητής έβγαλε εκτός ιατρείου και γηπέδου τον φυσικοθεραπευτή, ο οποίος βρισκόταν εκεί από τις 15.40’ και έκανε φυσικοθεραπεία σε ποδοσφαιριστές μας και τον έστειλε στην εξέδρα! Μάλιστα, μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας Αναγνώστου Σταμάτη στο 43’ λεπτό και την αντικατάστασή του, ζήτησε ο φυσικοθεραπευτής μας να μπει στο ιατρείο του γηπέδου προκειμένου να δει την κατάσταση του παίκτη αλλά και πάλι του απαγορεύθηκε η είσοδος στο ιατρείο!
Επίσης, απαγόρευσε στον έφορο της ομάδας μας να παραμείνει στον περιβάλλοντα χώρο των αποδυτηρίων, ώστε να μπορεί να μαζεύει τις μπάλλες που έφευγαν εκτός γηπέδου, όπως και να τροφοδοτήσει τις ομάδες με νερά και ό,τι άλλο χρειαζόταν.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, ο εν λόγω παρατηρητής δημιούργησε γενικό εκνευρισμό σε όλους με την στάση και την συμπεριφορά του, χωρίς πραγματικά να υπάρχει κανένας λόγος. Και αναρωτιόμαστε γιατί;
Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σαν σύλλογος, κι αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν όσες ομάδες έχουμε φιλοξενήσει, για να βάλουμε ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αλλά άνθρωποι σαν τον συγκεκριμένο παρατηρητή, μας φρενάρουν.

Ζητάμε, λοιπόν, την στήριξή σας και την άμεση επέμβασή σας στο θέμα που δημιουργήθηκε και τον μη ορισμό του εν λόγω παρατηρητή σε επόμενο παιχνίδι της ομάδας μας». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money